Łódź 167+315+330 - bezsilność - koci szkielecik...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 09, 2010 11:12 Re: Łódź 167+315+17 - sterylki leczenia, widmo plajty oddalone:)

annskr pisze:Pamiętacie Justynę_ebe z Belchatowa?
Rzadko bywa na forum, ale ciągle "siedzi" w kotach, właśnie znalazła dwie male szylkretki-trikolorki.... 2,5-3m-ca, szkielety, biegunka, kopalnia w uszach. Domowe.
Trzeba je od niej zabrać, z różnych powodów aż nadto wystarczy jej tymczasowy pokastracyjny czarnuszek...

Szukamy dt do czasu ustabilizowania i zaszczepienia, potem ds...

Podniosę :roll: :ok:

Do kciuków dołączę kilka groszy po wypłacie kasy za fakturę styczniową ... oby to było na dniach, bo na koncie tylko kasa na zus na jutro ...
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro lut 10, 2010 11:37 Re: Łódź 167+315+17 - sterylki leczenia, widmo plajty oddalone:)

Dzięki - sterylki miejskie jeszcze nie ruszyły, a już musimy ciachnąć kolejną kotkę - tym razem w wyraźnej ciąży...
Myślę, że w tym tygodniu się uda.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro lut 10, 2010 11:39 Re: Łódź 167+315+17 - sterylki leczenia, już są ciężarne kotki..

Ania, mogę wziąść te małe od Justyny do lecznicy.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro lut 10, 2010 13:27 Re: Łódź 167+315+17 - sterylki leczenia, już są ciężarne kotki..

Dzięki wielkie :1luvu: :1luvu: :king: :king: :king:

Jeśli mi zrobią autko (rozrząd :strach:) pruję do Bełchatowa w niedzielę :D :D

Oto one

Obrazek
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro lut 10, 2010 13:29 Re: Łódź 167+315+17 - sterylki leczenia, już są ciężarne kotki..

Jedna z nich to Finka :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro lut 10, 2010 13:35 Re: Łódź 167+315+17 - sterylki leczenia, już są ciężarne kotki..

gosiaa pisze:Jedna z nich to Finka :)

Witaj, Gosiuu :1luvu:
Może podjedziesz ze mną do Bełchatowa? Nie lubię sama jeździć :oops:

Czyli druga Fionka :?: :wink:

Leon 42stopnie, antybiotyk, pgorączkowe, dziś kontrola u weta/
Czarno-biały od bezdomnych ma spuchniętą łapkę, nie opiera się na niej, Ela łapie go do lecznicy. Przy okazji straci jajeczka.
Ostatnio edytowano Czw lut 11, 2010 9:37 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz

kalewala

Post » Śro lut 10, 2010 22:21 Re: Łódź 167+315+17 - sterylki leczenia, już są ciężarne kotki..

Moja gwiazda zwana Stefcią szuka nadal domu, a że charakter ma diabelski łatwo nie będzie :twisted:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Śro lut 10, 2010 22:24 Re: Łódź 167+315+17 - sterylki leczenia, już są ciężarne kotki..

dziś na sterylizację miała zgłosić się Pani z suką Zmorą - i jakie imię taki pies :twisted: ja nawet jej nigdy nie widziałam, jakby mogła to by mnie przez drzwi zażarła :)
oraz z psem Gonzo, jutro zdam relację, bo Pani ma się chwalić

oraz jest już w oczekiwaniu Pani na sterylizację aborcyjną kotki - Pani pomysł miała, żeby kotka urodziła i da je sąsiadowi, a on zrobi co trzeba :evil: udało się i na sterylkę się zgodziła, mam nadzieje, że zdążymy
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Czw lut 11, 2010 9:43 Re: Łódź 167+315+17 - sterylki leczenia, już są ciężarne kotki..

aga-lodge pisze:Moja gwiazda zwana Stefcią szuka nadal domu, a że charakter ma diabelski łatwo nie będzie :twisted:
Obrazek

Stefcia Świrek :1luvu: :1luvu:

Za psicę, psa i kotkę sterylkowe - kciuki, niech się szybko zgłoszą.

Czarno-biały kocurek bezdomnych ma mcno pogryioną lapkę, krew r ropa trysnęły strumieniem, jak P.Dr nacisnęła.. Na pyszczydle też rany. Kot ma jedno oczko malutkie i pewnie ślepe, na boczku przypalone futerko od piecyka bezdomnych, przy ktorym się grzał - i jest śliczny, przemiły i straszliwie brudny.
Został na razie w lecznicy - potem będzie musiał wrócić na działkę, na której nie ma już bezdomnych - ich szopa się zawalila, szkoda tego kocurka...

Dziś pewnie "wzbogacimy" się o sznaucerkę miniaturkę w fatalnym stanie, błąga się po ulicy, próbujemy lapać.. Na tymczas na razie nie mamy pomyslu, ale w takim stanie trudno ją zostawić na ulicy, pewnie umarłaby za kilka dni...

A ja się boję psów, nawet małych :oops:

kalewala

Post » Czw lut 11, 2010 17:05 Re: Łódź 167+315+17 - sznaucerka mini błaga o pomoc, dt.....

podrzucę :mrgreen:

piesy wcale nie są takie groźne.... :wink:

kikkera

Od: Sob kwi 18, 2009 10:33

Post » Czw lut 11, 2010 17:56 Re: Łódź 167+315+17 - sznaucerka mini błaga o pomoc, dt.....

Jutro po pracy jadę na akcję łapania suni....
dziś nie przyszła :( Informacje zweryfikowane wielkości ratlera, biało- czarna bardzo wychudzona i przestraszona... :?
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Czw lut 11, 2010 18:36 Re: Łódź 167+315+17 - sznaucerka mini błaga o pomoc, dt.....

Zapomniałam napisać - dzisiaj u mnie w pracy była akcja pod kryptonimem " pączek " Każdy z kupujących oddał 10 gr za każdego pączka na koty :mrgreen: Wrzuciłam do puszki FFA 7,50 zł :mrgreen: Przyznam, że pomysł mnie bardzo rozczulił.

Pracuje ze mną 36 osób.
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Czw lut 11, 2010 21:27 Re: Łódź 167+315+17 - sznaucerka mini błaga o pomoc, dt.....

ooooooo są fotki dziewuszek. Jakie słodzieńkie :) ciekawe która do mnie trafi :twisted: chyba że od razu DS znajdą
a jak się czują malenstwa?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt lut 12, 2010 8:35 Re: Łódź 167+315+17 - sznaucerka mini błaga o pomoc, dt.....

kikkera pisze:piesy wcale nie są takie groźne.... :wink:

Mam sporą bliznę "zdobytą" w wieku ok.14 lat od psa mojego wujka, mieszkaliśmy w jednym domu, psa znałam doskonale, ale ani za mądry, ani zbyt dobrze wychowany to on nie byl, jeszzcze parę osób napoczął. Uraz mi pozostał. Potem nawet miałam przez 4 lata cudną foksterierkę. Na codzień nad tym panuję, ale np dzikiego kota utrzymam mimo że mi wbija zęby w rękę, a psa, nawet malego - nawet nie spróbuję...

Montes, akcja bardzo miła, uczestniczył w niej 75 osób -to ważen i budujące (choć nie cierpie tego slowa :wink:)

Może klatka łapka dla tej małej zagubinej suni? Ta większa, robiona na zamówienie? Jest na Radogoszczu...

Sterylizowana duża sunia urodziłaby wkrótce 11 psiaczków - dobrze, że ta pani zdążyła... Jeszcze pies ma odwiedzić jedną z naszych Dr.Ań.

A maluszki - jedna czuej się świetnie, ma apetyt, szaleje. Druga je trochę mniej, jest spokojniejsza, wczoraj raz zwymiotowała - Justyna ma z nimi podjechać do lekarza, ale znając ją mam nadzieję, że to jej przewrażliwienie.
Kciuki na pewno nie zaszkodzą :ok: :ok:

Zapomniałam wczoraj napisać, że czarno-biały kocurek od bezdomnych stracił jajeczka - niestety wejść do szpitalika i porobić zdjęcia nie mogłam, siedział tam grzyzący pies...

kalewala

Post » Pt lut 12, 2010 8:39 Re: Łódź 167+315+17 - sznaucerka mini błaga o pomoc, dt.....

no to kciuki oczywiście :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
w niedzielę po nie jedziesz, Aniu?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]