Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 25, 2013 11:39 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

O jakiegoś czasu zaczęłam intensywne "odzombinianie" Tarzanka. I udało się! Tarzan nadal bardzo lubi Zombina ale skończyło się nagminne ciamkanie czy chodzenie wciąż za Zombisiem. Tarzanek się usamodzielnił i myślę że już jest gotowy żeby zamieszkać w nowym domu. Od dziś zaczynam go ogłaszać i zobaczymy. Poza tym Tarzan to diabeł w kociej skórze. Dawno nie miałam takiego rozrabiaki i łobuza. On wciąż broi i to na potęgę :) chyba teraz musi odrobić ten cały czas kiedy był chory :)
A jeżeli chodzi o Zombisia to on jest niesamowity. Gdy czegos chce to głośno się tego domaga. Najczęściej chodzi oczywiście o jedzenie bo Zombin to największy żarłok z moich kotów. Jak daje czasem kotom mięsko (serduszka czy mięsko z kurczaka) to Zombin jak je wyczuje to normalnie aż się cały trzęsie. Miauczy wtedy, podskakuje, próbuje wspiąć się na blat. Większość z moich kotów uwielbia mięsko ale Zombin pobija wszystkich. A jak już dostanie to tak warczy że aż strach podejść :) On kocha jesć :) i pierwszy sygnalizuje mi ze miseczki z suchym już są puste :) rano koty dostają mokrą karmę i po jedzeniu Zombino sprawdza pozostałe miseczki i dokładnie każdą czyść z nawet najmniejszych kawałków jedzenia. Naprawdę ilości jedzenia które ten kot pochłania są niebywałe :)
Zombin miauczy (lub raczej tak zawodzi) również jak chce się bawić a nie ma z kim albo jak chce się potulić. Ogólnie to już chyba go rozpieściłam :) poza tym Zombino już nauczył się co robić żeby go wpuszczono do jakiegoś pokoju. On po prostu unosi sie na tylnych łapkach (w sumie na łapce) a przednimi łapkami uderza w drzwi. Nie drapie w nie tylko tak uderza. jak przez chwilę ktoś nie zareaguje i go nie wpuści to Zombino pomiałkuje. W sumie ilosc różnych odgłosów jakie wydaje Zombin jest zadziwiajaca :)
Zombiasty jest też niesamowicie ciekawski. Czatuje pod drzwiami np do garażu czy do innych pomieszczeń w piwnicy do których raczej nie wchodzi (spiżarnia, pralnia, kotłownia) i gdy tylko z nich wychodzę to Zombin mi miedzy nogami i wbiega do środka. Najgorzej że również tak samo go ciągnie na dwór. Wczoraj jak wchodziłam z ogrodu do piwnicy to ledwo złapałam Zombisia bo już chciał czmychnąć. Tak samo jest przy drzwiach na taras. Jak wychodzę dać ptakom ziarno (czyli idę uruchomić koci telewizor) to Zombin czeka żeby wyskoczyć. On daleko nie odbiegnie i mozna go bez problemu złapać ale sam fakt że on jest tak niesamowicie ciekawski i bardzo odważny, że chce wejść wszedzie gdzie się da sprawia że muszę uważać. Jak Zombino wie że są gdzieś drzwi to usilnie chce sprawdzić co jest za nimi. Ale tzn że Zombin chyba sie dobrze i pewnie czuje w swojej skórze. Mimo łapki i braku wzroku..

Lacia

Od: Czw cze 09, 2011 12:04

Post » Wto lut 12, 2013 11:47 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Co u duzego kota? Bo maluchem to juz Zombis nie jest...

Myzianko dla przystojniaka xx

Emigrantka

Od: Wto lip 10, 2012 20:04

Post » Pt lis 15, 2013 23:45 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Co słychać u Zombisia Laciu? :)
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Sob lis 16, 2013 8:31 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Goyka pisze:Co słychać u Zombisia Laciu? :)

Dziewczyny strasznie zabiegane są. Ciągle jakieś nowe zwierzęta potrzebują pomocy. Dziewczyny je leczą, sterylizują i wyadoptowują. Nie wiem jak często zaglądają na miau.
Zombisia widziałam jakiś czas temu. Prawdziwy przystojniak z niego. Brak oczek zupełnie mu nie przeszkadza w poruszaniu się po domu.
Zdjęcia Zombisia są na FB.
Obrazek

Dziewczyny, jak zajrzą, to pewnie napiszą coś więcej. :D

Edytuję. Chcę jeszcze dodać, że Zombiś jest dość dużym kotem i ma piękne futerko. Zdjęcie nie oddaje w pełni jego urody.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob lis 16, 2013 9:03 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Ale slodziak :love:
I jak urosl :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lis 16, 2013 12:33 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Cudny :1luvu: a możesz dać linka do fejsa to będę śledzić na bieżąco :)
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

[poprzednia]