Hej Kochani, mam nadzieję, że nas jeszcze pamiętacie

Długo się nie odzywałam bo w sumie też nie było co, było u nas w miarę stabilnie wszystko, żyliśmy swoim kocim życiem

Z Simi oczywiście nadal jest okej, jakiś miesiąc temu robiliśmy badania i trójglicerydy trochę spadły, mało, ale zawsze coś, mocz taki sobie, ale nic też niepokojącego tylko trzeba znowu badać. Jakoś z tym walczymy, jest okej, Simcia jest pełna energii jak zawsze
Ale dzisiaj piszę w sprawie drugiego rodzynka, bo kto doradzi jak nie Wy… jak już pewnie większość z Was wie mam jeszcze drugiego kota Nesto - ma 10 lat i od dwóch lat dzielnie znosi PNN, ciągle w 3 stadium. Gdyby nie wyniki krwi bym powiedziała że to zdrowy kot. Niczym nie odbiegał od Simi w kwestii sprawności i często sam ja zaganiał do zabawy

Niemniej jednak dwa lata temu pojawił się problem w takiej postaci, że nagle zaczął kuleć bodajże na lewą łapkę i wykazywać bolesność w tym obszarze, bo jak się go dotykało to krzyczał. U weta odrzucono zator, tak naprawdę po podaniu mu leku przeciwzapalnego i przeciwbólowego na drugi dzień mu to przechodziło i normalnie biegał. Problem potrafił znikać nawet na kilka miesięcy i pojawiał się znikąd na jeden dzień. Zdecydowaliśmy się mu wtedy zrobić RTG, które wyglądało tak jeśli ktoś tu jest w stanie cokolwiek dojrzeć:

No i w sumie problem znowu zniknął na naprawdę długo więc zapomnieliśmy o tym… aż do dzisiaj kiedy wstaje i widzę że z nim coś nie tak, dotknęłam go w łapkę i kręgosłup i ewidentnie go boli. Daliśmy mu przeciwbólowy, ale od rana nadal się nie ruszył, przynajmniej zjadł… przeszukałam kamery i jedyny moment gdzie się ruszał to tu:
https://youtu.be/OXsvdAo0cM0?feature=sharedWidać, że średnio chodzi… dawniej bardziej kulał. Nie chce się obracać. Byliśmy kilka dni temu na echo serca i serce ma okej aczkolwiek kardiolog pytała czy go nie boli kręgosłup bo przy odwracaniu go się zezłościł, ale naprawdę z jego zachowania nie było widać, że coś doskwiera, dopiero dziś.
Do jakiego lekarza udac się z czymś takim? Ortopeda? Znacie może jakiegoś z Krakowa/Slaska?