K-ów, Miko ze złamanym kręgosłupem - upiorny dług :-((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 11, 2009 22:08 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

edit_f świetne.. :ok: :)
Obrazek

maja215

Od: Nie lip 19, 2009 19:29

Post » Śro lis 11, 2009 22:16 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Mb, przekazała dla naszych kotów 17 kartoników Bozity, 9 puszeczek Gourmet Gold i 4 puszki Hill's - w sumie ponad 7 kg mokrej karmy! Bardzo dziękujemy w imieniu kotków i swoim :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kilka sztuk wzięła Mariola dla Daszeńki. Co mam zrobić z resztą? Odstawić na Kocimską?
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Śro lis 11, 2009 22:16 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

lutra pisze:Czyli w razie w, miejsce będzie. A jak Tri? Wypuszczasz?

Tri wypuszczona.
A kiedy je przywozicie? Pędzle znaczy się?

Czy jedna klatka na Kocimskiej może od pon.-wt być wolna dla Rudaska (kastrowany, odrobaczany, szczepiony, zdrowy), na wypadek gdyby nie udało mi się sfinalizować pewnej sprawy przed weekendem?

Solangelica, gratuluję i zdejmuję chłopaków z Allegro :)

BTW dostałam pytanie o Hugo - czy jest możliwa adopcja do Płocka. Co mam odpisać?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Śro lis 11, 2009 22:40 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

anna09 pisze:Mb, przekazała dla naszych kotów 17 kartoników Bozity, 9 puszeczek Gourmet Gold i 4 puszki Hill's - w sumie ponad 7 kg mokrej karmy! Bardzo dziękujemy w imieniu kotków i swoim :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kilka sztuk wzięła Mariola dla Daszeńki. Co mam zrobić z resztą? Odstawić na Kocimską?

kociuchy bardzo dziękują :1luvu: i oczywiście na Kocimską, bo stadko się powiększyło.

A ja wyadoptowałam dzisiaj ... Czupę 8O przypadkiem. Panie przyszły w sprawie penelopy. Jako, że dom w Wieliczce a cały czas rozpatrywaliśmy ewentualny powrót Penelopy na stare śmieci, bo jednak jej mieszkanie nie bardzo pasuje, to i zaprosiłam panie na wieczorek zapoznawczy. Jednak w momencie gdy Czupka przyszła zobaczyć gości nastąpiła zmiana frontu, bo taka kotka im odeszła i nie przeszkadza im to, że to jest zosia-samosia, i na rączki - nie, złapać - nie, pogłaskać jedynie gdy śpi. Takie kolory i musi byc ona. Niezbadane są wyroki Boskie :wink:
Zawozimy ją jutro, sprawdzę tę "uboczność" domu i zobaczę czy będzie można ją tam zostawić.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro lis 11, 2009 22:52 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

queen_ink pisze:
lutra pisze:Czyli w razie w, miejsce będzie. A jak Tri? Wypuszczasz?

Tri wypuszczona.
A kiedy je przywozicie? Pędzle znaczy się?

Czy jedna klatka na Kocimskiej może od pon.-wt być wolna dla Rudaska (kastrowany, odrobaczany, szczepiony, zdrowy), na wypadek gdyby nie udało mi się sfinalizować pewnej sprawy przed weekendem?

Solangelica, gratuluję i zdejmuję chłopaków z Allegro :)

BTW dostałam pytanie o Hugo - czy jest możliwa adopcja do Płocka. Co mam odpisać?

o rany rany...

ekh, no to sie teraz Noemik powinna wypowiedziec i Tweety.
moj Hugolek okropnisty...
A moze by on tak z siostra...
WWtedy to nawet na koniec swiata, byleby szczesliwy i niesamotny byl!!!!!1 :D :ryk:
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Śro lis 11, 2009 23:08 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

no to się wypowiadam ja pierwsza.
ale nie na temat Płocka, tylko Hugo. i Hani.
jeśli w ogłoszeniu jest ta treść, która kiedyś już wpadla mi w oko, to nie jest, według mnie, adekwatna do rzeczywistości.
Hugo i Hana maja już teraz ok. 5 miesięcy. Są to niezależne koty, Hugo faktycznie mruczy przy glaskaniu, czasem jest na kolanach. Hania trzyma się na stały, mniejszy lub większy, dystans. Złapana cudem, na kolanach nie mruczy, tylko sztywnieje ze strachu i baaardzo powoli się rozluźnia, ale nigdy całkowicie.
Pan, który adoptował Ninę, przyszedł z ogłoszenia H&H, ale one nawet nie wyściubiły nosa zza kanapy podczas jego wizyty, dlatego pokazałam mu Ninę, jak się okazało skutecznie.
Przepraszam, że się rozpisałam.
EDIT: nie wiem, jakie są oczekiwania osoby z Płocka.
Mam prośbę do ogłaszarek, jutro powysyłam maile. Proszę o zmianę treści, bo ta jest wysoce myląca.
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Śro lis 11, 2009 23:35 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Zapomniałam napisać, że dzisiaj u Mb nie poznałam Pumci, kiedy wyszła mi na spotkanie... dziewczyny jest duuuużo więcej, niż kiedy trafiła do swojego domu 8O Pumcia w ogóle nie dba o linię, strasznie się roztyła :twisted: A z zabawkami szaleje, jak kociak :lol:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Śro lis 11, 2009 23:53 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

noemik pisze:no to się wypowiadam ja pierwsza.
ale nie na temat Płocka, tylko Hugo. i Hani.
jeśli w ogłoszeniu jest ta treść, która kiedyś już wpadla mi w oko, to nie jest, według mnie, adekwatna do rzeczywistości.
Hugo i Hana maja już teraz ok. 5 miesięcy. Są to niezależne koty, Hugo faktycznie mruczy przy glaskaniu, czasem jest na kolanach. Hania trzyma się na stały, mniejszy lub większy, dystans. Złapana cudem, na kolanach nie mruczy, tylko sztywnieje ze strachu i baaardzo powoli się rozluźnia, ale nigdy całkowicie.
Pan, który adoptował Ninę, przyszedł z ogłoszenia H&H, ale one nawet nie wyściubiły nosa zza kanapy podczas jego wizyty, dlatego pokazałam mu Ninę, jak się okazało skutecznie.
Przepraszam, że się rozpisałam.
EDIT: nie wiem, jakie są oczekiwania osoby z Płocka.
Mam prośbę do ogłaszarek, jutro powysyłam maile. Proszę o zmianę treści, bo ta jest wysoce myląca.

W ogłoszeniach jest taka treść, jak w pierwszym poście, innej nie dostałam.
Z 60 ponad fundacyjnych kotów codziennie widuję tylko swoją Ryśkę, o reszcie wiemy tyle, ile nam napiszą domy tymczasowe.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Czw lis 12, 2009 6:13 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

queen_ink pisze:A kiedy je przywozicie? Pędzle znaczy się?

Jeżeli ja przywiozę pędzle, to trafią na Kocimską, bo do Arwetu nie zdążę. I one muszą pójść do klatki, bo nieszczepione.

O ile mnie pamięć nie myli, to na Kocimskiej są dwie klatki, więc byłaby i dla rudego.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw lis 12, 2009 8:15 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

miszelina pisze:
queen_ink pisze:A kiedy je przywozicie? Pędzle znaczy się?

Jeżeli ja przywiozę pędzle, to trafią na Kocimską, bo do Arwetu nie zdążę. I one muszą pójść do klatki, bo nieszczepione.

O ile mnie pamięć nie myli, to na Kocimskiej są dwie klatki, więc byłaby i dla rudego.

Solangelica, Maja215, Wy macie chyba niepotrzebne już klatki, tak?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw lis 12, 2009 8:17 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

ja mam wolną króliczą, jeśli Gracja nie ma nic przeciwko, to odstawię na kocimską.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw lis 12, 2009 8:26 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

lutra pisze:ja mam wolną króliczą, jeśli Gracja nie ma nic przeciwko, to odstawię na kocimską.

ok
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Czw lis 12, 2009 8:47 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Umówiona jestem z Aanią na odbiór kotów w sobotę. Czekam tylko na potwierdzenie, czy dwa jej koty mogą jechać razem w jednym dużym transporterze, Lutra ma z Aanią w tej sprawie rozmawiać.

Jeśli tak, to być może przywiozę też Pędzle z Woli Filipowskiej - o ile uda się dograć termin z Panią Krzeszowicką (to też w rękach niezastąpionej Lutry :) ). I tym samym osiągnę maximum zakocenia samochodu, 6 kotów na raz jeszcze chyba nie wiozłam :wink:

Czekam też na info, dokąd odstawić Basieńkę.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw lis 12, 2009 9:24 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Tweety, rozumiem że z Muchomoró tylko Czako został?
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Czw lis 12, 2009 9:33 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

MIszelino, Pani Krzeszowicka już się ze mną umówiła, więc żeby nie komplikować ja rano pojadę do Krzeszowić, Maluchy odstawię do Arwetu [?], odbiorę Olkuszaki dwa do wypuszczenia i wypuszczę.
A propos Arwetu, Agooo, dzwoniła Pani Arwetowa i raportuję, co powiedziała: Pascal i Panna są już zdrowe, ale ... Pascal jest najprawdopodobniej wnętrem, w ogóle oba już można rozmiarowo kastrować, co robić?
Powiedziałam, zgodnie z wtorkowymi ustaleniami, że dziś odbierzemy tego kociaka z połamaną miednicą, zaburzeniami przewodu i całą resztą, którego zawiozła Pani z Kozłówka, ok?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

[poprzednia][następna]