[Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem s.56

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 07, 2012 15:26 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Kasiu.Jutro idę z Kroszką na usg brzucha. a potem z wynikiem do dr Ewy.Zapytam panią doktor o tej czerwonej wydzielinie z oczek biało-czarnej kotki.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Pon maja 07, 2012 20:36 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

zaginęło kocie dziecko
http://www.bialystokonline.pl/ogloszenia.php?catid=24&id=2287489&strona=2

kto ma wolną klatkę (nie łapkę)?

asika5

Od: Pon gru 15, 2008 21:52

Post » Wto maja 08, 2012 11:57 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Widziałam to ogłoszenie wczoraj.Ciekawe jak 5-tygodniowy kociak wydostał się z domu?Niezabezpieczony balkon? :evil: Mieszkam w pobliżu więc rozglądam się intensywnie :!:
"Moja" klatka jest u MalgorzatyJ,ale nie wiem czy wolna?
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Wto maja 08, 2012 14:04 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Nasza Szyszka już się dobrze dogaduje z kotami, wprawdzie nie bawi się z nimi, ale mijają się obojętnie i potrafią spokojnie siedzieć obok siebie. ;) Nawet na psy już nie syczy. :D

Tylko nikt po nią nie dzwoni. :( A taka z niej miła ślicznotka..
Obrazek

Nakasha

Od: Sob lut 19, 2005 19:05

Post » Wto maja 08, 2012 17:54 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Nakasha, zadzwonią, na mur.. To samo było z Tinką. Przywiązałam się wobec tego do kotinki i teraz trochę mi smutno - ale domek ma dobry ...pani powiedziała, że z pyszczka przypomina jej kocura, który przepadł gdześ na amorach. I przyjechała, zabrała a traz Tinka ogląda z panem TV, i pan mówi, że nareszcie ma kolegę do towarzystwa :P

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Śro maja 09, 2012 12:07 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Nakasha pisze:Nasza Szyszka już się dobrze dogaduje z kotami, wprawdzie nie bawi się z nimi, ale mijają się obojętnie i potrafią spokojnie siedzieć obok siebie. ;) Nawet na psy już nie syczy. :D

Tylko nikt po nią nie dzwoni. :( A taka z niej miła ślicznotka..

MOże by ją cyknąć na różu?czerwieni? granacie? Wiem wiem, ze to niezbyt profesjonalne... ale na zielonym ona taka.. zielona :wink: A to piękna panna :1luvu:

Sezon niestety już :(
Ostatnimi czasy dr Renata została obdarzona kotką Mamutką i jej dzieckiem. Bakteria pracowicie dorzuciła drugie kocie dziecko, co się ma kocica obijać. Szczęśliwie już całość w ludziach. A Renata zaopatrzyła się w 4 urocze bardzo różnokolorowe maluchy...
Danusia dostała 4ro pak z Astwy. Nazwane są Danutki, choć bardziej pewnie pasowałoby Ogryzki? Odpadki? Śmieciuszki? Danusia rwała włos z głowy i prała przez 3 dni pod rząd. Uczestniczyłam w dwóch praniach - woda była czarna (dwa koty nadal są czarne ale hmm... może po prostu są czarne? ;) )
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ale Danusia widać się uparła że te szylkretki tak naprawdę są rude tylko brudne :ryk:

Wczoraj zadzwoniły panie od Kociej Lady.Że na Fabrycznej kotkę otruto a zostały 3 malusie milusie kociaki i płaczą. Po dłuuugich negocjacjach jedna z pań zgodziła się wziąć je na trochę. Ale jak przyszło co do czego okazało się że
a/wcale nie są malusie
b/wcale nie są takie milusie
Tj śmigają jak pershingi i Kasia która poszła na wizję lokalną nie widziała nawet końcówki ogonka.

Zadzwonił też pan, że cyt" coś mu piszczy w piwnicy" 8O

Z mało optymistycznych - kot z syndromem urologicznym w Boliłapce. Ma wyszytą cewkę. Pani przyniosła uśpić :( Piękny wielki puchaty czarny kocur. I płacze. Cały czas płacze :(
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro maja 09, 2012 12:28 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Aga, pocieszyć Cię?? najprawdopodobniej będę musiała "pozbyć się" swoich tymczasów... :?
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Śro maja 09, 2012 15:28 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Wczoraj z Kroszką staruszką byłam na Wesołej na usg brzuszka no i ma kamienie w nerce i pęcherzu moczowym - jeden największy to 0,9 mm na 0,4 mm.O zabiegu nie ma mowy więc muszę kupić cystone i podawać jej całe pół roku.Dobrze, że nie mocznica.
Kotka z krwawą wydzieliną w oczkach nie przychodzi na kolację może :cry: :cry: :cry: .Pytałam dr Ewę - to może być od kumaryny (składnik trutki na szczury).
Kassja - podobno macie na Białką nową kotunię??
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Śro maja 09, 2012 16:44 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

lusesita pisze:Aga, pocieszyć Cię?? najprawdopodobniej będę musiała "pozbyć się" swoich tymczasów... :?

Niewątpliwie pomóc może .. wystawienie? :wink: teraz oddają się b.dobrze (tfu tfu) ale.. ogłoszenia...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Post » Śro maja 09, 2012 21:37 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

te panie z Fabrycznej to nie ode mnie, tzn pani M nauczycielka dostała mój nr od pani M z 4LO od domków, i teraz rozdaje mój nr koleżankom i sama do mnie dzwoni w każdej kociej interwencji :roll: zimą oddałam im nasz domek ze śmietnika, żeby potem dowiedzieć się, że nie żyją dwa koty, które tam spały, panią i jej córkę, które dostały mój nr od tej pani M, można określić, jako hm... towarzystwo szemrane, sterylizacja i złapać do wet nie wchodzi w rachubę, ale z ust odór alkoholowy mówi sam za siebie, biedne koty, z kolei jeszcze innej pani, starszej też zaniosłyśmy domek, mieszka sama na parterze w ogromnym mieszkaniu i ma nawet przeszkloną werandę i nie wzięła w najgorsze mrozy, ani jednego kota, których tam było nie mało, to się nazywa miłosierdzie...
Ostatnio edytowano Sob maja 12, 2012 17:09 przez Kocia Lady, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Czw maja 10, 2012 15:15 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Co do Fabrycznej to wszystkie koty zostały otrute oprócz tych trzech kociaków. I może wiecie czy jest jakakolwiek możliwość pociągnąć do odpowiedzialności tego kto truje te koty? Do tej pory koty po prostu "znikały", pewnie umieraly gdzieś zaszyte. Dzisiaj jedno ciało zostało znalezione na trawniku. Czy można, bo ja wiem, gdzies je przebadać?

niki_01

Od: Pon sie 21, 2006 18:21

Post » Czw maja 10, 2012 16:29 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

niki_01 można, nawet wskazane.Tylko trzeba to zrobić jak najszybciej od czasu znalezienia. Możesz zawieźć na sekcję. Boliłapka? Sano? Warto to sprawdzić. Jakiś czas temu było zgłoszenie że koty są trute na Kilińskiego (za Paradiso). Zajmował się tym min Tomasz - wszystko faktycznie wskazywało na otrucie a po sekcji 2 kotów okazało się że to wirus jelitowy (prawdopodobnie pp) i ogromne zarobaczenie. Wymiotło stado ok 9 kotów dorosłych (oczywiście nie szczepionych i raczej nie odrobaczonych)
Na tym trawniku to jeden z tych kociaków? Czy jeszcze inny kot?
Obrazek 

aga&2

Post » Czw maja 10, 2012 16:35 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

Na trawniku to była kotka, ktora zaginęla ok 1,5 tygodnia temu. Na trucie wskazuje niestety zachowanie dwóch pań, które wygrażały że wytrują koty i ptaki, widziano jak wykładały coś pod krzakami w ogródkach a w zeszlym roku pod blokiem było kilkadziesiąt martwych ptaków (gołębie, wróblem kawki i gawrony).

niki_01

Post » Czw maja 10, 2012 21:02 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

co za mendy, inaczej powiedzieć się nie da, przeszkadzają im żyjące istoty, :evil: :evil: :evil:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pt maja 11, 2012 6:21 Re: [Białystok12] akcja sterylizacyjna, s.11

wiele bym dała żeby nie było to jednak otrucie. dzisiaj wyjeżdżam na cztery dni i wrócę dopiero w poniedziałek popołudniu więc sprawę badania kotki zostawiłam sąsiadce i jej koleżance.

niki_01

[poprzednia][następna]