WAW. Pola ma DS! 21.04.2016 ['] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 29, 2010 13:36 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

kazda "aukacja" jest opisana ze to w sumie nie aukcja i ze sie mozesz w kazdej chwili wycofac,
jakby taki mus był to przeciez byłaby masakra :evil:
dlatego sie zdziwiłam bo wlasnie na miau najwięcej ogloszen idzie na gumtree i allegro
na oszołomów mozna trafic wszędzie, gdzie by nie było ogloszenie i tak trzeba wszystko przewąchac dokladnie.
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Czw lip 29, 2010 14:04 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

jasne, dune, masz racje :1luvu: :1luvu: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw lip 29, 2010 14:05 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

tillibulek pisze:a ja widzialam tą fotke jak Pola tak slodko nyna??? 8O cudo :1luvu: :1luvu:

na allegro nie umiem,wiec spokojna glowa :wink: czekam na tekst do ogloszen, nie musi byc dlugi - wystarczy tresciwy i wzruszajacy :P

Wszystkie fotki Poli są tu http://picasaweb.google.pl/ElleonOK/Bid ... directlink

Dlaczego Allegro nie?
Bo osobiście uważam, że powinien być całkowity zakaz rozprowadzania zwierząt tą drogą. Dla mnie, pomijając wszystko inne, jest to po prostu nieetyczne.
Ja nie rozumiem, wybacz mi Tilli, jak można w ogóle wpaść na pomysł, żeby tam zwierzęcia szukać :| Od lat używam Allegro i mimo to jakoś mi nawet do głowy nie przyszło, żeby tam zajrzeć, jak się zdecydowałam dokocić. Może i to jest skuteczne, ale trudno, najwyżej Pola posiedzi dłużej. Taki mam kaprys :twisted:
Jeśli ktoś potrafi obsługiwać Allegro, to pewnie i google są mu znane. To jest oczywiście moje osobiste zdanie :wink:

Wszelkie zastrzeżenia na allegro są nieskuteczne, jeśli ktoś aukcję wygra :!:
I są na to orzeczenia sądów.
Można oczywiście zrobić licytację (w żadnym wypadku "kup teraz"), ale wtedy trzeba tak naprawdę siedzieć non-stop i pilnować, i usuwać w razie czego złożone oferty - ja się na to nie piszę. Wprawdzie wątpię, żeby tak się ludzie rzucili, żeby Polę licytować :mrgreen: Ale i tak, wg mnie portale aukcyjne to najgorsza z możliwych metod :? Wiem, że można dać ogłoszenie na Alegratka i jest jakaś opcja, że się na allegro pojawia to ogłoszenie jako ogłoszenie, nie jako aukcja. Tylko pewnie to kosztuje :roll:

Zresztą to akurat nie ma w przypadku Poli znaczenia :roll: Mamy inny target :mrgreen: Raczej niekoniecznie siedzący w internecie :mrgreen:

Ja nie żartuję z tymi parafiami :lol: Poza tym są jeszcze przychodnie (dla ludzi, bo do weta to raczej już zazwierzęceni przychodzą), sklepy osiedlowe i inne takie. Mieszkam w Śródmieściu, tu jest naprawdę sporo starszych osób - niektóre nawet całkiem rozsądne :wink:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw lip 29, 2010 14:11 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

OKI, dobrze kombinujesz, do Allegro nie bede Cie namawiac, chcialam Ci jedynie uswiadomic, ze kazdy kto korzysta z allegro, wie, ze jest tam tez dzial dot. zwierzat i dlatego w razie czego to wlasnie tam czlowiek zaglada w pierwszej kolejnosci - tam oferty sa zawsze swieze, a nie przedawnione jak w tych ogloszeniach na portalach ogloszeniowych

mysle, ze z tymi ogloszeniami na plotach i przychodniach to swietny pomysl - zrob tresc ogloszenia, to cos sie pokombinuje, zeby powstal z tego plakacik :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Post » Czw lip 29, 2010 14:45 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

tillibulek pisze:OKI, dobrze kombinujesz, do Allegro nie bede Cie namawiac, chcialam Ci jedynie uswiadomic, ze kazdy kto korzysta z allegro, wie, ze jest tam tez dzial dot. zwierzat i dlatego w razie czego to wlasnie tam czlowiek zaglada w pierwszej kolejnosci - tam oferty sa zawsze swieze, a nie przedawnione jak w tych ogloszeniach na portalach ogloszeniowych

mysle, ze z tymi ogloszeniami na plotach i przychodniach to swietny pomysl - zrob tresc ogloszenia, to cos sie pokombinuje, zeby powstal z tego plakacik :ok: :ok: :ok:

Ja nie wiedziałam, że są żywe zwierzęta na Allegro :wink: Nawet jakbym wiedziała, to bym tam nie zajrzała :?

Rozmawiałam z wetką :roll:

Wieści są różne :roll:
Najpierw te lepsze :mrgreen:
Nie ma się czym przejmować podniesionym AspATem - to jest enzym, który występuje również w krwinkach i przy tak intensywnym procesie krwiotwórczym ma prawo być podwyższony. Uffff.... bo już się bałam o wątróbkę :wink:

Mocznik - podwyższony może być wynikiem dłuższej głodówki przed badaniem (ona naprawdę sporo wody z żarciem dostaje). Poza tym, dziewczyna ma ponoć wieeeelki pęcherz (wiem coś o tym, kiedyś mi się kibel zatka tymi jej pacynami :twisted: ). W związku z tym wahania dobowe mocznika mają prawo być spore. Ale uważać trzeba!

Ciąża - nie było; macica - była :lol: :lol: :lol:
Poza tym wszystko raczej w porządku w środku wygląda :piwa:

Wiek wg wetki: "po zębach? 250 :mrgreen: po reszcie - może w granicach 8 latek :roll: " czyli kolejne 2 latka w dół :ryk:

W ten weekend mam zafipreksować stado, a do przyszłego piątku (kontrola) pani dr ma opracować tani, łatwopodawalny i nawszystkodziałający odrobaczacz :twisted: Najpierw sugerowała Stronghold, ale odpada ze względu na resztę kotów :roll: Potem Profender :roll: Wiadomo :mrgreen: Na Milbemax się jakoś krzywiła, ale nic to - jutro będzie konsultacja u innego weta, zdejmujemy Deli szwy :wink:

Oczy - Pola ma zarośnięte kanaliki łzowe, więc stąd to łzawienie. Stan zapalny spojówek jest w zasadzie minimalny i wynika głównie z podrażnienia spojówek przez te kanaliki. Mogę odstawić gentamycynę i sprawdzić czy jest w ogóle zmiana :roll:

Teraz gorsze wieści :roll:
"Sponsor" się skończył :? Czyli szczepienia i leczenie zębów to już niestety będzie płatne. O szczepienie w ogóle zapomniałam zapytać, ale to akurat najmniejszy problem - odpchlamy, odrobaczamy i szczepimy.
Na to środki są dzięki Wam :1luvu:

Co do zębów, to lekarka sugerowała, że i tak najlepiej byłoby zrobić prywatnie i to u specjalisty-stomatologa - zaraz lecę na "Wetów polecanych". Jeden kieł jest ułamany na równi z dziąsłem i mówiła, że w ich lecznicy może być z tym problem, bo są potrzebne specjalistyczne narzędzia itd. Mój wet z kolei, jak z nim gadałam, sugerował zrobienie rtg, właśnie żeby stwierdzić, czy nic nie zostało po tych zębach, które już wypadły. I skłaniam się do tego, żeby zrobić ten rtg, bo skoro jeden ząb jest ułamany, to równie dobrze w szczęce może być więcej ułamanych i zarośniętych już korzeni, które dobrze byłoby też usunąć.

Tak czy inaczej, ze względu na wiek Poli i zabieg pod narkozą, który właśnie przeszła, zęby muszą poczekać jakieś 2-3 miesiące najlepiej. W chwili obecnej nie ma ostrego stanu zapalnego, kamień został zdjęty (dobrze mi się wydawało :wink: ) przy sterylce. Dostanie Orozyme profilaktycznie, przy mokrej karmie i odrobinie uwagi nic jej się nie powinno zadziać w najbliższej przyszłości.

W czasie tych 2-3 miesięcy potrzebnych na regenerację Poli, poza poszukiwaniem domu :wink: trzeba się też zająć przynajmniej zrobieniem tego rtg, jakąś konsultacją u stomatologa i zbieraniem finansów na dalsze leczenie. Jeśli znalazłby się dom w tym czasie (optymistka ze mnie, nie? :lol: ), to chciałabym móc przynajmniej częściowo go wspomóc, bo zdaję sobie sprawę, że to będzie spory wydatek :roll:

Aha, już wiem, o co jeszcze prócz szczepień zapomniałam zapytać :x O książeczkę :mrgreen:

No i to chyba na tyle wet-wieści :lol:

OKI

Post » Pt lip 30, 2010 11:14 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

Cześć Oki z kotusiami.A co tu martwa cisza?Wiadomości od weta super.Żeby tak człowieka odmładzali po każdej wizycie u lekarza -2 latka,to ja bym znów noworodkiem była :ryk: Podpisano:stęskniona ciotka jak zwykle z pracy.

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Pt lip 30, 2010 11:29 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

Pola coraz młodsza, coraz piękniejsza i coraz zdrowsza!!!!!!!!! :piwa: i tak trzymać! :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt lip 30, 2010 12:08 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

ciesze sie, Poluniu :1luvu:

tillibulek

Post » Pt lip 30, 2010 15:45 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

OKI pisze:[Wiadomo :mrgreen: Na Milbemax się jakoś krzywiła, ale nic to - jutro będzie konsultacja u innego weta, zdejmujemy Deli szwy :wink:

Bo pewnie nie ma :lol: :lol: :lol: to drogi lek i przez to nie wszyscy go kupują. Na Bielanach trudno dostać - wiem, bo pytałam. Byłas na Podleśnej?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lip 30, 2010 18:52 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

Dzięki, że jeszcze o nas pamiętacie :1luvu:

Marzenia11 pisze:
OKI pisze:[Wiadomo :mrgreen: Na Milbemax się jakoś krzywiła, ale nic to - jutro będzie konsultacja u innego weta, zdejmujemy Deli szwy :wink:

Bo pewnie nie ma :lol: :lol: :lol: to drogi lek i przez to nie wszyscy go kupują. Na Bielanach trudno dostać - wiem, bo pytałam. Byłas na Podleśnej?

Na Podleśnej byłam. I chyba nawet miała, tylko jakoś nie wiem - może osobiście go nie lubi? Profender jeszcze droższy i bardzo mnie próbowała przekonać, ale to prawie stówa w moim przypadku - wolę na co inne wydać :wink:
Ile właściwie kosztuje ten Milbemax? Bo u dra J. faktycznie różnica cenowa do Profendera raczej symboliczna :?

Obrazek Obrazek
Obrazek
:wink:

OKI

Post » Pt lip 30, 2010 21:21 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

Poluniu naprawdę jesteś coraz śliczniejsza kota,a noseczek gdzie wtykałaś,że się ciutek uczernił?

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Pt lip 30, 2010 21:27 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

Ja odrobaczam moje koty Milbemaxem, pakuje toto w kawałek mięska ,
bo ta niby pachnąca wolowinką osłonka...to chyba kotom nie pachnie :)
Obrazek

dune

Post » Pt lip 30, 2010 21:31 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

Dune, a ile płacisz za Milbemax?

OKI

Post » Pt lip 30, 2010 21:32 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

kocurzyca41 pisze:Poluniu naprawdę jesteś coraz śliczniejsza kota,a noseczek gdzie wtykałaś,że się ciutek uczernił?

Tam gdzie nie trzeba :twisted: Na pewno :mrgreen:

OKI

Post » Pt lip 30, 2010 21:47 Re: WAW. Pola - wyniki s.33 Ciachnięta :D Szukamy DS!

OKI pisze:Dune, a ile płacisz za Milbemax?

Kurdęż...nie pamiętam...nigdy nie kupowałam samych piguł
ale jak ci zalezy moge zadzwonic do weta i zapytac
Obrazek

dune

[poprzednia][następna]