Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 2.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 14, 2007 10:39

Mirko jakie wieści?
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto sie 14, 2007 20:11

Zuzia została dzisiaj powtórnie zaszczepiona a najmłodsze kociaki otrzymały trzecią dawkę Fenbendazolu. Kocurek wydala martwe nicienie, ale rozczochrana koteczka zaczęła dzisiaj wymiotować. Bardzo się o nią martwię.
Nie było mnie w domu kilka godzin i któryś kot to wykorzystał napadając na Maję. Ma na karku łysą i pokaleczoną plamę. Od kilku dni prześladował ją Leon, ale obrażenia są charakterystyczne dla zalotów Nikusia.
Tygrys za to mnie kocha a zwłaszcza moją koszulę nocną.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Wto sie 14, 2007 20:32

mirko Tygrys jest absolutnie piękny :1luvu: zakochałam się. nigdy jeszcze nie było mi tak żal, że nie stać mnie na utrzymanie trzech kotów. będę mu kibicować z całej siły

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Wto sie 14, 2007 21:36

Mirko,masz szczęście że ciebie w tej koszuli nie było! :ryk: Zębiskami przytrzymywana na dodatek...Uf,ale łobuz..Marne twoje szanse by się spod takiego łakomczucha wydostać...

makosz11

Od: Pon sty 08, 2007 14:38

Post » Śro sie 15, 2007 8:09

Tygrys w akcji wymiata :D

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro sie 15, 2007 8:30

A o zdrowie maludy strutej robalami to nikt nie zapyta. Tylko Tygrys i Tygrys. Mała dostała imię Dalia, ale nie wiem czy nie zmienię. Wczoraj jeszcze kilka razy wymiotowała i zrobiła cuchnącą kupę zabarwioną na czarno od węgla. Po tej kupie wyraźnie jej ulżyło, ale łaknienia nadal nie miała. Dzisiaj już jadła i na razie wygląda, że wszystko wróciło do normy.

Od zeszłego tygodnia Nala (dymna kotka) jest wstępnie zarezerwowana. W sobotę zawiozę ją do nowego domu. Czy w nim zostanie zdecyduję na miejscu, ale dom ma rekomendacje Matahari i Nala będzie w jej rodzinie.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Śro sie 15, 2007 9:54

czuję się wywołana do tablicy... szukałam koteczki spokojnej, miłej i zrównoważonej... domek jest z dzieckiem... i będzie pod moim ścisłym nadzorem... :lol: a ja potrafię... :twisted:

ale co i jak to potem... decyzja należy do Mirki... :lol:

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Śro sie 15, 2007 10:45

Super wieści :) Mireczko,a jak maluszki się czują?Rozczochrana koteczka?? :1luvu:

Tygrysek jest cudny-dałaś ten filmik do jego wątku?
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Śro sie 15, 2007 14:00

Rozczochrana koteczka to właśnie Dalia i jak napisałam z nią jest już wszystko w porządku. Przynajmniej taką mam nadzieję.
Przed chwilą robiłam zdjęcia najmłodszym. Dalia jest bardzo fotogeniczna.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Diego.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Diana.

Dzikusek złapany przeze mnie koło jednostki wojskowej czyli Cosiek rozpoczął dzisiaj ponowne odrobaczanie. Jest wesołym i miłym kociakiem a wygląda teraz tak

Rudy pers zaczął dzisiaj jeść samodzielnie.

Filmiku do wątku Tygrysa nie wstawiłam no, bo kto by zechciał zboczucha.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Śro sie 15, 2007 16:34

Do schrupania te maluchy... :D co jeden, to piękniejszy. Niech się zdrowo chowają i szybko znajdują domki.
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Śro sie 15, 2007 16:57

Tfu tfu tfu jakie brzydkie :twisted: :twisted: :twisted:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw sie 16, 2007 10:09

Na wywołanie uśmiechu na twarzy-fotka Dalii :D :ok: :wink:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Sob sie 18, 2007 17:18

Dymna Nala już w nowym domu. Zdjęć nie ma, bo kotka była dość wylękniona nową sytuacją. Mam nadzieję, że nie będzie zbyt długo chowała się po kątach.

Cosiek zaczął dzisiaj wymiotować i miał gorączkę. Stawiam na robole, bo wczoraj dostał ostatnią dawkę Aniprazolu. Teraz jest po zastrzykach i kroplówce. Przy okazji podczas podawania kroplówki zauważyłam za jego łopatką malutkie, białe okruszki na sierści. Nie dało się ich strzepnąć, więc wyrwałam włoski i poszły pod mikroskop. Cosiek ma wszy. Frontline chyba podziała też na wszy.
Wymioty Cośka bardzo mnie zmartwiły tym bardziej, że z 3 kociąt, które trafiły wraz z kotką do pani Gizeli został wczoraj 1. Jeden zmarł w nocy z czwartku na piątek a drugiego sama zaniosłam do uśpienia gdyż koło godz.15 był już w agonii. Dzisiaj nie byłam u pani Gizeli ani nie miałam od niej wiadomości, więc nie wiem co tym ostatnim kociakiem. Diana, Dalia i Diego są już u mnie 2 tygodnie i mają się dobrze. Niestety znowu wróciły obawy o ich zdrowie i życie w związku ze śmiercią kociąt z rynku.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Sob sie 18, 2007 19:03

Śliczne koty.
Piękna jest Klementynka .
Sama bym zaadoptowałam kotka ale mam już 3 w dwupokojowym mieszkanku.
Pozdrawiam!!!
Proszę pogłaskać koteczki!

Liv23

Od: Śro cze 13, 2007 19:14

Post » Sob sie 18, 2007 19:07

Nala już wylazła z kątów i jak ją widziałam koło 18 - poszłam do niej jeszcze - leżała na kanapie i z rozkoszą - podnoszenie tyłeczka, włączone traktorki, wywalanie brzusia - dawała się miziać... :lol:

Tymek - dwuletnie dziecko w tym domku - jest ostrożny i delikatny w stosunku do koteczki... :lol: i nie nachalny... :lol:

będą wieści od Nali... :lol:

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

[poprzednia][następna]