Wwa Ursus. Mamie Jeżynek jednak ma się na życie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 01, 2010 14:33 Re: Wwa Ursus. 4 MALUSZKI PILNIE DT/DS !!!!!!!!! FOTO str.35

Wybacz, genowefo, ale na moim wątku świętujemy pewną uroczystość, więc z nowym ko(t)miksem wpraszam się do Twego wątku.

Oto nowy foto-ko(t)miks z tymczasami genowefy:
Obrazek

Czy te kotki są do wzięcia?
Ale nie w swoim imieniu pytam oczywiście! :oops:
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pt paź 01, 2010 19:10 Re: Wwa Ursus. 4 MALUSZKI PILNIE DT/DS !!!!!!!!! FOTO str.35

VVu pisze:Wybacz, genowefo, ale na moim wątku świętujemy pewną uroczystość, więc z nowym ko(t)miksem wpraszam się do Twego wątku.

Oto nowy foto-ko(t)miks z tymczasami genowefy:
Obrazek

Czy te kotki są do wzięcia?
Ale nie w swoim imieniu pytam oczywiście! :oops:

Dzięki za ko(t)miks :1luvu:
Tak te dwa są do wzięcia.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt paź 01, 2010 21:35 Re: Wwa Ursus. 4 MALUSZKI PILNIE DT/DS !!!!!!!!! FOTO str.35

ale fajny ko(t)miks :D
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Nie paź 03, 2010 9:47 Re: Wwa Ursus. 4 MALUSZKI PILNIE DT/DS !!!!!!!!! FOTO str.35

Przyjechaly! Przeżyły noc. Kupkają do kuwety (co w obliczu wstrząsających woni jest szczególnie ważne). Bawią się. Niestety koty na nie syczą. Jeżyn co prawda to olewa i spaceruje im pod nosem, ale mała się płoszy. Są strasznie malutkie, ale przekochane :1luvu: :1luvu: Mam nadzieję, że się odhodują na dorodne koty, na razie to kurczaki. Jeżyn szybko urośnie, bo je jak smok, mała pewnie zostanie malutkim kotkiem. Są kochane.

dziekujemy!!! Za przemiłą wizytę też no i za załączone brązowe ceramiczne Jeżynki!!!
Paluszek

Post » Nie paź 03, 2010 12:33 Re: Wwa Ursus. 4 MALUSZKI PILNIE DT/DS !!!!!!!!! FOTO str.35

Mała z całą pewnością pozostanie maleńką, filigranową, szlachetnej urody rarytasową Księżniczką - ten typ tak ma (patrz jedna z fotek w moim podpisie) :wink: :1luvu:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie paź 03, 2010 19:01 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.33

genowefa pisze:Pucia i Spidi:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kto pokocha pozostałą dwójkę? Takie śliczne maluszki :1luvu:
Obrazek

monika794

Post » Nie paź 03, 2010 21:43 Re: Wwa Ursus. 4 MALUSZKI PILNIE DT/DS !!!!!!!!! FOTO str.35

Właśnie ustalam z ciocią moniką794, czym karmiła Pucię i Spidziocha, że od wczoraj rana powiększyły się chyba dwukrotnie 8O

A ja już przestaję marudzić :mrgreen:
1 kociak ma DS u asantir
2 kociaki mają DS u córki Paluszka (na razie DT u Paluszka)
1 kociak ma DT u seidhee
2 kociki mają DT u mnie

Dziękuję wszystkim :1luvu: Forum miau jest jak zwykle niezawodne :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie paź 03, 2010 23:42 przez genowefa, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Nie paź 03, 2010 22:37 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.29

genowefa pisze:Fotka na dobranoc, bo już kciężyc świeci ;)
Obrazek

Rany, jakie to było małe :lol: Ech, wspominki ;)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon paź 04, 2010 13:17 Re: Wwa Ursus. KOCIAKI. 3 w DS, 3 w DT SZUKAJĄ DOMÓW! FOTO s.35

a po nocy przychodzi dzien :lol:
a po zimie wiosna :roll: :wink:

ciesze sie z dobrych domkow :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon paź 04, 2010 20:34 Re: Wwa Ursus. KOCIAKI. 3 w DS, 3 w DT SZUKAJĄ DOMÓW! FOTO s.35

i czekamy na DS dla reszty ekipy :ok: :ok: :ok:
Obrazek

monika794

Post » Pon paź 04, 2010 20:56 Re: Wwa Ursus. KOCIAKI. 3 w DS, 3 w DT SZUKAJĄ DOMÓW! FOTO s.35

Prwadziwym cudem jest, że te kociaki poza luźną kupą nie mają żadnych problemów zdrowotnych.
Wyobraźcie sobie sześć kociąt ze świerzbem, albo z grzybem :strach: :strach: :strach: :strach:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto paź 05, 2010 8:38 Re: Wwa Ursus. KOCIAKI. 3 w DS, 3 w DT SZUKAJĄ DOMÓW! FOTO s.35

wróciłam i doczytałam sobie
śliczne malce :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto paź 05, 2010 20:28 Re: Wwa Ursus. KOCIAKI. 3 w DS, 3 w DT SZUKAJĄ DOMÓW! FOTO s.35

na żywo jeszcze ładniejsze :D
Obrazek

monika794

Post » Wto paź 05, 2010 21:03 Re: Wwa Ursus. KOCIAKI. 3 w DS, 3 w DT SZUKAJĄ DOMÓW! FOTO s.35

Temat kociąt można uznać za ogranięty. Spidzioch pojechał do DS :) Została tylko mała Pucia, która snuje się po domu i zaczepia wujków GumkoMiśków, żeby się z nią bawili.

Ale to nie znaczy, że mogę spocząć na laurach, o nie :roll:

Dziś zawiozłam na sterylkę czarną kotkę
od płaczliwej Starszej Pani, której syn rzuca kamieniami w koty. To jest ta Sarsza Pani, od której są Malut i Tulec (u Wielbłądzia) i Pucia (była u Agenski)
Państwo dzisiaj proponowali mi, abym zabrała jeszcze dwa psy. Co ja %@#$ jestem? schronisko dla zwierząt? Mam już powyżej uszu tej rodzinki.

Wracając do kotki. Podobno jest oswojona. Fakt, że złapałyśmy ją w ręce. W Koterii była strasznie zdenerwowana. Stopień jest oswojenia jest jeszcze do ustalenia. Kotka oczywiście nie może tam wrócić.
Tłumaczyłam tej Pani, że ja już naprawdę nie mam gdzie upchać tych kotów. Pani na to ze łazami w oczach, że ona oczywiście wyszstko rozumie, ale może by się coś udało? Pani będzie się modliła do Św. Antoniego o dom dla niej.
Hop! hop! Czy jest tutaj Św Antoni (czyli po naszemu DT) :?:

U Płaczliwej Starszej Pani jest jeszcze oczywiście miot kociąt (około 4 m-ce z tego co przelotem widziałam). Jeśli się uda, to będę je kastrować na wiosnę.

Jakby się komuś chciało czytać dalej, to Pani A. wyprowadza się już 18 października. Od Pani A. jest ta szóstka kociąt, które dopiero co ogarnęłyśmy i kociaki u Maryli.
Pani A. na szczęście zabiera ze sobą tą najbardziej oswojoną kotkę (mamę Piwniczanki, która jest u moniki794).
Zostaje cztery do sześciu czarnych kotów (w tym jedna jeszcze nie wykasrowana kotka). Postanowiłam spróbować je przeprowadzić do Pana W. Pan W. się zgadza jest jednak pewnien problem. Nie wiem jak te koty przyzwyczaić do nowego miejsca :( Muszę się wybrać na rozmowy na Warsztatach. Monika idziesz ze mną? Masz chyba spory wpływ na Pana Stefana ;)

Do złapania są jeszcze dwa kociaki Czarnej Cholery. Czarna Cholera też oczywiście jest do złapania. Jakby się komuś to udało, ja okazałam się całkowicie nieudolna w tej kwestii :roll:

Trzeba by też wybrać się do bezdomnych, bo pewnie tam też są nowe koty.

Na szczęście wyłączyłam już pocztę głosową, także żadnych nowych informacji z mojego ukochanego Urzędu już nie mam :twisted: Sorry jestem tylko człowiekiem, a nie Św. Matką Teresą od Kotów.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto paź 05, 2010 21:46 Re: Wwa Ursus. Św. Antoni czyli DT PILNIE POTRZEBNY! str. 37

Na wszelki wypadek pięć razy stuknij się w głowę, gdybyś chociaż przez chwilę zaczęła kombinować z zabraniem tych psów - bo co zrobisz, jeśli następnym razem jakaś 'dobra dusza' zaoferuje Ci konia albo krowę (i to taką prawdziwą, dużą, muuuuu, nie żadnego tam Tulca czy Maluta :wink: ) :roll: ???
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

[poprzednia][następna]