Jesteśmy umówieni na spotkanie przedadopcyjne z panią Anią z Wejherowa u Magomi na środę godz. 18. W związku z faktem, że kobieta ma dopiero 19 lat i kontynuuje naukę w szkole wyższej, ciężar ewentualnej opieki finansowej nad Izis przejmą na siebie jej rodzice. Rodzina mieszka w domu w Wejherowie. Kotka ma być niewychodząca, okna nie będą otwierane, lecz jedynie uchylane od momentu pojawienia się koteczki w domu. Do ogrodu ma być wypuszczana dopiero za kilka miesięcy i jedynie pod nazdzorem Ani. Dziewczyna została już przeze mnie poinformowana o lekkim upośledzeniu widzenia u koteczki. W domu jest obecnie pies, natomiast Ania bardzo chce wziąć w opiekę młodą kotkę. Jest chętna do współpracy i oczekuje informacji na temat żywienia Izis. Rozmawiałem z Anią także o konieczności informowania nas o postępach kotki w nowym domku i możliwości oddania kotki w przypadku znacznych kłopotów w adopcji w domu jej rodziców. Odbiór koteczki przez nowych opiekunów dzień po sterylizacji. Dziewczyna zgadza się na podpisanie umowy adopcyjnej.
Druga kandydatka do adopcji kotki, pomimo deklarowanej chęci kontynuowania rozmowy, nie zadzwoniła w dniu dzisiejszym. Jestem w posiadaniu jej numeru telefonu, więc zadzwonię do niej jutro ok. południa.