Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 15, 2012 20:59 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

pralina pisze:nie wiem czy złego, kot się strasznie ślini. Co się położy to mokra plama. Ślini się chyba głównie jak śpi

Daleko masz na tego Dunikowskiego?
Jest tam dwoje młodych lekarzy z pasją i sercem.
Można spróbować.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie kwi 15, 2012 21:00 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

lek. wet. Mirosław Jędruszko ul. Jasnogórska

ślinienie może być objawem groźnego zatrucia, a może to "tylko" calici i jakieś atrakcje typu nadżerki w pysku. Albo ciało obce.

Znikaaaaam bo umieraaaaam
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Nie kwi 15, 2012 21:03 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

u Jędruszki byłam ale pierwsze wrażenie kiepskie, jakoś tak... brudno. Na Dunikowskiego zrobią kotu USG jak by trzeba i inne badania?
Obrazek

pralina

Od: Pt sty 27, 2012 12:25

Post » Nie kwi 15, 2012 21:15 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

pralina pisze:u Jędruszki byłam ale pierwsze wrażenie kiepskie, jakoś tak... brudno. Na Dunikowskiego zrobią kotu USG jak by trzeba i inne badania?

Badania krwi- morfologia, biochemia- napewno, sama robiłam moim w zeszłym tygodniu.
Co do USG, to trzeba by zadzwonić i zapytać, bo tego nie wiem.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Nie kwi 15, 2012 21:19 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

ok, dzięki. Teraz śpi i jest ok jak do jutra się nie poprawi trzeba będzie jechać.
Obrazek

pralina

Post » Nie kwi 15, 2012 21:22 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

Daj jutro znać, co z kociakiem :ok: .

vip

Post » Nie kwi 15, 2012 21:28 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

ok , przez chwilę przeszło mi przez głowę że to może wścieklizna bo miała ostatnio jakieś "bliskie spotkanie trzeciego stopnia" zakończone niewielkim ubytkiem futra, ale je i pije normalnie.
Obrazek

pralina

Post » Pon kwi 16, 2012 6:33 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

hejka :)

pralinka nie mysl o najgorszym...
może się okazać, że to jakaś pierdółka ale lepiej podjechać i przebadać Kociastą

pomimo paskudnego widoku za oknem życzę w miarę udanego dnia ;)
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Pon kwi 16, 2012 7:14 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

Jeśli byłoby to spotkanie z lisem lub innym dzikim/leśnym zwierzęciem, to wtedy wścieklizna byłaby prawdopodobna.

Może i u doktora Jędruszki nie jest jakoś super nowocześnie, no i gabinet mały, ale ma USG, krew pobierze i wyśle ciebie z fiolką do labu. Ja go polecam w pierwszej kolejności.
A jak nie on, to TRI-VET na Sikorskiego.
Jeśli chcesz badać krew na Dunikowskiego, to tylko w labach zewnętrznych.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Pon kwi 16, 2012 18:31 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

Już chyba jest ok. Rano poleciała na spacer. Całą noc siedziała w domu. Już chyba przeszło. Wczoraj wcale nie chciała wyjść. Pewnie ją pies lub kot sąsiadów potarmosił. Dzięki za wszystkie informacje
Obrazek

pralina

Post » Nie kwi 22, 2012 12:44 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

Obrazek
miły dzionek, pogoda w sam raz na spacer. Polecam okolice na Wartą od ul. Drogowców. Można obejrzeć : dzikie ptactwo, różnej maści dzikie stworzenia, mniej dzikie typu konie i owce , ciekawą zabudowę z okresu wczesnego PRL-u, bezdomnych piekących ziemniaki., malowniczy pustostan , pieszych , konnych , jednoślady itp. Było też dwóch panów z bobaskiem w wózku :) , bobasek spał sobie spokojnie a panowie konwersowali patrząc na wodę- miły widok. Szkoda tylko że wszystko tym terenowym dziadostwem rozjeżdżone :( , na szczęście koleiny są już tak głębokie że już chyba tym g****m nie będą bardziej dewastować. Chyba będą coś tam robić widać jakieś prace porządkowe. Mam nadzieję że nie położą kostki i nie zrobią paskudnej alejki. Na zdjęciu chyba młody łabędź, tak mi się wydaje.
miłego dnia
Obrazek

pralina

Post » Nie kwi 22, 2012 14:36 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

Pralina a te okolice co opisujesz to wzdłuż Warty w stronę tesco czy w stronę Galerii?
choć chyba opisujesz w stronę tesco bo tam tak własnie dziko jest ;)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Nie kwi 22, 2012 19:30 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

pomiędzy Tesco a mostem na Mirowie
Obrazek

pralina

Post » Pon kwi 30, 2012 8:07 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

Ciekawostka upolowana w China centrum. Po SOYN,Panasoniks, Addadis i NOKLA przyszekł czas na ...
Obrazek
POISKĘ :)
bo "Polska jest tylko jedna" :mrgreen:
Czego to te Chińczyki nie wymyślą ...
Obrazek

pralina

Post » Pon kwi 30, 2012 10:36 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

johaśka

[poprzednia][następna]