Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 20, 2015 19:20 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Beatko, mam 2 pytania:
1) Co z wypuszczeniem Irysa?
2) z burą Mamuśką już chyba znowu spokój? Może trzeba by ją wreszcie umówić na "ciach"?
Mogłabym w środę rano podjechać, zawieźć Mamuśkę na sterylkę, a Iryska do karmicielki.

W czwartek wieczorem Maciek weźmie Enję do kontroli.

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Nie wrz 20, 2015 19:33 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Ja jak można to wzięła bym dyżur środa i czwartek rano.

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Nie wrz 20, 2015 19:49 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Info z dyżuru. Ogólnie ok.Zostawiłam uchylone okna. Dzisiaj jak weszłam to na kwar...był mega zaduch i smrodek. Na zdrowej, ok. Na kwar.. Ja jutro podjadę z Vega do weta z tym okiem. Enja ma dostać lek co 12 h, ja jej nie dałam, bo nawet tyle nie minęło. Poza tym wszystko dane. Na 3ce Śnieżynka się kwalifikuje do woliery. Jest nie znośna. Zaczepia koty specjalnie. Wydaje mi się, że Straszka może sobie na zdrowej swobodnie chodzić lub 3 ce. Ale ze Ścieżką trzeba coś zrobić. EDYTKO co do Karolka, to kot bardzo spokojny, już tyle kotów pomógł oswoić z tyloma się dogadał, nawet Migotke dzielnie znosił. Zasługuje na najlepszy dom. Dla nas byłoby super jakby go zabrał ktoś zaufany. To chyba tyle.

Tajron

Post » Nie wrz 20, 2015 19:51 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Ja w środę i czwartek mogę tylko albo rano albo w południe być.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie wrz 20, 2015 19:52 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Mara S pisze:Grafik dyżurów 21.09.-28.09.
21.08. pon. rano CatAngel wiecz. Asiap
22.09. wtorek rano CatAngel wiecz. brak
23.09. środa rano Tajron wiecz.brak
24.09. czwartek rano Tajron wiecz. brak
25.09. piątek rano CatAngel wiecz. brak
26.09. sobota rano brak wiecz. brak
27.09. niedziela rano brak wiecz. brak

Tajron

Post » Nie wrz 20, 2015 19:54 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Agata wtorek czy czwartek ?

CatAngel

Post » Nie wrz 20, 2015 19:57 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Przepraszam pomyliłam dni, we wtorek pracuje :).

Tajron

Post » Nie wrz 20, 2015 20:37 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Rozmawiałam z panią, której ojciec adoptował Bubusia. Bubuś odszedł zimą, a kilka m-cy temu został też uśpiony jego kumpel-rezydent. Chciałam żeby wzięli Iryska ale niestety spóźniłam się - kilka dni temu adoptowali dziką kotkę ze schronu w Zabrzu - była tam 7 lat :!: 8O :!:

Niestety Felix jest kiepskim kotem wolnożyjącym, gdyż w ogóle nie wychodził z piwnicy, w której pewnego dnia się objawił :roll: (wyrzucony?) Podobnie jak Catangel sądzę, że on w odpowiednich warunkach jest w stanie przełamać swoje lęki...

Edisza dzięki za dyżury, a jakbyście wzięli Karolka to na pewno miałby super...no i ten brat dla Leviska :wink:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie wrz 20, 2015 21:03 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Mam do czynienia z kotami wolnozyjacymi od lat i nie jestem za tym aby je na sile uszczęśliwiać taki Irys właśnie on sobie bez problemu poradzi u siebie,tym bardziej ze ma swojego karmiciela i miejsce które dobrze zna. Felix natomiast to taka męska wersja Strachulki jemu trzeba czas poświęcić. Strachulka tez uciekala przede mną w wolierze. Teraz sama potrafi podejść do mnie i spacerowac spokojnie kolo nogi nawet. Felix zmienia sie w momencie jak mu sie więcej czasu poświęca. On to taka kocia gapa jest. I jak trafi do domu to zapewne zmieni nastawienie do człowieka.

Mamy Plamkę ze schroniska byla przez dlugi czas taka sama jak Felix teraz i pewnie nikt by ja właśnie z takiego powodu nie adoptował. Dostała szanse na dom u nas owszem ma dalej zapędy uciekania ale na pewno nie takie jak na samiutkim poczatku. Dlatego Felix powinien dostać szansę

CatAngel

Post » Nie wrz 20, 2015 22:09 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

FElunia pisze:Beatko, mam 2 pytania:
2) z burą Mamuśką już chyba znowu spokój? Może trzeba by ją wreszcie umówić na "ciach"?
Mogłabym w środę rano podjechać, zawieźć Mamuśkę na sterylkę, a Iryska do karmicielki.

Jak możesz go zabrać to super.Zadzwonię do karmicielki albo podam ci nr do niej .Jak wolisz?
O sterylkę też zapytam,mam nadzieję,że w końcu się uda.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Nie wrz 20, 2015 22:14 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

edisza pisze:JACUŚ biega jak szalony, żeby mu posprzątać to musiałam go wypuścić na chwilę, bo nie było opcji inaczej :D polował na zmiotkę i ścierkę, podgryzał ręce, ale jest uroczy w tym psoceniu :D Dałam mu puszkę na pół Animondę kitten z BOŻENKĄ zjadły :)

Edytko proszę nie dawaj im takich ilości.Ja wiem,że one by zjadły nawet całą puszkę na głowę. Szczególnie Bożenka.One są małe i puszka na pół to stanowczo za dużo.

balbina38

Post » Pon wrz 21, 2015 2:28 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

balbina38 pisze:
edisza pisze:JACUŚ biega jak szalony, żeby mu posprzątać to musiałam go wypuścić na chwilę, bo nie było opcji inaczej :D polował na zmiotkę i ścierkę, podgryzał ręce, ale jest uroczy w tym psoceniu :D Dałam mu puszkę na pół Animondę kitten z BOŻENKĄ zjadły :)

Edytko proszę nie dawaj im takich ilości.Ja wiem,że one by zjadły nawet całą puszkę na głowę. Szczególnie Bożenka.One są małe i puszka na pół to stanowczo za dużo.

Oki, trudno było im odmówić, ale następnym razem dostaną mniej a puszka do lodówki?

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Pon wrz 21, 2015 8:12 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

balbina38 pisze:
FElunia pisze:Beatko, mam 2 pytania:

Jak możesz go zabrać to super.Zadzwonię do karmicielki albo podam ci nr do niej .Jak wolisz?
O sterylkę też zapytam,mam nadzieję,że w końcu się uda.

niestety najbliższy wolny termin to 29.09. (wtorek) :( zapisałam ją.

balbina38

Post » Pon wrz 21, 2015 8:35 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Tajron pisze:Śnieżynka się kwalifikuje do woliery.

do woliery trafi 14-letnia kotka ze schroniska Didi. Siedzi w klatce już piąty miesiąc :( Trafiła po śmierci właściciela. Jest na diecie(ma alergię) i niestety jest agresywna. Nie wiadomo czy to skutek schroniska czy tak długiego zamknięcia.

balbina38

Post » Pon wrz 21, 2015 8:38 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

czy Vedze podał ktoś advokata?

Jak myślicie kiedy małe od Kalinki będą do adopcji?

balbina38

[poprzednia][następna]