K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 24, 2009 9:13 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Może niech jakieś tło weźmie, ale nie wiem, on się zna lepiej. Gdyby potrzebował pomocy, niech da znać o której. Ja mam wieczorny dyżur, więc się dopasuję.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw wrz 24, 2009 9:15 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

queen_ink pisze:Tylko że te wszystkie zdjęcia są zmniejszane i odchudzane pod picasę (rozmiar, rozdzielczość, profil kolorów), więc mogą się średnio nadawać do wydruków. Lepsze wersje mam na dysku, ale mogę je wysłać dopiero w sobotę wieczorem, bo dopiero wtedy wrócę do Krakowa i będę miała dostęp do swojego komputera.

To ja wrócę do tych fotek, o których pisała Tweety.
Nie jestem jakimś magikiem od fotografii ;) ale takich kilka bajerów potrafię zrobić, nie zajmuje to nawet za wiele czasu, ale przydałyby się lepsze zdjęcia.
Przejrzałam galerie Lutry i Queen_ink, najlepsze co znalazłam (chyba u Lutry) przy pocztówkowym formacie (10x15 cm) ma rozdzielczość 150 (piksele/cal), to mniej więcej tak jak zdjęcie gazetowe, trochę mało jeśli miałoby być drukowane na papierze zdjęciowym :(
Wydruk zdjęcia w fotolabie to 300 pkt i przydałoby się, żeby było tyle, bo o ile wydruk na papierze wygląda OK to jako zdjęcie nie będzie najlepsze.
W związku z tym przydałyby się lepsze zdjęcia, na potrzeby forum i Picasa Web są zmniejszane, więc byłoby fajnie jakby ktoś mógł wrzucić (gdzieś, gdzie można to zrobić bez modyfikacji rozmiaru, Imageshak pozwala na wrzucenie bez żadnych modyfikacji ?) fotki bezpośrednio z aparatu, to byłabym wdzięczna. Wtedy jest szansa, że przygotowane fotki będą się nadawały do wywołania.
Ktoś może wrzucić / przesłać takie zdjęcia :?: :?: Mnie jest obojętne kiedy, pytanie kiedy to będzie potrzebne Wam?

Druga sprawa to logo, Lutra mi przysłała w kilku formatach, ale nie macie takiego, które miałoby białe wypełnienie w środku okręgu? Żeby to mogło wyglądać tak jak na wrzuconym przez Tweety przykładzie z psem? Podesłane loga sa na prostokącie i mają białe tło, zlikwidowanie go i zamiana na przeźroczyste to jest oczywiście jedno kliknięcie, ale wtedy przeźroczystość jest również wewnątrz zielonego okręgu, a wtedy nic nie widać na zdjęciach (wrzuciłam kilka przykładów poniżej). Ja to mogę przerobić, ale że brak mi cierpliwości :oops: i trochę jest nierówno (przykład z Milką na pomarańczowym tle) - zobaczcie sami. Więc jakby ktoś dysponował logo z wypełnieniem okręgu, to również byłabym wdzięczna.

Ależ się rozpisałam, mam nadzieję, że ktoś to przeczyta :roll:

Poniżej kilka przykładów, do wywoływania w formie zdjęcia nie nadaje się nic :( To znaczy wywoływać można, ale za jakość nie ręczę...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Czw wrz 24, 2009 9:20 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Mnie się b. podoba.
Może Andrzej miał będzie coś ładniejszego i w dobrym rozmiarze.
As I know, to jest nam to potrzebne do przyszłego piątku, potem mamy wystawę.
A może można to wydrukować w kolorze, ale nie jako zdjęcie? Nie znam się w ogóle nic. Panikota, wiesz najlepiej ;).
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Czw wrz 24, 2009 9:27 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

KTO JESZCZE WPADNIE ORGANIZACYJNIE NA KOCIMSKĄ? SOBOTA, dzień imienin Kota.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Czw wrz 24, 2009 9:31 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

lutra pisze:Mnie się b. podoba.
A może można to wydrukować w kolorze, ale nie jako zdjęcie? Nie znam się w ogóle nic. Panikota, wiesz najlepiej ;).

Andrze zrobi zdjecia w Rawie, wiec super format, tlyko pewnie bedzie ciezko z uwgai na rozmiar je mailem wyslac. Gdzie by trzeba bylo podrzucic?
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Czw wrz 24, 2009 9:32 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Aha, TWEETY zglaszam sie na targi jakbym byla potrzebna, ale w sobote mnie nie bedzie.
Obrazek

Patka_

Post » Czw wrz 24, 2009 9:33 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Hehe, nic nie wiem, ja taka trochę zosia-samosia w dziedzinie grafiki jestem ;) Jak się patrzy na monitorze, to rzeczywiście jest OK, na ciemniejszym tle porobiłabym logo z białym wypełnieniem, na jaśniejszym może zostać bez wypełnienia (vide fotka Melby).
Do druku na normalnym papierze wystarczą takie zdjęcia jak mam, jeśli ma być to na papierze fotograficznym, to musiałyby być lepsze, tzn. nieobrabiane, prosto z aparatu.

Jeśli to ma mieć formę cegiełek, to chyba wydruk na normalnym papierze to kiepski pomysł, za wiotkie by było, ale to już pewnie Tweety wie najlepiej :)

Widzę powyżej, że ktoś m robić jeszcze zdjęcia Wielopolanom, to zaczekam, może będą jeszcze jakieś fikuśne ujęcia :)
Wrzućcie gdzieś nieobrabiane :!: :!:
Obrazek Obrazek

panikota

Post » Czw wrz 24, 2009 9:34 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

to ma być w formie pocztówek. A te przykłady superbardzofajne, Milka po prostu miażdży :1luvu:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw wrz 24, 2009 9:40 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Patka_ pisze:Aha, TWEETY zglaszam sie na targi jakbym byla potrzebna, ale w sobote mnie nie bedzie.

będziesz, będziesz potrzebna, bo tam trzeba latać między ludźmi, ładnie się uśmiechać i podstawiać puszeczkę pod nos, wręczać ulotki uświadamiające itp. Mozliwe, że będzie trzeba tez parę osób o silnym darze przekonywania (może TŻ- tej Pani od bejsbola :twisted: ), bo zazwyczaj pod wystawą ustawiają się Ci co przy okazji chcą przehandlować kota. Po pierwsze możemy sprawdzić warunki w jakich kot jest przetrzymywany w danym momencie (BTW PAMIĘTAJCIE O ZDJĘCIACH DO IDENTYFIKATORA, A WOLONTARIUSZE DODATKOWO O LEGITYMACJACH!) a po drugie można im trochę informacji uświadamiających, może uda się kogoś namówić na sterylkę za pół ceny. Także ludzi potrzeba sporo

Tweety

Post » Czw wrz 24, 2009 9:41 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Tweety pisze:to ma być w formie pocztówek. A te przykłady superbardzofajne, Milka po prostu miażdży :1luvu:

No cudnie się wkomponowała w ten pomarańczowy tunelik, same zdecydowane kolory :)

Jeśli w formie pocztówek to przydałaby się lepsza rozdzielczość. Jak ktoś dysponuje takowymi i ma możliwość to proszę o wrzucenie nieobrabianych zdjęć AFNowskich kotów, można to zrobić na Imageshack nie zaznaczając opcji "resize image" lub ewentualnie wybierając "optimize without resizing", aczkolwiek nie wiem co on wtedy robi z fotkami, więc może lepiej nie modyfikować wcale.

A na forum można wrzucić same linki, coby nie obciążać za bardzo, albo wysłać mailem ...
Ostatnio edytowano Czw wrz 24, 2009 9:43 przez panikota, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

panikota

Post » Czw wrz 24, 2009 9:42 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

a mam jeszcze pytanie. czy ten napis nie powinien brzmieć: dziękuję - (imię kota) czyli np: Dziękuję - Milka
Ostatnio edytowano Czw wrz 24, 2009 9:53 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Post » Czw wrz 24, 2009 9:46 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Tweety pisze:a mam jeszcze pytanie. zy ten napis nie powinien brzmieć: dziękuję - (imię kota) czyli np: Dziękuję - Milka

To pytanie chyba nie do mnie ;) ale jeśli miałoby być tak, to fotki muszą być podpisane, lub mieć w nazwie dokładne imię kota, bo nie rozróżniam ... pewność mam tylko co do Oczka 8O
Obrazek Obrazek

panikota

Post » Czw wrz 24, 2009 9:55 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

lutra pisze:Aha i Franka odebrałam. Pan Kot pełną gębą, waży 450 gram. Bardzo dziękuję Karaluchowi Mrr :1luvu:
Mam nadzieję, że ogryzek OK.
Słuchajcie, nie dajcie się prosić, wielopolanie są super i potrzebują naszych wizyt.
Marek, czy możesz obstawić jakiś dzień, lub dwa?
Kastapra, czy możesz wziąć jeden dyżur na stałę, rozumiem, że wieczorny lepszy dla Ciebie, nie?
Edit_f, wygospodarujesz dwie godziny raz w tygdoniu?
Patka, pracujesz na Lubicz, to dwa kroki, weź jeden dyżur.
Queen_ink, wybierz dzień dla siebie.
Ja wezmę z tego, co zostanie.
MJS też pewnie coś dopasuje do swoich godzin pracy.
Przypominam, że wszyscy mamy pracę, wszyscy musimy zarabiać, ale Te koty nas potrzebują.

Pisałam parę postów wcześniej, że biorę na razie poniedziałek rano i czwartek - tu się mogę dostosować. Gdzieś też pisałam, że w tym tygodniu mnie nie będzie w Krakowie, dlatego nie mogę wielopolować. Mam też w związku z wyjazdem ograniczony dostęp do netu, więc podczytuję forum z doskoku.
Panikota, w mojej galerii wszystkie koty są podpisane imionami, jeżeli któreś ze zdjęć Ci się przyda, to mogę wysłać, ale najwcześniej w sobotę wieczorem, to pewnie późno?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Czw wrz 24, 2009 10:06 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

ja też podpisałam :)
queen_ink, czyli Ty poniedziałek rano i czwartek rano/ lub po południu, oui?
Od kiedy będziesz mogła?
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Czw wrz 24, 2009 10:11 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Tweety pisze:
Patka_ pisze:Aha, TWEETY zglaszam sie na targi jakbym byla potrzebna, ale w sobote mnie nie bedzie.

będziesz, będziesz potrzebna, bo tam trzeba latać między ludźmi, ładnie się uśmiechać i podstawiać puszeczkę pod nos, wręczać ulotki uświadamiające itp. Mozliwe, że będzie trzeba tez parę osób o silnym darze przekonywania (może TŻ- tej Pani od bejsbola :twisted: ), bo zazwyczaj pod wystawą ustawiają się Ci co przy okazji chcą przehandlować kota. Po pierwsze możemy sprawdzić warunki w jakich kot jest przetrzymywany w danym momencie (BTW PAMIĘTAJCIE O ZDJĘCIACH DO IDENTYFIKATORA, A WOLONTARIUSZE DODATKOWO O LEGITYMACJACH!) a po drugie można im trochę informacji uświadamiających, może uda się kogoś namówić na sterylkę za pół ceny. Także ludzi potrzeba sporo

WEZME KUDLATEGO NA SMYCZY I BEDE BRALA 5 ZL ZA ZDJECIE Z MAINE COONEM :ryk:
Obrazek

Patka_

[poprzednia][następna]