^^KociSzczecin~~ sezon 7 :P

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 08, 2012 20:19 Re: ^^KociSzczecin~~ sezon 7 :P

Na forum bywam ostatnio dość rzadko , ale dziś przybiegłam , bo jak "Trwoga to do Boga" :oops:
Mam działkę w okolicy szpitala na Unii Lubelskiej . Są tam oczywiście koty :) Przychodzą do mnie na jedzonko . Jest problem (może tylko dla mnie ? ) .Nie widuje mojego sąsiada staruszka od dłuższego czasu , który zajmował się kotami zadomowionymi w na Jego działce . Wiem że podawał kotkom proverę , dokarmiał i był cały szczęśliwy. Nie widuję również pani , która zajmowała się dzałkowymi kotami , woziła je do TOZu , dokarmiała . Wczoraj przyszła do miseczki z jedzeniem młoda karmiąca (cycki wiszące) koteczka z działki sąsiada . Za bramką zobaczyłam dwa maluchy ok miesięczne super baraszkujące . Dziś przyszła kolejna ciężarna kotka czarno biała :( Tych kotów dziś naliczyłam u siebie w sumie ok.6 . Są dzikie , bojące się wszystkiego. Ja siedzę jak trusia , by ich nie wystraszyć . Jestem bezradna , nie wiem co robić .Żal mi tych maluszków (domek mają u sąsiada w foliaku) , zal mi tych kotek ciężarnej i karmiącej. Nie mam pojęcia co dalej .
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Wto lip 10, 2012 18:04 Re: ^^KociSzczecin~~ sezon 7 :P

Kotki można wysterylizować w TOZie i wypuścić, a maluchom poszukać domów. Tak to normalnie wygląda.:)
Klatkę pułapkę chętnie pożyczę.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Sob lip 14, 2012 16:27 Re: ^^KociSzczecin~~ sezon 7 :P

hej dziewczyny,
mam pytanie - czy ostatnio (w ciagu kilku dni) nie trafil do was moze bialy ok roczny kocurek z burymi dodatkami? zaginal w szczecinie 4 dni temu w dzielnicy Pogodno.

moge prosic o jakies namiary do was (telefon, mail) : wlasciciele kocurka skontaktowali by sie z wami i podali wiecej szczegolow.

pozdrawiam
patrycja

zyta555

Od: Wto lip 08, 2008 1:26

Post » Sob lip 14, 2012 16:53 Re: ^^KociSzczecin~~ sezon 7 :P

Do mnie trafiła jedynie kotka z kociakiem.

Warto poogłaszać kociaka w lecznicach i u okolicznych karmicielek.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Sob paź 27, 2012 22:21 Re: ^^KociSzczecin~~ sezon 7 :P

:roll:
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Nie paź 28, 2012 9:21 Re: ^^KociSzczecin~~ sezon 7 :P

A czemu przewracasz oczami? :roll:
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Sob lis 24, 2012 20:58 Re: ^^KociSzczecin~~ sezon 7 :P

Informacja z TOZu Police:
16.11 p. Iwona C. z ul. Hożej ( dane mogę podać przez priv) adoptowała od nas 7-tygodniowego kociaka. Kociak był zdrowy w momencie wydania, wczoraj wrócił do nas w stanie agonalnym. Kobieta ma ok. 5-letniego syna Kubusia, który chce mieć zabawkę. TOZ Szczecin odmówił wydania kociaka z DT, dziecko męczyło koty, matka nie reagowała. W Policach była ustawiona cała gra, dziecko było spokojne, wiodcznie widzieli jak pograć. Wczoraj poszłam na wizytę postadopcyjną. Widok był straszny! Kociak odwodniony, 35 st temperatury ciała, z biegunką po pachy. W tej chwili kociak został odebrany, jest pod opieką weterynarza, dzisiaj czuje się lepiej. Maluch był źle żywiony (wątróbka, mleko itp. ) , kobieta powiedziała, że nie poszła do weta, bo ktoś "mądry" jej powiedział, że kotek tak tęskni, poza tym ona jest teraz bez pieniędzy.
Przestrzegam, bo na bank będzie szukała kociaka, TOZ Szczecin oraz Zwierzęcy Telefon Zaufania oraz Schronisko jest powiadomione. Bardzo proszę, miejcie to na uwadze
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Wto wrz 10, 2013 7:51 Re: ^^KociSzczecin~~ sezon 7 :P

Kochani, ja z prośbą, może ktoś mógłby...
nelka83 pisze:Wiem, że powinnam założyć temat w innym miejscu, ale sprawa dość pilna. Jeśli trzeba to proszę o przeniesienie.

W imieniu koleżanki poszukuję osoby ze Szczecina, która mogłaby przetrzymać kilka godzin zajączka po operacji. Zajęcza panienka będzie miała drutowaną łapkę. W czwartek wieczorem koleżanka zawiezie ją do kliniki na Chopina (dr Gugała). Operacja wyznaczona jest na piątek, godz. 9:00. Sęk w tym, że mieszkamy ponad 100 km od Szczecina i na sobotę mamy do ogarnięcia dużą imprezę wiec praktycznie cały piątek musimy być na miejscu. Zajączka można byłoby odebrać z kliniki po południu, a koleżanka przyjechałaby tego samego dnia wieczorem aby odebrać małą. Klinika pewnie mogłaby ją przetrzymać, tylko koleżanka nie wie czy do 20:00 (godzina zamknięcia kliniki) się wyrobi.

Bardzo prosimy o pomoc na te kilka piątkowych godzin.

Jeśli nikogo nie znajdziemy to w ostatecznej ostateczności pojadę po małą, nie ma szans aby koleżanka mogła być wcześniej niż koło 20:00 - 22:00 w Szczecinie.

edit. pożyczę koleżance koci transporter więc mała będzie w transporterze. Panienka jest oswojona, mieszka z ludźmi i psem (nie można jej wypuścić ze względu na łapkę :( ).

viewtopic.php?f=1&t=156472
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt gru 20, 2013 17:12 Re: ^^KociSzczecin~~ sezon 7 :P

Witam. Szukam mojej kotki i poszukuję osób dokarmiających koty w okolicach Mierzyna Łukasińskiego Gumieńce czy wiesz czy w tym rejonie dokarmiane są kotki? Jak znaleźć okoliczne karmicielki.
Pozdrawiam

jola-w

Od: Nie gru 08, 2013 20:14

Post » Pt gru 20, 2013 17:17 Re: ^^KociSzczecin~~ sezon 7 :P

Kurcze, ja nie za Szczecina :(
Może napisz pw z pytaniem do Dziewczyn, które bywają/bywały na tym wątku.
Pomyślałam, że mogłabyś porobić też ogłoszenia, że szukasz swojej kotki i w związku z tym bardzo prosisz karmicieli kotów bezdomnych o kontakt z Tobą (podajesz swój numer) i porozwieszać w okolicy.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt gru 20, 2013 21:15 Re: ^^KociSzczecin~~ sezon 7 :P

Koci Szczecin przeniosl sie na facebooka . Czesc osob jest tu : https://www.facebook.com/pages/Fundacja ... 7504408631

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

[poprzednia]