Kocia Rodzina prosimy o wsparcie finansowe lub rzeczowe

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 16, 2012 14:27 Re: Kocia Rodzina stoczniowa Pysia prosi o grosik

ksb pisze:Dołączam się do życzeń :D

Dziękuję bardzo :D
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto sty 17, 2012 19:20 Re: Kocia Rodzina stoczniowa Pysia prosi o grosik

Od jakiegoś czasu Selenie czasami śmierdziało z tyłka myślałam że może źle się umyła.Wczoraj zauważyłam że leci jej jakas żółta wydzielina w google jak wpisałam to wyszło że to może być zapalenie zatok okołoodbytowych 8O Czy spotkaliście się z czymś takim ? Na pewno weta trzeba będzie odwiedzić bo zapach nieprzyjemny :(
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto sty 17, 2012 19:36 Re: Kocia Rodzina stoczniowa Pysia prosi o grosik

Może zajrzyj do tego wątku:

viewtopic.php?f=1&t=125132&hilit=wstydliwy
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Śro sty 18, 2012 12:22 Re: Kocia Rodzina stoczniowa Pysia prosi o grosik

ksb pisze:Może zajrzyj do tego wątku:

viewtopic.php?f=1&t=125132&hilit=wstydliwy

Dziękuję bardzo :)
Najciekawsze jest to że kiedyś wspominałam wetowi o przykrym zapachu ale wtedy ten smrodek był sporadycznie teraz się nasila.Ogólnie Selena zrobiła sie takim miziaczkiem ciekawe czy ktoś ją kiedyś zaadoptuje już ponad 1,5 roku czeka,raz była w adopcji ale po dwóch dniach wróciła.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Nie lut 05, 2012 19:18 Re: Kocia Rodzina stoczniowa Pysia prosi o grosik

Coś cichutko tu - czy wszystko w porządku?

Jak się miewa Pysia?
* Semper eadem *

ksb

Post » Pon lut 06, 2012 14:05 Re: Kocia Rodzina stoczniowa Pysia prosi o grosik

Wszystkie zwierzaki mają się dobrze :) Pysia największa łobuziara jak zwykle.
Przepraszam was wszystkich że tak rzadko zaglądam starsza córka mi się rozchorowała a maleńka Madzia walczy z Atopowym Zapaleniem Skóry (ale chyba w końcu znalazłam lek oby zadziałało). Mi doskwiera ciągły brak snu jestem przemęczona bo malutka w nocy co 2 godz budzi się do cyca.Poza tym jest marudna bo skóra ją swędzi.
Jedno jest pewne Madzia będzie mega kociarą teraz ma prawie 5 miesięcy i na widok kota buzia jej się śmieje bardzo.Mimo że Madzia jest mała już próbujemy ją uczyć delikatnie robić kotką CACY :twisted:
Zapomniała bym Madzia już ma pierwszy ślad po pazurze Pysi.
Od momentu jak Selenie wyleciała ta żółta maź z tyłka to już jej nie śmierdzi widocznie ten gruczoł jej się oczyścił więc narazie do weta z nią nie idę.
Mam zdjecia i krótkie filmiki zwierzaków tylko brak czasu na wstawianie.
Tomek w pracy w piwnicy dokarmia kociaka i już ludziom tam ten kociak przeszkadza bo smrodzi :(
Niedługo światowy dzień kota ja zawsze dzieciakom z córki klasy organizuję konkurs rysunkowy oczywiście z nagrodami zastanawiam się jaki w tym roku koci temat wymyślić są to dzieci z drugiej klasy podstawowej.

Pozdrawiam wszystkich tu zaglądających.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pon lut 06, 2012 16:52 Re: Kocia Rodzina stoczniowa Pysia prosi o grosik

kinga-kinia pisze: Wszystkie zwierzaki mają się dobrze :) Pysia największa łobuziara jak zwykle.

I tak trzymać :ok:

kinga-kinia pisze: Przepraszam was wszystkich że tak rzadko zaglądam starsza córka mi się rozchorowała a maleńka Madzia walczy z Atopowym Zapaleniem Skóry (ale chyba w końcu znalazłam lek oby zadziałało). Mi doskwiera ciągły brak snu jestem przemęczona bo malutka w nocy co 2 godz budzi się do cyca.Poza tym jest marudna bo skóra ją swędzi.

Życzę zdrówka dla Was Was wszystkich - no i żeby lek zadziałał.

kinga-kinia pisze: Jedno jest pewne Madzia będzie mega kociarą teraz ma prawie 5 miesięcy i na widok kota buzia jej się śmieje bardzo.Mimo że Madzia jest mała już próbujemy ją uczyć delikatnie robić kotką CACY :twisted:

Dobra robota - oby więcej takich rodziców było :)
* Semper eadem *

ksb

Post » Wto lut 28, 2012 20:21 Re: Kocia Rodzina stoczniowa Pysia prosi o grosik

Witaj Kocia Rodzino
Cichutko tu od prawie miesiąca.
Mam nadzieję że wszystko u was w porządku
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Wto lut 28, 2012 20:27 Re: Kocia Rodzina stoczniowa Pysia prosi o grosik

ksb pisze:
kinga-kinia pisze: Jedno jest pewne Madzia będzie mega kociarą teraz ma prawie 5 miesięcy i na widok kota buzia jej się śmieje bardzo.Mimo że Madzia jest mała już próbujemy ją uczyć delikatnie robić kotką CACY :twisted:

Dobra robota - oby więcej takich rodziców było :)

O! Ja bylam uczona dokladnie tak samo :D Nawet jest uwiecznione na nagraniu, jak mama mnie uczy robic cacy cacy Mruczkowi mojej babci :D a koci senior znosil to z niebywala cierpliwoscia (z natury nie byl pieszczochem, jedynie w babcie zapatrzony byl jak w swiety obraz ;) ) :lol:

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Śro lut 29, 2012 15:00 Re: Kocia Rodzina stoczniowa Pysia prosi o grosik

U kociastych wszystko w porządku.Ostatnio doszczętnie już drapak rozwaliły i zaczeły niszczyć meble więc szybciutko musieliśmy kupić nowy drapak.Mam i filmiki i zdjecia kociastych ale nie mam czasu bawić się w wstawianie.Jak ktoś miałby ochotę i chciałby mi pomóc bo mi prościej było by wysłać na maila fotki czy filmiki do kogoś kto by je tu wstawił.
Jak by była chętna osoba mój mail to kingahyzinska@interia.pl
Tak rzadko tu zaglądam bo nie mam czasu mała Madzia zabiera cały mój czas.Przez tą jej alergię ona źle sypia w nocy dziś budziła się nawet co 30-60min.Ja jestem padnięta przez ciągły brak snu a w dzień nie potrafię zasnąć.W poniedziałek mamy wizytę u alergologa mam nadzieję że coś mądrego poradzi i pomoże nam.

Jafi ten na osiedlu odzwyczaił się ode mnie już nie przychodzi jak go wołam a chciałam go obejrzeć bo karmicielki tez ostatnio nie widuję.Z drugiej strony gdyby coś bardzo złego z nim się działo to ona by do mnie przyszła.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Śro kwi 04, 2012 14:53 Re: Kocia Rodzina stoczniowa Pysia prosi o grosik

Kinga napisałaś,że Madzia jest alergiczką,a na co ma uczulenie?
Mam jeszcze pytanie o furminator, bo wiem,że nabyłaś-jak się sprawdza przy Twoich futrach? Dają się czesać? Mniej jest tej latającej sierści? Jeśli się sprawdza to napisz co to za firma albo jak wygląda i po ile toto. Przyszła wiosna, kłaków pełno, alergia też w pełni-super po prostu :roll:
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Śro kwi 04, 2012 22:16 Re: Kocia Rodzina stoczniowa Pysia prosi o grosik

Madzia na 100% ma AZS i jest podejrzenie skazy białkowej oraz alergii na ryż.Jeśli chodzi o zwierzaki nie wiem Madzia jest za mała by robić testy modlę się by na zwierzaki nie miała alergi.Nie mam czasu tu pisać bo malutkiej alergia się nasiliła jest niestety na sterydzie nie wiadomo czy po świętach nie wylądujemy w szpitalu na oddziale dermatologi czy alergii.1-2 razy w tygodniu jeździmy do alergologa.Niedawno wszyscy byliśmy chorzy na antybiotykach.Koszmar.Dobrze że zwierzaki się trzymają.Strasznie mało sypiam przez malutką (co 1-2 godz ją karmię) jestem wykończona.Skóra tak ją swędzi że drapie się do krwi i słabo śpi.
Furminator rewelacyjna sprawa.U nas Selena uwielbia być czesana reszta musi lubić nie mają wyjścia.Jak często czeszemy kłaków jest mniej aczkolwiek i tak te kłaki wszędzie mamy.Kiedyś Mari_z link wysyłałam jak go znajdę to ci wyśle.

Selena cały czas szuka domu ale nikt ją nie chce.Każdy podziwia że śliczna kotka ale dorosła a nie malutki kociaczek.
Nie mam czasu nawet wstawić zdjęć i filmików :( Jakby ktoś miał ochotę mi pomóc to mogę mailowo wysłać.

Pozdrawiam wszystkich zaglądający na mój wątek.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Śro kwi 04, 2012 22:22 Re: Kocia Rodzina stoczniowa Pysia prosi o grosik

To przy okazji życzę Wam spokojnych świąt :D
* Semper eadem *

ksb

Post » Śro kwi 04, 2012 22:25 Re: Kocia Rodzina stoczniowa Pysia prosi o grosik

Również pozdrawiamy i kciuki mocno trzymamy, żeby maleńka wyrosła jak najszybciej z alergii, dostała odpowiednie leki i by to nie były zwierzaki...
:ok: :ok: :ok:
No i za Ciebie też :) :ok: :ok: :ok:
i za Selenkę :) :ok: :ok: :ok:
:kotek:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Śro kwi 04, 2012 22:27 Re: Kocia Rodzina stoczniowa Pysia prosi o grosik

RudyiSrebrnyKot pisze:Również pozdrawiamy i kciuki mocno trzymamy, żeby maleńka wyrosła jak najszybciej z alergii, dostała odpowiednie leki i by to nie były zwierzaki...
:ok: :ok: :ok:
No i za Ciebie też :) :ok: :ok: :ok:
i za Selenkę :) :ok: :ok: :ok:
:kotek:

Ale mnie zawstydziłaś, ja tylko o świętach :oops:

Już się poprawiam, czyli dołączam się do zacytowanych życzeń :D
* Semper eadem *

ksb

[poprzednia][następna]