Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 14, 2010 21:57 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

wiora pisze:katastrofa :(
przykro mi Izo ze znow sie tyle bezdomnosci namnozy :(
z mojej strony chcialabym abys wiedziala ze bardzo cenie to co zrobilas do tej pory w stosunku co do tych zwierzakow
200 sterylek liczac min 2 koty w miocie min dwa razy do roku-tak wiele istnien uratowalas przed zapewne beznadziejnym zyciem :(
szkoda ze tak sie stalo.

To jest jeszcze sprawa do uzgodnienia i ustalenia. Jedno jest chyba raczej pewne, ze w tych okolicznosciach, nie mozemy liczyc na pomoc Tozu, tylko musimy radzić sobie sami.Moich luznych zartów z Olą nie traktuj dosłownie. Nie pozwolę zniweczyć swojej ponad 10 letniej pracy. Kiedyś sama z Mężem woziłam kotki na zabiegi. Teraz nie jest to mozliwe, bo Maż zmienil prace i poprostu go nie ma. Wtedy kiedy jest sporadycznie w domu, wozimy sami. Tak było tez w ubiegłym roku.
Jedyną Osoba która tutaj widzę, do której mam zupełne zaufanie i która wiem ze nigdy mi nie wypomni ani nie wypomniała okazanej pomocy jest NOT. Ale to się wiaże z kosztami, ktorym Ona nie podoła. I ta sprawe jakos musimy załatwić.I podziekować z Całego Serca za czas który na to poświęci. Swój czas..
.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro kwi 14, 2010 22:29 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Odnalazłam swój wiersz.Zaraz go umieszcze.

Chce go dedykować Czarusiowi, który od nas odszedł....[*] :cry: :cry: :cry:

iza71koty

Post » Śro kwi 14, 2010 22:41 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Dla Czarusia.....[*] :cry:

To Ty pokazałes mi świat inaczej...
Twój spokój i wytrwałość nauczyły mnie wiele.
W cieple Twego futra, zanurzam swe palce.
I słyszę tylko...przyjemne mruczenie.

Szeroko otwarte i czujne zrenice.
Grzbiet prężysz wysoko przy moim dotyku.
Powoli, radośnie i jakoś po cichu.
Unosisz nas razem w krainę zachwytu...

Myśli Twego Serca, są wciaż tajemnicą.
Łapki, co przebyły szlaki nie zmierzone.
Uszka, co słyszały już pewnie nie jedno.
Są dziś teraz tutaj i są tylko moje.....

Żegnaj Słoneczko. Będziemy Pamiętać..... :cry: :cry: :cry:

iza71koty

Post » Śro kwi 14, 2010 23:15 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Śliczny wiersz Izuś. Przytulam Cię mocno.
Czarusiu, kochanie, leć na łąki przez most. I brykaj tam szczęśliwy :( Do zobaczenia.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw kwi 15, 2010 7:03 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

PRZYKRO MI :cry:

DLA CZARUSIA [*]

Modlitwa za kota

Panie Boże, nie jestem aniołem
dziś niewielu jest takich na świecie,
może ci, co na ziemskim padole
pokochali zwierzęta i dzieci.

Panie Boże, powiedziałeś ???proście???,
rzekłeś ???proście, a będzie wam dane???,
wiesz, że wczoraj po Tęczowym Moście
poszedł do Ciebie mój kot ukochany?

Panie Boże, poznasz go z łatwością,
miał sierść jedwabistą, cztery łapki, ogon,
proszę o Panie, zawołaj go głośno,
bo miał w zwyczaju nie słuchać nikogo.

Panie Boże, nie proszę dla siebie,
znajdź mu jakąś osobę przyjazną,
by głodny i smutny tam nie był, i żeby
mógł sobie przy kimś spokojnie zasnąć.

Panie Boże, a gdy tak się stanie,
że i mnie kiedyś do siebie zawołasz,
pozwól mu proszę wyjść mi na spotkanie,
jeśli oczywiście zostanę aniołem.

Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Czw kwi 15, 2010 7:12 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

To sobie powyłam :placz:

Iza tak czy tak to całe przedsięwzięcie to ogrom pracy przy takiej ilości.

serum

Post » Czw kwi 15, 2010 8:25 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

serum pisze:PRZYKRO MI :cry:

DLA CZARUSIA [*]

Modlitwa za kota

bo miał w zwyczaju nie słuchać nikogo.

Panie Boże, nie proszę dla siebie,
znajdź mu jakąś osobę przyjazną,
by głodny i smutny tam nie był, i żeby
mógł sobie przy kimś spokojnie zasnąć.

Panie Boże, a gdy tak się stanie,
że i mnie kiedyś do siebie zawołasz,
pozwól mu proszę wyjść mi na spotkanie,
jeśli oczywiście zostanę aniołem.

:crying:
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

Post » Czw kwi 15, 2010 8:49 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

witam wszystkich. wydaje mi się, że TOZ próbuje zatruć Pani Izie życie, a w szczególności zakłócić jej działalność na rzecz tych biednych kociaków. najpierw była sprawa z tymi psami, z którą rzekomo nic mogli nic zrobić, teraz dochodzą do tego wszystkiego sterylki :( zamiast wymyślać takie absurdy, mogliby pomóc. nasuwa mi się na myśl jedno zasadnicze pytanie: po co ta organizacja w ogóle istnieje?

IZA&ANIA

Od: Śro gru 30, 2009 19:21

Post » Czw kwi 15, 2010 9:13 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

iza71koty pisze:[color=#FF0000] Chce go dedykować Czarusiowi, który od nas odszedł....[*] :cry: :cry: :cry:

Smutno ... :( :( :(
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Czw kwi 15, 2010 10:24 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Właśnie wróciłam z moją Myszką od Weta........moja kotka ma grypę :o smarka ,kicha ,łzawią oczęta i na dodatek straciła głosik :cry: ale już dostała zastrzyk i jutro znów .
Ma ponad 10 l. może nawet 12 l nie mam jej od początku ....jest u mnie 7l....dochowałam się od niej jednego potomstwa 4 szt. i było to nie zamierzone,bo wtedy przychodziła do nas tylko w odwiedziny i posiłki :D aż pewnego grudniowego wieczora przyprowadziła swoje maleńkie dzieci i już została.....nie byłam w stanie w zimie jej nie przygarnąć ......mieliśmy wtedy fajne Boże Narodzenie koty wieszały się po choince......każdemu znalazłam fajny dom i każdego oddałam pokropionego łezką....dlatego nie pozwoliłam nigdy więcej na małe kotki za duże dla mnie przeżycie rozstać się z każdym.
Lekarz powiedział ,że Myszka jak na swój wiek jest w bardzo dobrej kondycji ,a mnie się wydaje że ona jakoś tak się skurczyła (czy to normalne????)

serum

Post » Czw kwi 15, 2010 10:35 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Stareńki kot nie musi być chory, żeby sięwłaśnie tak "skurczyć". Starzy ludzie też się kurczą ;) U kotów futerko robi się rzadsze i bardziej matowe. Starość niestety dotyka wszystkich...
Kciuki z koteńkę, niech wraca do zdrowia!
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw kwi 15, 2010 10:59 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Witam wszystkich :) Ja wreeeszcie w domu razem z Maćkiem, małemu się tak spieszyło że skończyło się cesarką 2 tyg przed czasem, ale jest już dobrze :) strasznie dużo mam do czytania, długo mnie nie było ale wieczorem postaram się nadrobić zaległości. Pozdrawiam Was serdecznie!!
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Czw kwi 15, 2010 11:18 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Dokladnie Ola.Przy okazji przypomniała mi sie historia mojej kotki, która przygarnęłam. Kicia byla juz bardzo stara , kiedy do mnie trafiła. Miała tylko cztery ząbki.Miała kiedyś dom tuż obok mnie. Sliczna srebrna starowinka. :) Nazwałam ja Babcia. Babcia to był wzór kociej madrosci.Jak się w domu zaczynała zadyma z kotami, Babcia nie wazne czy spała, jadła czy odpoczywała, zrywała się na równe nogi i leciała zrobić porzadek. Wszystkie koty w domu miały ja na uwadze i stawały wtedy na baczność. O tyle było to dosć zabawne, ze Babcia miała juz pewne zmiany kostne i te tylne łapki stawiała tak sztywno, szeroko. Czasem mozemy to zauwazyc u starszych Ludzi. To juz chyba zwyrodnienie stawów.Z czasem Babcia też zaczeła sie kurczyc. Jadła co prawda normalnie ale była jakby mniejsza, drobniejsza i miała inne, słabsze futerko.
Pięć lat przed smiercia, Babcia pewnego dnia nie wytrzymała, coś w nia wstąpiło i w ciagu dnia dała mi dyla oknem. Kotka miała juz wtedy okolo 15 lat.Nie było jeszcze sterylek i nie mogłam jej podawać hormonów, bo kicia miała powiększajacy się guzek na listwie mlekowej.
Szukałam Babci, wolałam. Jeszcze wtedy nie miałam zabezpieczonych okien. To było ladnych pare lat temu.
Po dwóch dniach Babcia pokazała sie na podwórku. Polecialam. Była jakaś zawstydzona, pokorna ale dziwnie zadowolona......
Potem Babci zaczął rosnąć....brzuszek. No i urodziła za jakiś czas jednego kociaczka.Były dwa, lecz jeden urodził sie martwy.Kociaczek rósł, był śliczny biało- rudy.Nie wiedziałam skąd Babcia dorwała takiego Tatę, bo w okolicy nie było zadnego rudzielca. Tak czy inaczej wiedziałam ze jak Babcia coś zrobi, to juz porzadnie od samego poczatku do końca.Kociak był śliczny i dość szybko znalazłam mu dom u młodego Małżenstwa.
Z czasem guzek zaczał się powiększać.Sprawiał Babci wielki ból i niestety nie był operacyjny, bo istniało ryzyko przerzutów. Juz na samym poczatku Wet powiedział zeby tego lepiej nie ruszać. w koncowym etapie jej zycia , musielismy jej ulzyć.Babcia dozyła u mnie prawie 20 lat.

iza71koty

Post » Czw kwi 15, 2010 11:18 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

nifredil pisze:Witam wszystkich :) Ja wreeeszcie w domu razem z Maćkiem, małemu się tak spieszyło że skończyło się cesarką 2 tyg przed czasem, ale jest już dobrze :) strasznie dużo mam do czytania, długo mnie nie było ale wieczorem postaram się nadrobić zaległości. Pozdrawiam Was serdecznie!!

No w końcu Aguś :D :D :D

Martwilismy się o Ciebie....Dobrze ze juz po wszystkim. :D

iza71koty

Post » Czw kwi 15, 2010 11:22 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Dla Czarusia[*]