Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 17, 2009 16:30 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

:ok:
Ostatnio edytowano Sob paź 17, 2009 16:44 przez Kocia dusza, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Sob paź 17, 2009 16:32 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Wiecie ja się pogubilam :ryk: chcemy nowego domku dla Puchatka czy nie?
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Sob paź 17, 2009 16:44 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Przepraszam, odpisałam w złym wątku!

Szukamy BARDZO DOBREGO domku!

Kocia dusza

Post » Sob paź 17, 2009 16:49 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

To tak z miesiąc poszukamy,a wtedy TŻ i tak go nie odda! :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob paź 17, 2009 17:22 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Cieszę się, że zdrowiejecie :D

Pozdrawiam,
Monika

latitude

Od: Pt paź 09, 2009 14:34

Post » Nie paź 18, 2009 17:24 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Podrzucam naszego księcia ;-)

Kocia dusza

Post » Nie paź 18, 2009 17:40 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Jak chcecie ode mnie czegoś pilnie to dzwońcie, bo mam mało czasu na miau.
Kocia dusza pisze:Byliśmy dziś u weta.
Wet oglądał wyniki badań Puchatka. Ma wątpliwości co do kłąbuszkowego zapalenia nerek - wg niego wyłącznie białko w moczu wskazuje na takowe zapalenie, a inne parametry nie.

Białka jest dużo, do tego są wałeczki (na szczęście mało). To nie jest "tylko", żaden lekarz nie powinien lekceważyć białkomoczu u kogokolwiek (miewam, wiem co mówię).

Białkomocz i wałeczki wskazują właśnie na jakiś problem z nerkami, dlatego były badania krwi. Wyszły bardzo dobre, co oznacza, że JESZCZE nerki są w pełni wydolne. Ale dlatego właśnie od początku piszę, że trzeba się zająć głównie pęcherzem, na te nerki powinien pomóc fortekor. Co do zmiany dawki - wstrzymałabym się do drugich badań moczu, zobaczysz czy zawartość białka wyraźnie spadła czy nie. Zaniedbany problem z nerkami doprowadzi do niewydolności, a to już będzie naprawdę poważny problem

Sugerował, iż mógł być to błąd przy pobieraniu moczu (nie wiem, jaką metodą był pobierany).

W gabinecie, w wyniku masażu pęcherza.

Za kilka tyg. mam przyjechać na badanie krwi i pobranie moczu w gabinecie.

Już się gubię w czasie, ale kontrola MOCZU powinna być po ok. 3-4 tygodniach od rozpoczęcia leczenia. Krwi badać nie musisz, jak była dobra to się nie powinna teraz zepsuć, wywalanie kasy w błoto.

Wet sugerował zmniejszenie dawki fortekoru do 2,5 mg, a Cystaid zużyć do końca i na razie odstawić, podawać karmę ok. 40-45 g dziennie.

o forekorze napisałam wyżej, co do karmy - dawać TYLKO karmę typu urinary (przynajmniej do kontroli moczu), a ile to przeczytaj na opakowaniu u dostosuj do wagi kota.

Pomysłu z odstawieniem cystaidu nie rozumiem kompletnie, chyba, że to ten wet co w niego po prostu nie wierzy.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie paź 18, 2009 17:45 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Jopop na razie podaję wszystko tak, jak przekazałaś, na badanie pójdę szybciej - skoro mocz pobierano w gabinecie, błędu być raczej nie mogło. Wyniki Puchatka jutro zobaczy jeszcze jeden wet, tak dla mojego spokoju.
Dostaje teraz Hill's s/d.

Kocia dusza

Post » Pon paź 19, 2009 16:39 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Nowy banerek:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://u.nu/8kve3][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/955b2a2efe.gif[/img][/url]
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Pon paź 19, 2009 16:50 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Czy Puchatek miał robiony posiew i antybiogram-u Glusia weci zlekceważyli to,a okazało się,że złe wyniki były spowodowane ogromną ilością E.Coli!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Pon paź 19, 2009 16:55 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Kropko, nie mam pojęcia, co to za badanie - czy możesz napisać coś bliżej? To badanie moczu? :roll:

Kocia dusza

Post » Pon paź 19, 2009 16:56 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Tak Asiu-to badanie moczu-można zrobić w ludzkim labie-tak zrobiła Milenka-nie jest drogie tak jak w labie wet!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pon paź 19, 2009 18:06 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Kropko dzięki! Dla świętego spokoju zrobię :-) Nie wiem, jeszcze kiedy, ale pewnie w ciągu tygodnia będę próbować złapać mocz do analizy.

Kocia dusza

Post » Pon paź 19, 2009 18:08 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Własnie!-dla swiętego spokoju,bo czasem to co najprostsze,nie wpada wetom do głowy!
Ja nie twierdzę,że to właśnie jest przyczyna,ale właśnie bakterie należałoby w pierwszej kolejności zbadać i ewentualnie wykluczyć!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pon paź 19, 2009 20:34 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Posiew ma sens, jeśli w podstawowym badaniu moczy wyjdą bakterie

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

[poprzednia][następna]