Łezka - kochana bezdomna koteczka znaleziona pod samochodem - niewidoma:( ..operowana w pażdzierniku przez tego samego doktora co Gucio:( podopieczna jeszcze wtedy Kociej Przystani -która wszystko robiła zeby dac szanse jej na widzenie ,dzięki której tarfiła na cudowny ,przecudowny dom ..pisze o tym tylko i wyłącznie ..ku przestrodze...
Pan dr Stefanowicz o ile sceptycznie podchodził
do oceny podjetych kroków przez naszego dr ,to dzis juz się bardzo zdenerwował jak obejrzał Łezke
powiedział- jezeli takie powikłania występują po operacjach u Pana dr ..nie powinien ich wogóle się podejmowac:(
a najgorsze jest to że...
Magda u której jest obecnie Łezka- kilka razy była u dr ,który operował kotke..prosiła o pomoc zaniepokojona stanem jednego oczka ....lekarz twierdził ze nic nie trzeba robic, tak ma zostac , nie ma usuwac gałki ocznej ...(dowiedziałam sie o tym dzis, nie miałam z Magda kontaktu ,gdybym wiedziała o tym na pewno Gucio nie byłby w rekach dr)
oczko Łezki - ropieje , jest pół centymetra wieksze ,jest duze cisnienie i jaskra ...pół oczka nie ma wiec tam sa w zasadzie resztki , w kazdej chwili moze sie wdac zakazenie

i na pewno kot cierpi , bo jaskra czesto boli ,a co dopiero jak dochodzi cisnienie

, ciągły stan zapalny- natychmiast gałka oczna do usunięcia !!!!!!!!!!!odmówił wykonania tego dr Kostrzewski- przykro mi to stwierdzic bo wyleczył łapke mojego Cekina - ale za sprawy okulistyczne nie powinien sie brac wogóle - mam wrazenie ze to nie chęc zarabiania - ale testowania swoich umiejetnosci w tej dziedzinie...szkoda ze na bezdomniaczkach

...
całkiem przypadkowo Magda trafiła na watek Gucia - napisała pw , ja poleciłam jej dr Stefanowicza ...powiedziała ze niestety ale to jest daleko, jest obecnie w złej sytuacji finansowej( straciła prace) ...zaproponowałam ze moze sie dzis z nami zabrac bo jedziemy z Guciem i wizyta jest juz umówiona ....i całe ..szczescie...
Łezka ma szanse przestac cierpiec ...Gucio widzi na jedno oczko ....cóż za dzień ...
Dr Stefanowicz zalecił ze wskazanie do operacji w przypadku Łezki to sprawa natychmiastowa...stan oczka w tej postaci moze wrezc zagrazac jej zdrowiu...cisnienie,zakazenie:(
Łezka umówiona została na operacje w srode....