Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 06, 2012 8:58 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:
wiiwii pisze:Tak, na pewno, tylko jeszcze nie wiem kto będzie moim kierowcą. Wiem za to, że klatka-łapka potrzebna jest do złapania tego neuro kotka, więc postaram się szybko zorganizować zwrot i przewóz.

Jakiego neuro kota? 8O

Nie martw się, to jest kot o którym pisałam Ci kilka dni temu w sms-sie, czy na pw. Ale ja biorę go do siebie, nie obciążę Was. Jeszcze muszę złapać ostatniego małego, z tych co łapałyśmy razem na oś. Piastów i ich matkę. Podobno kotka już ledwo powłóczy łapkami - coś jej jest. Ale to moje zmartwienie. Wy macie swoje koty.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Pon sie 06, 2012 9:10 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:Mała szylkrecia jest umówiona na 11-12 u Dr Kostrzewskiego.
Trzymajcie kciuki by moje prognozy były mylne :roll:

Kciuki mocno będę trzymać za szkrabulca :flowerkitty:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Pon sie 06, 2012 9:28 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Dagmara to kiedy jedziesz na ten urlop?
Ja w środę wieczorkiem mogę się zgłosić do łapania tego ślepaka. Pod warunkiem że nie będzie padać :twisted:
MIKUŚ

Post » Pon sie 06, 2012 9:36 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:Dagmara to kiedy jedziesz na ten urlop?
Ja w środę wieczorkiem mogę się zgłosić do łapania tego ślepaka. Pod warunkiem że nie będzie padać :twisted:

Ja jakoś myślałam że te 3 dni teraz cię nie ma... ja jadę w czwartek rano. Będziemy mieli dla niego miejsce gdzieś... ?

LadyStardust

Post » Pon sie 06, 2012 9:58 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

LadyStardust pisze:Ja jakoś myślałam że te 3 dni teraz cię nie ma... ja jadę w czwartek rano. Będziemy mieli dla niego miejsce gdzieś... ?

Tak jadę po południu do Krakowa, ale wracam w środę po południu.
Dziś Paweł przywiezie pierwsze rzeczy potrzebne do remontu. :mrgreen:
W sobotę działamy w składzie:
Bubor, szwagier, siostra Pawła, Hidi, Mikuś i jeszcze jedna osoba by się przydała, bo korzystając z okazji trzeba by wszystkie koty przenieść do Marzeny, na czas naświetlania. Trzeba posprzatać dokładnie za boksami, pod boksami, w wolierze.
Przydałby się odkurzacz, od razu trza by listwę progową przywiercić.
Czyli szykują się poważne wydatki.

Musimy zakupić:
- worek suchej karmy 130 zł
- żwir 132 zł
- silikony, śubki, listwę, i tynk, gips?

Ponadto Ja niestety od 9 do 14 w robocie będę i mogę być do 18 maks.
MIKUŚ

Post » Pon sie 06, 2012 10:48 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

wiiwii pisze:
iwoo1 pisze:Super, że udało się złapać kotkę :) :ok:

Jutro powinnam dostać tą nową klatkę, mam nadzieję że sprzedawca ją wysłał. Tak że we wtorek oddam Waszą, i może wiiwii, kiedy przywiezie mi łapkę od razu weźmie sobie tą ode mnie. Byłoby to proste i dla mnie łatwiej, ponieważ we wtorek męża nie będzie i nie będę miała jak podwieźć klatkę.

wiiwii, czy to jest do zrobienia?

Tak, na pewno, tylko jeszcze nie wiem kto będzie moim kierowcą. Wiem za to, że klatka-łapka potrzebna jest do złapania tego neuro kotka, więc postaram się szybko zorganizować zwrot i przewóz.

Już kurier przywiózł mi klatkę, tak że nawet dzisiaj można tamtą zabrać.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Pon sie 06, 2012 12:40 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Cześć!
Razem z koleżanką zawiozłyśmy szylkretkę (bardzo biedną i zaropiałą :cry: ) do dr Kostrzewskiego. Ma w uszku brodawczaka wirusowego. Chyba nie jest to bardzo poważna sprawa (z tego, co zrozumiałam :roll: ), ale trzeba to świństwo jak najszybciej usunąć, więc malutka została w lecznicy, poczekałyśmy aż sobie zaśnie bidulka. Do odbioru przed 18.00. Na dworze nie miałaby szans, jakieś muchy mogłyby złożyć larwy i biedactwo zamęczyłaby się w tych upałach. Więc wielkie dzięki dla Basi, że się zgodziła wziąć koteczkę do kociarni. Moja kumpela pracuje nad koleżanką, która po wakacjach weźmie ją do siebie i będzie tam miała jak u Pana Boga za piecem. Oby tak się stało, bo jak wiecie ja się na tymczas nie nadaję, bo tymczas przechodzi u mnie we wszechczas :wink:
Trzymam kciuki za malutką, żeby wszystko było ok. I musi być!
Jadę na wiochę z dzieciakami, pozdrawiam, biorę neta, ale nie wiem, czy będzie zasięg.
Powodzenia w remoncie. :ok:
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pon sie 06, 2012 12:48 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

evik75 pisze:

Cześć!
Razem z koleżanką zawiozłyśmy szylkretkę (bardzo biedną i zaropiałą :cry: ) do dr Kostrzewskiego. Ma w uszku brodawczaka wirusowego. Chyba nie jest to bardzo poważna sprawa (z tego, co zrozumiałam :roll: ), ale trzeba to świństwo jak najszybciej usunąć, więc malutka została w lecznicy, poczekałyśmy aż sobie zaśnie bidulka. Do odbioru przed 18.00. Na dworze nie miałaby szans, jakieś muchy mogłyby złożyć larwy i biedactwo zamęczyłaby się w tych upałach. Więc wielkie dzięki dla Basi, że się zgodziła wziąć koteczkę do kociarni. Moja kumpela pracuje nad koleżanką, która po wakacjach weźmie ją do siebie i będzie tam miała jak u Pana Boga za piecem. Oby tak się stało, bo jak wiecie ja się na tymczas nie nadaję, bo tymczas przechodzi u mnie we wszechczas :wink:
Trzymam kciuki za malutką, żeby wszystko było ok. I musi być!
Jadę na wiochę z dzieciakami, pozdrawiam, biorę neta, ale nie wiem, czy będzie zasięg.
Powodzenia w remoncie. :ok:

Ah ważne, że się kruchy koteczek z tym upora i że domek już jest zaklepany, no super wiadomość :cat3:
Dobra robota dziewczyny :aniolek:

LadyStardust

Post » Pon sie 06, 2012 12:54 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Małą przed godz 18 przywiozą duzi Kseni.

Jutro dzień sterylkowy.Na ciachnięcie jedzie kotka od wiiwii ,Bono,Lech i dziadek.Po koty podjadę ok godz 10 wrócą ok 17-18.
Dzisiejszy wieczorny dyżur nie daje kotom jeść!W boksie ma być tylko woda

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon sie 06, 2012 13:37 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Obrazek
Obrazek

Ta kotka wraca z adopcji.Baśka wyadoptowała ją ze sklepu rok temu.W albumie ma na imię Misia teraz nie wiem ,dopiero napisałam do właścicielki maila.Kotka jest nie zaszczepiona i nie wysterylizowana.
Wiiwii wrzuć ją proszę na fb może komuś wpadnie w oko i nie bedzie musiała siedzieć na kociarni

mar_tika

Post » Pon sie 06, 2012 15:10 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

a glucio kiedy ma zabieg :?:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pon sie 06, 2012 19:09 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

herzpl pisze:a glucio kiedy ma zabieg :?:

Nie mam pojęcia Baśka miała rozmawiać z lekarką która go kastrowała w poniedziełek,ale chyba nie dotarła.Na pewno jak zjedzie to załatwi zabieg Glutkowi.

mar_tika

Post » Pon sie 06, 2012 19:14 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

BARDZO PROSZĘ WSZYSTKICH O OSTROŻNE WCHODZENIE NA KOCIARNIĘ!!!!!!!

Proszę niczego absolutnie nie ruszać!! Może się źle skończyć :?

Ledwo z Pawłem zmieściliśmy się ze sprzętem na przedsionku - istna masakra.
Ale żeby były efekty czasem trzeba pocierpieć. :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Pon sie 06, 2012 20:14 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Witam tutaj właścicielka Luny. chciałabym dodać jej foto ale nie wiem jak ( na prośbę Pani Eli z DT w którym była Lunka) proszę o pomoć :)

BialaWilczycaa

Od: Pon sie 06, 2012 20:10

Post » Pon sie 06, 2012 20:19 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

tak sie zastanawiam skoro jest ryzyko ze glucio moze nie przezyc zabiegu to moze sie swtrzymam z ogloszeniami :? swoja droga czapki z glow dla tego co wyszukal wszystkie te adresy :ok:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

[poprzednia][następna]