NOTKA - nowych pomysłów ciąg dalszy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 26, 2013 22:04 Re: NOTKA - lato przyszło , domku nie ma

Istne skarby tam Notka ukryła! Lepiej znaleźć pluszową myszkę w kartonie niż suchego bobka we własnym lub TŻ-a bucie... (mam nadzieję, że Notka tego nie przeczyta :mrgreen: )
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Pon lip 01, 2013 18:15 Re: NOTKA - lato przyszło , domku nie ma

Co te koty widzą w kartonach? U mnie też centralne miejsce w pokoju zajmuje wielki, paskudny, poobklejany taśmą karton po krześle komputerowym z wyciętymi specjalnie dwoma otworami. Nijak się tego nie da wytłumaczyć ludziom, którzy nie posiadają zwierzaków :mrgreen:

A co Notusia planuje na lato?
Pytał ktoś o dziewczynkę?

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Pt lip 05, 2013 21:59 Re: NOTKA - lato przyszło , domku nie ma

Nikt nie pytał od czasu jej powrotu z "domu doskonałego". Ostatni tel w jej sprawie był 5 minut przed tel że ją oddają . Kotek trzyłapek ,którego poleciłam zamiast niej jest szczęśliwy i bardzo przez ludzi kochany.Przynajmniej on trafił dobrze z czego oczywiście się cieszę .
Im więcej czasu mija od czasu tej niby adopcji , tym większa złość mnie bierze. Nie na Notusię , wręcz przeciwnie . Na ludzi ,którym przyszedł do głowy ten pomysł. Fakt - i Notka i Nutka/Tami to takie moje "oczka w głowie" . Zapewne przez swoje kalectwo . Takie koty , co by nie mówić , kocha się bardziej. No to jest silniejsze ode mnie.
O Nutkę/Tami byłam od razu spokojna . Przeprowadziła się do znanego mi , wspaniałego domu . A to z charakteru była delikatniejsza i nieśmiała koteczka. Teraz to dzielny "wojak" wszędobylski , mały podkradacz jedzenia i dociskacz do ludzia w łóżku :ryk: . Nieśmiałość to wspomnienie :wink: .
Ale to jak postąpiono z Notką ,nadal nie mieści mi się w głowie . Im dłużej jest u mnie tym bardziej widzę jaka to wspaniała kicia . Radosna , śmiała , bystra , inteligentna , towarzyska , otwarta , zaradna i bardzo komiczna. Ok 4rano wbijając mi łapkę w oko wymusza głaskanie , mizianie , przytulanie :twisted: .
Nie lubi być na rękach , bo to dla niej strata czasu . Ciągle jest w biegu. Im większy rumor na klatce schodowej lub za oknem- tym szybciej trzeba biec aby sprawdzić co się dzieje :spin2: .
Nadal gromadzi "skarby" w swoim pudle . No piękny mebel stoi mi w pokoju :roll: . Ale jest jej , tylko ona tam wskakuje , boki muszą być opuszczone do wewnątrz , pozostaje mały otwór aby mogła się wślizgnąć.
Notka z charakteru to naprawdę cudowna kicia . Rozbawia mnie do łez :ryk: , kochana pocieszka :1luvu: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Sob lip 06, 2013 20:22 Re: NOTKA - lato przyszło , domku nie ma

MalgosiaZ pisze: Im dłużej jest u mnie tym bardziej widzę jaka to wspaniała kicia . Radosna , śmiała , bystra , inteligentna , towarzyska , otwarta , zaradna i bardzo komiczna. Ok 4rano wbijając mi łapkę w oko wymusza głaskanie , mizianie , przytulanie :twisted: .

Notka to wyjątkowa ko(t)bietka, która czeka na Ten Jedyny Wymarzony Mądry Domek.
Mądry Domek, który zapomni o braku jednej łapki, tylko doceni Całą Jej Ujmującą Kocią Osobowość.
Dokładnie Taką, jak to ładnie opisałaś.

Bo Notka jest Esencją Kota.

Wiem, co mówię i nie są to czcze słowa, miałam okazję poznać tę Osobowość.

(...)

A jeśli komuś nie chce się czytać całego wątku, to zapraszamy do obejrzenia fotek i filmów:
https://www.facebook.com/KotkaNotka
Nie trzeba mieć konta na Facebooku, wystarczy kliknąć, żeby pojąć :)

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Śro lip 10, 2013 6:04 Re: NOTKA - lato przyszło , domku nie ma

Duża ma mały balkon , ale wie że ja kocham kwiatki :flowerkitty: . Dlatego też zrobiła dla mnie takie małe ogródki :love: .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak widać na zdjęciach , Notka opiera się tą częścią gdzie nie ma łapki . Potrafi tak sobie długo siedzieć i obserwować. Jest jej tak wygodnie , za to mnie taki widok bardzo rozczula .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Śro lip 10, 2013 6:07 Re: NOTKA - lato przyszło , domku nie ma

Dzień dobry śliczna Notusiu :1luvu: :) :1luvu:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Śro lip 10, 2013 8:19 Re: NOTKA - lato przyszło , domku nie ma

MalgosiaZ pisze:Duża ma mały balkon , ale wie że ja kocham kwiatki :flowerkitty: . Dlatego też zrobiła dla mnie takie małe ogródki :love: .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak widać na zdjęciach , Notka opiera się tą częścią gdzie nie ma łapki . Potrafi tak sobie długo siedzieć i obserwować. Jest jej tak wygodnie , za to mnie taki widok bardzo rozczula .

Sliczna jestes Notko :1luvu:

Notka czeka na DOMEK :!: :!: :!:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Śro lip 10, 2013 14:23 Re: NOTKA - lato przyszło , domku nie ma

Ooo, koty odzyskały/zyskały balkon :mrgreen:
MalgosiaZ pisze:Obrazek

A Notka dostała nie tylko kwiaty, ale też ptaszka :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro lip 10, 2013 14:31 Re: NOTKA - lato przyszło , domku nie ma

Ale raj balkonowy :D Notusia zadumana na ostatnim zdjęciu :-)

Joako

Post » Czw lip 11, 2013 6:52 Re: NOTKA - lato przyszło , domku nie ma

Oj Notusiu, ta Twoja Duża musi Cię baaaardzo kochać :1luvu:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt lip 12, 2013 15:43 Re: NOTKA - lato przyszło , domku nie ma

Obrazek
Nociu, ależ Ty jesteś śliczna :love:
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Pt lip 12, 2013 18:40 Re: NOTKA - lato przyszło , domku nie ma

Oj tam oj tam , śliczna jak każdy kot :lol: .
Notka przede wszystkim ma wspaniały charakter i jest bardzo fajna. Taką super dziewczynką , odważną , dzielną z silnym charakterem i wyjątkowo inteligentną była moja Zuzia[*]. Bo Notka to naprawdę mądra kotka :mrgreen: .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pt lip 12, 2013 19:57 Re: NOTKA - lato przyszło , domku nie ma

Może Zuzia wróciła w innym futerku? 8)

Joako

Post » Sob lip 13, 2013 8:19 Re: NOTKA - lato przyszło , domku nie ma

MalgosiaZ pisze:Oj tam oj tam , śliczna jak każdy kot :lol: .
Notka przede wszystkim ma wspaniały charakter i jest bardzo fajna. Taką super dziewczynką , odważną , dzielną z silnym charakterem i wyjątkowo inteligentną była moja Zuzia[*]. Bo Notka to naprawdę mądra kotka :mrgreen: .

Ale właśnie wszystko to widać na fotce, wystarczy zajrzeć Notce głęboko w oczka :wink:
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Sob lip 13, 2013 19:23 Re: NOTKA - lato przyszło , domku nie ma

Piszcie sobie o mnie co tam chcecie . Dziś mam sobotę i uprawiam leżing i nicnierobing :wink:

Obrazek
Obrazek

MałgosiaZ

[poprzednia][następna]