Koty - Szczecin - Prosimy o Wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 15, 2009 22:11 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Koncze jutro o 11.30 mniej wiecej i sluze swoim czasem . Skontaktuje sie z agiis w sprawie pudel styropianowych zeby jak najszybciej i jak najwiecej budek zrobic . Co jeszcze jest potrzebne?

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Czw paź 15, 2009 22:15 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

DorotaEm pisze:Rzeczywiście - tragedia :/ Nie mogłyśmy dotrzeć autem do celu, bo za wysoki poziom wody. Jeszcze mnie baby zajęły, co próbowały przejechać i mi Iza zaginęła w mroku i wodzie. :/ Bez łódki się tam nie dotrze. Ja byłam mokra tylko do kolan, bo kiedy się nie mogłam Izy dowołać zawróciłam. Dużo tam drzew, więc może się uda kotom po tych drzewach dotrzeć w jakieś w miarę bezpieczne miejsce. Ale jeśli woda szybko nie opadnie, będzie masakra, bo nie będzie jak do nich dotrzeć z jedzeniem, że nie wspomnę o tym, że mokro i zimno nie pomoże.

Dobrze by było już szukać domów dla tych dwóch młodych, co je Iza uratowała dzisiaj. Żeby choć tak pomóc.

Dziękuje Ci ze BYŁAŚ ze mną Dorota. Nie dałabym rady inaczej sie tam dostać. Nie dałabym rady wrócić. Byłam tak mokra i zmarznięta. Szkoda słow.Maluchy sa dzikuskami. Potrzebne sa domy tymczasowe dla podrostków, tych oswojonych uratowanych wcześniej. Co teraz by z nimi wszystkimi było?????Nietrudno sie domyslić.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw paź 15, 2009 22:21 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Mamy kolejne parę złotych... Z licytacji na opak powinny wpłynąć pieniążki od wanili, 30 zł... Na razie dałam swoje konto, bo nie wiedziałam, czy mogę tak szastać Twoim, Izo, ale jak tylko kasa dotrze, to zaraz przelewam do Ciebie... Ja wiem, że to kropla w morzu, ale zawsze coś. Może wyjdzie jeszcze jeden taki cuś, to jeszcze jakieś pieniążki się pojawią.
Iza, nikt by nie zrobił tego, co Ty robisz. Sama o tym wiesz. To, że podjechałam tam dzisiaj z Tobą, to nic. To, co Ty robisz codziennie, to Wielka Rzecz. Ja nie dam rady robić tego, co robisz, ale postaram się pomóc w taki sposób, w jaki umiem. Trzymaj się z całych sił.
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Czw paź 15, 2009 22:28 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

kya pisze:Koncze jutro o 11.30 mniej wiecej i sluze swoim czasem . Skontaktuje sie z agiis w sprawie pudel styropianowych zeby jak najszybciej i jak najwiecej budek zrobic . Co jeszcze jest potrzebne?

Niewiem co jest potrzebne.Wiem ze trzeba sie za wszelka cenę dostać jutro na działki gdzie karmie. Te koty są tam bez jedzenia. Nie wiem moze trzeba jakieś zabrać. Moze sa uwięzione jak Misiu na moich działkach.Tam jest Sonia, Tosia. To staruszki. Była też Misia z astma. Maluszki od kici pewnie sie potopiły. Był kotek na zadupiu działek. Nie wiem to jest koszmar. Nie mam zadnego pomysłu co robić. Wszystkie gnaty mnie bolą. Jestem przemarznieta. Wszystkie buty, spodnie mam mokre.Trzeba sie dostać i dać kotom jesć. Bo zgina. Jest zimno, mokro.Pewnie nie jeden z nich juz sie skapał. Beda chorować i umierać.Jesli mozesz to przyjedz na miejsce. Sama zobaczysz co tam sie dzieje.Jeśli mozesz podaj mi numer na pw. Będe jutro dzwonić. Musimy z Karmicielka ratować jej kotke. Ona sobie tam nie poradzi.

iza71koty

Post » Czw paź 15, 2009 22:32 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

DorotaEm pisze:Mamy kolejne parę złotych... Z licytacji na opak powinny wpłynąć pieniążki od wanili, 30 zł... Na razie dałam swoje konto, bo nie wiedziałam, czy mogę tak szastać Twoim, Izo, ale jak tylko kasa dotrze, to zaraz przelewam do Ciebie... Ja wiem, że to kropla w morzu, ale zawsze coś. Może wyjdzie jeszcze jeden taki cuś, to jeszcze jakieś pieniążki się pojawią.
Iza, nikt by nie zrobił tego, co Ty robisz. Sama o tym wiesz. To, że podjechałam tam dzisiaj z Tobą, to nic. To, co Ty robisz codziennie, to Wielka Rzecz. Ja nie dam rady robić tego, co robisz, ale postaram się pomóc w taki sposób, w jaki umiem. Trzymaj się z całych sił.

Piękne Dzięki Dorota. Ja też muszę jakis Bazarek zrobić. Nie mam jednak jak. Nie teraz. Wkurza mnie to bo mam kiepsko z kasa. A jesli sie okaże ze trzeba jeszcze kogoś zabrać. Ratować przed tym kataklizmem?Nie starcza mi na piasek. Sama widziałaś. Jest bardzo cieżko. Każde Wsparcie potrzebne. Puszki, sucha karma. Srodki na piasek.Masa wydatkow. Cała Masa a Maż prace zmienił. Muszę czekać. Długo bo aż do połowy listopada. Ale one czekać nie mogą.

iza71koty

Post » Czw paź 15, 2009 22:36 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Da sie tam lazic w kaloszach ? Jutro w pracy bede pytac o ponton . Klatke -lapke mam ,moze trzeba bedzie cos przeniesc na bardziej suchy teren ? Numer zaraz wysle ale przed 11.30 prosze nie dzwonic bo nie wolno mi rozmawiac w czasie lekcji .

kya

Post » Czw paź 15, 2009 22:41 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Jestem pod wrażeniem ...podziwiam cię iza71koty...trzymam kciuki za wszystkie koty :ok:
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Czw paź 15, 2009 22:52 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

kya pisze:Da sie tam lazic w kaloszach ? Jutro w pracy bede pytac o ponton . Klatke -lapke mam ,moze trzeba bedzie cos przeniesc na bardziej suchy teren ? Numer zaraz wysle ale przed 11.30 prosze nie dzwonic bo nie wolno mi rozmawiac w czasie lekcji .

Nie klatka łapka na nic. Tam wkolo woda. Nic nie da sie ustawić w poziomie. Trzeba zabrac te chorowite lub bardziej oswojone co sie dadzą zapakować.Pozostałe trzeba nakarmic. Nie mozemy ryzykować bo kot wpadnie do wody. Nie złapiemy go a potem zapalenia pluc dostanie i po nim. Trzeba być ostroznym. Tam sie trzeba poruszac jak po cienkim lodzie. Trzeba pomóc tym którym mozna ale nie szkodząc dzikuskom. Bo to będzie jeszcze gorsze. W gumowcach sie da o ile to gumowce prawie po sam tyłek. Wody jest miejscami po uda. To jest teren po sprzątaniu. Sprzęt tam ziemię rozwalił. Miejscami są potworne dziury. Ziemia mulista. Trzeba cholernie uważac.Gumowce muszą byc długie. Najlepsze były by bodery rybackie. Ja nie mam. Dzis miałam chwile reklamowki zawiązane po kolana. Ale potem woda wlała mi sie wszędzie i musiałam je posciagać bo mało sie nie wywróciłam przez nie, jak mi wody nabrały.Weż długie gumowce jak masz. Albo moze gdzieś pozycz.Ja mam takie na działce. Ale są pod woda teraz niestety.

iza71koty

Post » Czw paź 15, 2009 22:58 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Obrazek-Obrazek-Obrazek

A tu Mała dryfujaca na grubym styropianie na którym stała jej budka.

iza71koty

Post » Czw paź 15, 2009 23:01 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

Kya ponton byłby BARDZO WSKAZANY. Ja nie mam skąd.

iza71koty

Post » Czw paź 15, 2009 23:24 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie - POWÓDŻ!!!!!!!

Niestety nie tylko kociaki na działkach nie dostały dzis jedzenia. Wiele kotów w terenie miejskim w okolicy plaży też dzis nic nie zjadło. Mam tam dwie spore grupy. Nie bylo mozliwosci dotarcia. Podejrzewam ze koty są zupełnie odciete od ladu. Kotki na działce Bezdomnego czyli dwie Czarne Biedronki, Tricolorka mlodziutka wcale sie nie pokazały.Wiem ze tam sa.Pewnie wspieły sie gdzieś wyżej i juz nie było odwrotu. Trzy młode kociaki w okolicy plaży są odciete od swiata. Ostatnio w to miejsce nowa kotka przyprowadziła dwa maluszki.Bedzie zle. Bardzo żle. Będa straty. Potworne straty. Wiele z nich straci zycie w wyniku utonięcia lub choroby.Kiedy o tym myśle......Koty od strony jeziora były dzis karmione prawie przy samej drodze. Był Puchacz Dominik i Szara kicia. Była też z nimi czarna kicia.Przerazona. Nigdy nie przychodziła w to miejsce. Nie wiem po której stronie kanału był kotek bez oczka kiedy zaczęła sie podnosic woda Pracownicy mowili ze rano był normalny grunt. Tylko troche mokro. Potem wszystko zaczeło gwałtownie przybierać.Być moze koty nie wyczuły tak raptownie zbliżajacego sie zagrozenia i wiele z nich trwa teraz w takich miejscach z których nie można sie wydostać.Jeśli woda podniesie sie jeszcze wyzej to utoną.

iza71koty

Post » Pt paź 16, 2009 3:21 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie

wiora pisze:wiesz ale o tej sytuacji jest tak glosno ze ja nawet bedac za granica wiem z czym to sie wiaze i jak zaplaca za to bezdomne zwierzaki
ale ogolnie ja chyba ostatnio zle pojmuje i zle sobie tlumacze czym sa organizacje pro zwierzece,szczycace sie niesieniem pomocy tym najbardziej potrzebujacym...
a takie tam moje prywaty...

Wiesz Wiora, myślę podobnie.
Jak pomyślę, ile pary idzie w gwizdek to nic dziwnego, że brak sił, środków i pomysłów na działanie np. w sprawie kotów na opuszczonych działkach na lotnisku w Dąbiu, głodujących kotów w stoczni, obecnej powodzi na prawobrzeżu.
Po pierwsze wszystkie organizacje pro zwierzece w Szczecinie są ze soba skłócone i rywalizujące.
Tym samym nie ma mowy o wspólnych działaniach dla dobra zwierząt.
Po drugie każda organizacja opiera się na nieomylnej prezesce, a potem długo, długo nic.
Szeregowi członkowie są bez prawa głosu.
Przykładem niech będzie moja petycja, która najprawdopodobniej będzie odmownie załatwiona przez Zarząd niezależnie od ilości zebranych podpisów.
Zaznaczam, że podpisali ją wszyscy kociarze obecni na ostatnim zebraniu TOZ-u.
Najlepiej, aby członkowie nie plątali się, akceptowali bez szemrania to co jest i przychodzili na walne.
Po trzecie na żadną konkretną pomoc ze strony organizacji nie można liczyć, bo zawsze jest ta sama odpowiedź: BRAK ŚRODKÓW.
Będę mile zdziwiona, jeśli jakaś organizacja pro zwierzeca zainteresuje się tragiczną sytuacją zwierząt odciętych od lądu na podtopionych terenach w Dąbiu, Wyspie Grodzkiej, Wyspie Puckiej.
Ostatnio edytowano Pt paź 16, 2009 8:38 przez NOT, łącznie edytowano 2 razy

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Pt paź 16, 2009 5:34 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie - POWÓDŻ!!!!!!!

Wyslalam do wszystkich ( do ktorych moglam o tak poznej godzinie) zapytanie o gumiaki dla rybakow i ponton. A daloby sie tam jakos podplynac łódką od HOMu? Do godz. 10.00 bede juz cos wiedziala i zadzwonie .

kya

Post » Pt paź 16, 2009 6:57 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie - POWÓDŻ!!!!!!!

kya pisze:Wyslalam do wszystkich ( do ktorych moglam o tak poznej godzinie) zapytanie o gumiaki dla rybakow i ponton. A daloby sie tam jakos podplynac łódką od HOMu? Do godz. 10.00 bede juz cos wiedziala i zadzwonie .

Łódką od Homu nie da rady. To jest po przeciwnej stronie jeziora.
Ostatnio edytowano Pt paź 16, 2009 7:00 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Pt paź 16, 2009 6:59 Re: 130 kotów - SZCZECIN - Prosimy o Wsparcie - POWÓDŻ!!!!!!!

Proszę Wszystkich o POMOC. Każdego kto moze zrobić styropianowe budki i zabezpieczyć je dobrze folią. Po tej tragedii Koty muszą dostać nowe schronienia. Cieple, suche schronienia gdzie dojda do siebie.Budki muszą być ofoliowane bardzo grubą mocna folią. To teren bagnisty. Proszę.

iza71koty

[poprzednia][następna]