UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śląsku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 22, 2011 8:54 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Liwia_ pisze:Tak, "przy okazji" też zaapeluję o pomoc dla tego schroniska. Zabrałam stamtąd sporo kotów, teraz nie ma kto tego robić, nie ma pomocy z zewnątrz :(

Miuti przekonywać nie będę, wg mnie wystarczy porządnie przeczytać wątek, od pierwszej części, by wyrobić sobie zdanie, czy jakiekolwiek "niszczenie" kogoś ma tu miejsce. W sumie dobrze, że wątek znów znalazł się na górze - bo Ika działa w najlepsze, może kogoś ostrzeże przed oddawaniem jej kotów.

To i ja się przyłącze do apelu. Koty z Rudy są zaje....ste :ok:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lip 22, 2011 9:16 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Liwia_ pisze:Tak, "przy okazji" też zaapeluję o pomoc dla tego schroniska. Zabrałam stamtąd sporo kotów, teraz nie ma kto tego robić, nie ma pomocy z zewnątrz :(

Miuti przekonywać nie będę, wg mnie wystarczy porządnie przeczytać wątek, od pierwszej części, by wyrobić sobie zdanie, czy jakiekolwiek "niszczenie" kogoś ma tu miejsce. W sumie dobrze, że wątek znów znalazł się na górze - bo Ika działa w najlepsze, może kogoś ostrzeże przed oddawaniem jej kotów.

:ok: Kociaki czekają!
Gosiara

Post » Pt lip 22, 2011 11:00 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

:ok: niech sie wszyscy dowiedza :ok: 8O
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt lip 22, 2011 11:16 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Kto pokocha staruszka? viewtopic.php?f=1&t=130596
Gosiara

Post » Pt lip 22, 2011 11:34 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Koty z Rudy dziękują za reklame na miau :)

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pt lip 22, 2011 11:35 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Reklama to połowa sukcesu :ok: viewtopic.php?f=1&t=130558
Gosiara

Post » Pt lip 22, 2011 12:25 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Zaznaczam do poczytania.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pt lip 22, 2011 13:53 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Jak tylko znajdę chwilę - uzupełnię jeszcze pierwszy post o "wydarzenia" z tego wątku.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt lip 22, 2011 20:04 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

W pierwszym poście zamieściłam 3 nowe punkty (9,10 i 11) - dotyczą one śmierci Maszki i "troski" o niego ze strony Mruczeńki1981 i jessi74, wizyty Słoneczka u IKI6 oraz relacji z tych odwiedzin oraz najnowszych wieści o kotach u Iki.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Sob lip 23, 2011 17:51 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

J.D. pisze:Przyczyna powstawania takich a nie innych kontrowersyjnych wątków jest jedna:Za mało ludzi sprawdza osobiście lub przez kogoś zaufanego domki,do których idą koty!!!!!!
takie sprawy w ostatnich latach są nagminne-domowe hoteliki w oborze,Kocia Mama....
Zaczynacie polegać na opinii zbudowanej nie wiadomo przez kogo i w jakim celu!!!!Nawet jeśli domek był "super" rok czy dwa lata temu to wcale nie znaczy,że jest dzisiaj !!!!!
Z tego powodu jestem bardzo zadowolona,że co jakiś czas zawita do mnie ktoś z "Polski" i może zobaczyć co dzieje się w moim tymczasowisku :ok: owszem zdarzają sie jednostki szczególnie upierdliwe ale tu też mam radę:..."przyjedż i zobacz";
dlaczego tak rzadko odwiedzacie DT o których krążą kontrowersyjne wieści?????
**Jeśli chcesz oddać kota -sprawdż sam albo przez osobę,której jesteś pewien jak samego siebie-i po problemie;takie sprawy,takie sytuacje powstają dlatego,że niektórzy idą na łatwiznę;
"oddają inni-oddam i ja" ....inni to nie ja-tak uważam;
ktoś komu dobro kota leży na sercu nie odda go do miejsca,o którym jest coś " na rzeczy"

dokładnie, upycha się koty masowo a na sprawdzenie czy pomoc takiemu DT
nie ma czasu a potem taki DT podupada i mamy afere...
Ale najłatwiej jest zawsze umyć ręce i odpowiedzialność
zrzucić tylko na DT a samemu uchodzić za anioła.

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Pon lip 25, 2011 9:41 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

cangu pisze:
J.D. pisze:Przyczyna powstawania takich a nie innych kontrowersyjnych wątków jest jedna:Za mało ludzi sprawdza osobiście lub przez kogoś zaufanego domki,do których idą koty!!!!!!
takie sprawy w ostatnich latach są nagminne-domowe hoteliki w oborze,Kocia Mama....
Zaczynacie polegać na opinii zbudowanej nie wiadomo przez kogo i w jakim celu!!!![/i]

AMEN! Już to tu kiedyś pisałam na tym wątku, ale napiszę po raz kolejny. ZANIM kota oddasz do dt sprawdz warunki. Odwieź kota osobiście, zobacz jak i gdzie i z kim będzie mieszkał. Nie oddawaj kota na ulicy, transportem wiązanym nie wiadomo komu. To że ktoś działa na Miau, ma dużo postów lub pozytywną opinię o niczym nie świadczy. Opinię to sobie najlepiej wyrabiać NAOCZNIE. A nie na zasadzie - "wszyscy mówią". Potem się okazuje, ze wszyscy owszem mówią, ale nikt nie widział. Coraz niestety częściej samo napisanie - to ja wezmę na dt - wystarczy. Od razu jest się boskim, wielkim, wspaniałym. Od razu też się znajduje kasa na pomoc. I poczucie dobrze spełnionego obowiązku.
Mnie też się zdarzyło, ze ktoś mi przywiózł kota na dt, oddał na ulicy, nie sprawdził, danych nie wziął - skąd takie zaufanie? Bo co bo ja jestem Neigh? Czyli KTO tak naprawdę?!
Ufaj i sprawdzaj.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro wrz 28, 2011 14:43 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Nie czytałam całego wątku, wystarczyły mi pierwsze posty.
Zastanawiam się jaka jest motywacja takiej osoby, by ściagać koty z całej Polski. No tak, wiem syndrom zbieractwa.
Ale na taką skalę, kurcze!
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro wrz 28, 2011 14:47 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Neigh pisze:
cangu pisze:
Zaczynacie polegać na opinii zbudowanej nie wiadomo przez kogo i w jakim celu!!!![/i]

AMEN! Już to tu kiedyś pisałam na tym wątku, ale napiszę po raz kolejny. ZANIM kota oddasz do dt sprawdz warunki. Odwieź kota osobiście, zobacz jak i gdzie i z kim będzie mieszkał. Nie oddawaj kota na ulicy, transportem wiązanym nie wiadomo komu. To że ktoś działa na Miau, ma dużo postów lub pozytywną opinię o niczym nie świadczy. Opinię to sobie najlepiej wyrabiać NAOCZNIE. A nie na zasadzie - "wszyscy mówią". Potem się okazuje, ze wszyscy owszem mówią, ale nikt nie widział. Coraz niestety częściej samo napisanie - to ja wezmę na dt - wystarczy. Od razu jest się boskim, wielkim, wspaniałym. Od razu też się znajduje kasa na pomoc. I poczucie dobrze spełnionego obowiązku.
Mnie też się zdarzyło, ze ktoś mi przywiózł kota na dt, oddał na ulicy, nie sprawdził, danych nie wziął - skąd takie zaufanie? Bo co bo ja jestem Neigh? Czyli KTO tak naprawdę?!
Ufaj i sprawdzaj.

Otóz to, dlatego z wielką rezerwą odnoszę się do adopcji i transportu kotów do innych, odległych miejscowości.
To jest zawsze wielka niewiadoma.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw wrz 29, 2011 22:29 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

w pełni się zgadzam.
mnie oddano z odległej miejscowości,bardzo wiele kotów za jednym zamachem-były gromy od innych że biorę za dużo,że jestem zbieraczką,ze nie dam rady....(a ja po prostu,mając taką możl. chciałam pomóc kiciom i , jak mi się wtedy wydawało, miłym ale bezradnym z tyloma kiciami, dziewczynom...)
akurat ja swietnie dałam i daję radę bo jestem świadomą i poukładaną osobą, w dodatku z dość dużymi możliwościami i lokalowymi i finansowymi, choć przyznaję że tak miękkiego serca już nigdy nie pozwolę sobie mieć i tak wielu kotów już nigdy nie przyjmę bo zajęcie się na najwyzszym poziomie tyloma kiciami, okazało się dla mnie zwyczajnie zbyt męczące.
...teraz koty zdrowe,nie do poznania,śmigaja już powoli do super domków.
Natomiast autentycznie bolało i boli mnie w imieniu tych kiciów to, ze nikt-słownie nikt od 7-go maja odkąd są u mnie koty-ani nie przyjechał,ani nie przysłał nikogo ani nawet jednym słowem,ani razu, nie zapytał jak się koty mają.
....21 istnień kocich o które przez 5 miesięcy nikt nie zapytał...
Mało tego-nawet oddający są przekonani że oddali mi o jednego kota mniej niż w rzeczywistości oddali-gdzieś im sie w pamięci kicio zapodział ... po prostu :roll:
i jak tu mam nie mieć wrażenia że chodziło im tylko o to aby kotów się pozbyć i zapomnieć...niestety-dla wielu znalezienie dt to pozbycie się problemu :(
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob paź 01, 2011 21:24 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

pomyłka :?
Ostatnio edytowano Nie paź 02, 2011 9:50 przez J.D., łącznie edytowano 1 raz

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

[poprzednia][następna]