ADOPCJE PUCHATKOWA III.. 'persy' na łańcuchu.. :(( s. 98..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 17, 2009 22:28

ciekawe czy Amandziak dalej taki wnerwiony
Serniczek

Post » Wto lut 17, 2009 22:36

Serniczek pisze:ciekawe czy Amandziak dalej taki wnerwiony

A skąd! Dziewczyny mi powiedziały, że się na kotach nie znam, bo on jest bardzo grzeczny :twisted: . Moja współpracownica go ugłasiała, bo ją Amandziak lubi i dał się bez problemu wziąść na ręce i wsadzić do torby. Potem Ruach go normalnie głaskała - nie było żadnych scen. On chyba wiedział, ze jedzie po lepsze życie.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto lut 17, 2009 22:36

zirrael pisze:a ja przypominam że zdjęcia pozbierała i skatalogowała Sabeena - i wystarczyło do niej napisac a dałaby wszystkie linki....

dokladnie, podczas kiedy tworzylam liste adopcyjna i pisalam z prosba o informacje o posiadanych kotach do adopcji, stworzylam tez katalog ze zdjeciami tychze kotow... ktore dalej sa u mnie na komputerze - ok, nie uzupelniony o czesc ostatnich adopcyjnych, ale to z tego powodu ze pomysl zostal uznany za nietrafiony...

tym niemniej wiedzac ile pracy zajmuje zebranie zdjec wielkie uklony w strone MariiD za wykonana prace...

nie ma co sie klocic - wyjdzie to tylko ze szkoda dla kotow... natomiast milo by bylo gdyby osoby wiedzace o podejmowanych dzialaniach (np katalog zdjec)informowaly o tym inne, zeby ktos nie musial powtarzac wykonanej pracy

dla mnei EOT

co do moich tymczasow to czarna exo - Kawusia i Bella maja juz swoj dom wiec nie ma sensu zamieszczania ich zdjec....

Syjamka i Tonkijczyk zdjecia beda mialy jak ja sie pozbieram, sorry ale tez miewam co nieco na glowie, tez pracuje, tez mam zajecia i do tego dziecko...
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Od: Śro lis 12, 2008 16:30

Post » Wto lut 17, 2009 22:38

one skądś to wiedzą-jest tylko taka chwilka niedowierzania i nieufności-a potem........szczęścia Amandziaku!!!!!trafiłeś w dziesiatkę!!!!!!!!!!! :D
Serniczek

Post » Wto lut 17, 2009 23:16

Nie sądziłam, że tyle zamieszania spowoduje moja inicjatywa. :? Po prostu mam czas siedząc w domu i pomyślałam, że mogę to zrobić.
Nie znałam wspominanej tu dyskusji. Teraz ją sobie odszukałam i przeczytałam...

Mogę nadal to robić, jeżeli chcecie.
Serniczku, wiem, że jesteś przeciw, ale tu nie masz racji - zdjęcia są konieczne. A domy i tak podlegają ostrej selekcji. No i koty są kastrowane przed wydaniem.

Sabeena_ pisze:co do moich tymczasow to czarna exo - Kawusia i Bella maja juz swoj dom wiec nie ma sensu zamieszczania ich zdjec....

Syjamka i Tonkijczyk zdjecia beda mialy jak ja sie pozbieram, sorry ale tez miewam co nieco na glowie, tez pracuje, tez mam zajecia i do tego dziecko...

U Ciebie Sabeena_ na chwilę obecną jest tylko syjamka i tonkijczyk? Oba już do adopcji, czy jeszcze nie?
O syjamka to chyba Pieczarka pytała.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto lut 17, 2009 23:29

MariaD - ale nikt nie atakuje Ciebie - zrobilas kawal dobrej roboty i pewnie ze rob to dalej, po prostu czesc pracy mogla byc ci oszczedzona bo ja mam te zdjecia i watki...

I exo i Bella sa jeszcze u mnie - na dniach beda w nowym domu - jak na zlosc exo zaczela mi kichac:/

Jak wyjada to zostanie tonkijczyk i syjamka - Pieczarka pytala o blekitnookiego tonkijczyka.

Oba sa gotowe do adopcji....

Zdjec syjamki z roznych wzgledow raczej nie bedzie... natomiast kotka jest rewelacyjna wiec polecam;) Dawno nie widzialam tak bezproblemowego kota;)
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Od: Śro lis 12, 2008 16:30

Post » Śro lut 18, 2009 7:42

Zmieniając temat :
Duży tymczas przebywający w moim mieszkaniu sprawia nam "trochę " problemów :evil:
załatwia się do wanny (choć miał to robić w kuwecie ) , tylko jedno sioo było trafione :? a reszta do wanny :(
bardzo zły jest o to mój TZ -mnie to też się nie widzi z racji higieny ( trójka małych dzieci , które na bieżąco muszą korzystać z łazienki )
syczy i warczy na wszystko co się rusza (łącznie z nami ), nad ranem dzisiaj awantura z wrzaskami obudziła wszystkich domowników :evil:
nie pozwala moim futrom wejść do łazienki gdzie stoi ich kuweta ( niestety nie mam jej gdzie przestawić )
biorąc pod uwagę , że to była taka bidka na początku , teraz widzę , że to były tylko pozory 8)
Kot najwyraźniej czuje się niepewnie , ale się rozkręca :wink:
dobrze , ze to tylko tydzień - jednak kobitki kotki są moim zdaniem grzeczniejsze - przynajmniej mi się tak trafiało :roll:
Zapomniałam dodać , że jest zakłaczony ale nie chce pasty - więc dochodzą do tego wymiocinki pod łóżkiem , na podłodze w łazience i w innych miejscach :evil:
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Śro lut 18, 2009 8:09

sawanka1 pisze:załatwia się do wanny (choć miał to robić w kuwecie ) ,

Probowalas starego sposobu z nalaniem wody na dno wanny?
sawanka1 pisze:nie pozwala moim futrom wejść do łazienki gdzie stoi ich kuweta ( niestety nie mam jej gdzie przestawić )

Przed drzwiami? ;-) I co Twoje koty wtedy robia? Gdzie sie zalatwiaja?
sawanka1 pisze:Zapomniałam dodać , że jest zakłaczony ale nie chce pasty

Moze wcisnac mu paste do jakiegos dobrego jedzenia? Mi jak nie chcialy jesc, to smarowalam pyszczek. :twisted:
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Śro lut 18, 2009 8:30

Edzina pisze:
sawanka1 pisze:załatwia się do wanny (choć miał to robić w kuwecie ) ,

Probowalas starego sposobu z nalaniem wody na dno wanny?
sawanka1 pisze:nie pozwala moim futrom wejść do łazienki gdzie stoi ich kuweta ( niestety nie mam jej gdzie przestawić )

Przed drzwiami? ;-) I co Twoje koty wtedy robia? Gdzie sie zalatwiaja?
sawanka1 pisze:Zapomniałam dodać , że jest zakłaczony ale nie chce pasty

Moze wcisnac mu paste do jakiegos dobrego jedzenia? Mi jak nie chcialy jesc, to smarowalam pyszczek. :twisted:

na tą wodę w wannie bym nie wpadła :oops: oby tylko nie zaczął robić w inne miejsca poza kuwetą :?
z pasta odkłaczającą tak robiłam z Saharą ale Filemon ogólnie nie bardzo chce jeść a z łapki sobie strząsnął paste :?

a moje koty robią dopiero wtedy jak intruz suiedzi w pokoju albo ja wchodzę do łazienki i mam nadzieję , że nie zaczną robić gdzieś indziej , czasami mykną mu przed nosem i wtedy jest burczenie i syczenie , Ofcia wczoraj dała mu po pysku jak jej stanął na drodze i przeszła :strach: :twisted:
Obrazek Obrazek

sawanka1

Post » Śro lut 18, 2009 8:33

Sabeena_ pisze:
zirrael pisze:a ja przypominam że zdjęcia pozbierała i skatalogowała Sabeena - i wystarczyło do niej napisac a dałaby wszystkie linki....

dokladnie, podczas kiedy tworzylam liste adopcyjna i pisalam z prosba o informacje o posiadanych kotach do adopcji, stworzylam tez katalog ze zdjeciami tychze kotow... ktore dalej sa u mnie na komputerze - ok, nie uzupelniony o czesc ostatnich adopcyjnych, ale to z tego powodu ze pomysl zostal uznany za nietrafiony...

To fakt, na początku został za taki uznany.. potem przemyslałam sprawę i zmieniłam zdanie..

Sabeena, wybacz mi.. :oops: kompletnie do mnie nie dotarło, że tak porządnie się za to zabrałaś..

Może na skutek ostatnich moich wybryków zdrowotnych i gorączki.. przez długi czas mało co do mnie docierało.. czasem nawet nie pamiętałam, że odpowiadałam na czyjeś pw..
Bardzo Cię przepraszam.. :oops:
I tym samym Marię, która odwaliła tę pracę nie wiedząc, że wszystko już wczesniej zostało zrobione.. :oops:

Chyba czas na zmianę prezesa funduszu puchatkowego.. :?
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Śro lut 18, 2009 8:47

sawanka1 pisze:Zmieniając temat :
Duży tymczas przebywający w moim mieszkaniu sprawia nam "trochę " problemów :evil:
załatwia się do wanny (choć miał to robić w kuwecie ) , tylko jedno sioo było trafione :? a reszta do wanny :(
bardzo zły jest o to mój TZ -mnie to też się nie widzi z racji higieny ( trójka małych dzieci , które na bieżąco muszą korzystać z łazienki )
syczy i warczy na wszystko co się rusza (łącznie z nami ), nad ranem dzisiaj awantura z wrzaskami obudziła wszystkich domowników :evil:
nie pozwala moim futrom wejść do łazienki gdzie stoi ich kuweta ( niestety nie mam jej gdzie przestawić )
biorąc pod uwagę , że to była taka bidka na początku , teraz widzę , że to były tylko pozory 8)
Kot najwyraźniej czuje się niepewnie , ale się rozkręca :wink:
dobrze , ze to tylko tydzień - jednak kobitki kotki są moim zdaniem grzeczniejsze - przynajmniej mi się tak trafiało :roll:
Zapomniałam dodać , że jest zakłaczony ale nie chce pasty - więc dochodzą do tego wymiocinki pod łóżkiem , na podłodze w łazience i w innych miejscach :evil:

no to się narobiło :roll:
dobrze, że już jesteście w połowie męczarni.
ze swojej strony mogę zapewnić, że pan obiecał, że jak tylko będzie wychodził od razu zadzwoni i kot będzie jechał do domu. mam nadzieję, że w piątek już wyjdzie.

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Śro lut 18, 2009 8:53

aamms pisze:
Chyba czas na zmianę prezesa funduszu puchatkowego.. :?

Wątek czytam od samego początku,
ale sobie nie wyobrażam bez Aamms jako Prezes... 8O

Poza tym nie wymagaj ,żeby człowiek w zimę myślał. :roll:
W zimę człowiek tylko egzystuje i czeka wiosny.
A wiosna tuż, tuż i wszystko wróci do normy...

Błędów nie popełnia tylko ten co nic nie robi... :evil:
a ten wątek jest wyjątkowo pracowity... :1luvu:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Śro lut 18, 2009 9:13

Sabeena_ pisze:
co do moich tymczasow to czarna exo - Kawusia i Bella maja juz swoj dom wiec nie ma sensu zamieszczania ich zdjec....

Popieram całkowicie, nie będę się bić o te piękności :wink:
Zdjecia będą w nowym wątku.

batumi

Od: Śro lut 04, 2009 11:31

Post » Śro lut 18, 2009 9:20

batumi pisze:
Sabeena_ pisze:

Popieram całkowicie, nie będę się bić o te piękności :wink:
Zdjecia będą w nowym wątku.

wow.. :1luvu:

Znaczy, Sabeena_ Cię przemaglowała.. :twisted:

Kiedy przeprowadzka kociastych?
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Śro lut 18, 2009 9:22

estre pisze:no to się narobiło :roll:
dobrze, że już jesteście w połowie męczarni.
ze swojej strony mogę zapewnić, że pan obiecał, że jak tylko będzie wychodził od razu zadzwoni i kot będzie jechał do domu. mam nadzieję, że w piątek już wyjdzie.

Widać , że kocisko bardzo się z nami męczy :( - chyba bardziej niż my z nim 8) jedynak , w poważnym wieku , trafił do domku pełnego ludzi i kotów - to musiał być szok dla niego - więc myślę , że i tak jest nieźle , bo zaczął jeść (choć niewiele ) i pić , no i z pewnością załatwia swoje potrzeby :twisted:
Obrazek Obrazek

sawanka1

[poprzednia][następna]