(6) 2020 Mamo... kociokwik.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 07, 2020 22:29 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

kwiryna pisze:w obecnych czasach można tylko czekać :ryk:

włosy to jedno, po kwarantannie i tak nie wyjdziemy z domu jeśli nie zmieścimy się w drzwi...

coś w tym jest. Ledwo się dzisiaj dotoczyłam do pracy :oops:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto kwi 07, 2020 22:32 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Setka mi dzisiaj stuknęła :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ksz.

sqbi90

Od: Śro sie 31, 2016 2:17

Post » Wto kwi 07, 2020 22:33 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

sqbi90 pisze:Setka mi dzisiaj stuknęła :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Że co? Setka czego?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto kwi 07, 2020 22:35 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Jeśli planujesz cały czas chodzić ( nie jeździć) to Cię ten problem nie dotknie ;)
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Wto kwi 07, 2020 22:35 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Kilogramów :ryk:
Ksz.

sqbi90

Od: Śro sie 31, 2016 2:17

Post » Wto kwi 07, 2020 22:36 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Trzeba będzie wznowić spacery ;)
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Śro kwi 08, 2020 12:25 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

kwiryna pisze:Trzeba będzie wznowić spacery ;)

Byle nie w poszukiwaniu kota... TFU!

Marzenia11

Post » Śro kwi 08, 2020 13:44 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Marzenia11 pisze:
kwiryna pisze:Trzeba będzie wznowić spacery ;)

Byle nie w poszukiwaniu kota... TFU!

Staram się nie chodzić na spacery :mrgreen: Z wiadomych powodów.
Ostatni wspólny spacer z TŻ-tem zakończył się akcją ściągania kotów z sosny specjalistycznym sprzętem. :placz:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Śro kwi 08, 2020 14:44 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Nutka zwiewa, bez zmian. Rozwolnienie ma, bez zmian. Znalazłam kolejne wymnioty, nie wiem czyje. Dlatego ok 10 zadzwoniłam zaciekawiona, czy będzie miejsce na usg u speca - było. Zawsze rozchodziły się terminy w ciągu 5 minut. Zapisałam na srodę 22.04 - albo pójdę z Milenka, albo z notką, albo nie pójdę, zalezy od sytuacji.
Zadzwonili z pracy - jutro mam wolne, idę w piątek. Robię porządki w kuchni.

Marzenia11

Post » Czw kwi 09, 2020 10:59 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Nutka jeszcze gorzej, bo wczoraj probowałam jej umyć pupę - JEST W DRAMATYCZNYM STANIE (pupa)- i zakończyło się to jej ucieczką pod wannę i warczeniem na mnie. Dała się w nocy wygłaskać , jak nie widziała mnie, tylko moją rękę no i dzisiaj z rana w budce na drapaku, jak na nia w ogole nie patrzyłam. Musze uznać, ze nastąpił fatalny regres i że mam dzikuska jak na początku. Pupę odpuszczam, i nie chcę myśle.c jak to będzie, wracam do myślenia o dzisiaj i jutrze, dalej nie.
Przy okazji - nie wiem jak-wyszła z domu wczoraj wieczorem notka. I poszła sobie na wycieczkę na 4 piętro, ochoczo, bez widocznego bólu czy niepełnosprawności w tylnych łapakch wchodzac po schodach. Nie chciałam jej łapac, probowałam skierować na odpowiednie schody do dołu, wq efekcie weszła na 6 piętro i tam zrobiła awanturę o zamknięte drzwi (dobrze kojarzyła, gdzie mieszkamy, tylko nie skojarzyła, ze 4 piętra niżej). Niosąc ją na rękach darła japę w niebogłosy, uspokoiła się, jak zobaczyła znajomy korytarz i otwarte drzwi. Przy okazji zauważyłam, że na 6 piętrze już wstawiają szyby do drzwi, nie wiem czy dojdą do drugiego przed świętami..
Dzisiaj nie idę do pracy, ośrodek pusty, nikt nie pracuje.

Marzenia11

Post » Czw kwi 09, 2020 14:56 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Jak Ci idzie porządkowanie kuchni? Ja na porządkowanie i sprzątanie muszę miec tydzień wolnego :) zawsze mam obawy, ze się z czyms nie wyrobię i to co wywleklam z szaf i szafek będę musiała na szybko z powrotem upychać :)
Dzis moglam na legalu wyjsć z domu, bylam z kocurem u weta. Kolejny dzien wymioty :( moze faktycznie jakas wirusówka? Kolezanki dwa psy tez wymiotowały.
Martwi mnie Nutka, fatalnie jej się kojarzysz Marzeniu, oj mocno będziesz musiala ją obłaskawiać :) Z Nuci to chyba typ wrażliwca. Kropka jak zobaczyla transporter, to tez od razu na meble uciekła, myslala ze to dla niej :)
Wyglaskaj koteczki

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Czw kwi 09, 2020 15:07 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

SabaS pisze:Jak Ci idzie porządkowanie kuchni? Ja na porządkowanie i sprzątanie muszę miec tydzień wolnego :) zawsze mam obawy, ze się z czyms nie wyrobię i to co wywleklam z szaf i szafek będę musiała na szybko z powrotem upychać :)
Dzis moglam na legalu wyjsć z domu, bylam z kocurem u weta. Kolejny dzien wymioty :( moze faktycznie jakas wirusówka? Kolezanki dwa psy tez wymiotowały.
Martwi mnie Nutka, fatalnie jej się kojarzysz Marzeniu, oj mocno będziesz musiala ją obłaskawiać :) Z Nuci to chyba typ wrażliwca. Kropka jak zobaczyla transporter, to tez od razu na meble uciekła, myslala ze to dla niej :)
Wyglaskaj koteczki

No biorąc pod uwagę, ze od 6 marca byłam zaledwie jeden dzień w pracy to wiessz... ja też musze mieć dużo czasu na porządki, a zwłaszcza taką wolną głowę... trochę poporządkuję, ciut zajrze do netu i tak to się kręci. Nie umiem porządkow robić mając na nie np. 2 godziny..
Nutusia.. no własnie, socjalizacja od początku. Nic to, trudno. nie chce, aby się pochorowała ze stresu.
A u Ciebie Szajbus tak wymiotuje? :roll: U mnie - dzięki prezentowi od Ciebie - futerka dostaja pastę na kłaki (a Notce przyniosłam trawę) i jakoś dzisiaj jest spokój. No ale na usg zapisałam, wolę mieć spokojną głowę. Zwłaszcza, ze Milenka to zaraz 14 lat, a dzisiaj umarł Morf i Balbinka (rok starsza) no to mi to dało do myślenia...

Marzenia11

Post » Czw kwi 09, 2020 15:16 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Z racji wieku pewnie trzeba bardziej rozpieszczac koteczki i dopieszczac ile się da, bo no nie czarujmy się, wspólny czas się kurczy :( byłam na wątku czitki, nie takich wieści się spodziewałam. Znów będzie ten smutny czas na forum, gdy koty odchodzą :(
Tak, to Szajbus mi zapewnia takie rozrywki. Jutro idziemy na pobranie krwi i zobaczymy co dalej. Dziś dostanie chyba pół tubki Bezopetu, może się tylko zatkał, w końcu ma tej swojej sierści trochę, a i dziewczyny tez chętnie wylizuje :201461

SabaS

Post » Czw kwi 09, 2020 15:55 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

SabaS pisze:Z racji wieku pewnie trzeba bardziej rozpieszczac koteczki i dopieszczac ile się da, bo no nie czarujmy się, wspólny czas się kurczy :( byłam na wątku czitki, nie takich wieści się spodziewałam. Znów będzie ten smutny czas na forum, gdy koty odchodzą :(
Tak, to Szajbus mi zapewnia takie rozrywki. Jutro idziemy na pobranie krwi i zobaczymy co dalej. Dziś dostanie chyba pół tubki Bezopetu, może się tylko zatkał, w końcu ma tej swojej sierści trochę, a i dziewczyny tez chętnie wylizuje :201461

A Ty go czeszesz?
Jak wyczesałam chyba przedwczoraj notkę to normalnie kilo siersci wyczesałam, a jeszcze bym mogła więcej..

Marzenia11

Post » Czw kwi 09, 2020 16:01 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Tak, wyczesuję go. Bardzo to lubi. Ale od jakiegos czasu bardzo się denerwował, gdy go wyczesywałam. Gonil potem koteczki i rozstawiał po kątach. A dziś mnie podrapał, złapał dłon w swoje łapki i wszystkimi czterema łapkami z wystawionymi pazurami po ręce. Wygląda teraz, jakbym przez krzaki róż się przedzierała.

SabaS

[poprzednia][następna]