Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 10, 2012 23:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:
maria_kania pisze:do weryfikacji
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 55829.html

zaadoptuję kociaka wiek max 8tygGatunek: kot
dane kontaktowe:
Karolina

E-mail: k1b@wp.pl
Miasto: Żukowo
tak jak w tytule :) zdjęcia proszę na maila k1b@wp.pl

numer ogłoszenia: 4755829
ogłoszenie wprowadzono: 2012-03-06 15:05:49
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 2

Już sprawdziłam :? :
Odpowiedź na mojego maila:
"witam,
po pierwsze 3,5miesiaca to nie jest max 8tyg tak jak pisałam
a po drugie nie mam zamiaru podpisywać z panią żadnej umowy adopcyjnej- pani
warunki to kpina- mam kotki i sama decyduje o tym czy będa miały kociaki czy
nie, mieszkam w domku i moje koty wychodzą kiedy chcą i wracają kiedy chcą
i
napewno nie będę męczyć ich w zamkniętym domu albo na szelkach!
dodam że moj jeden kot ma już 7 lat i czuje się fantastycznie."

Dodam, że nawet w mailu nie wykluczałam całkowicie domu wychodzącego, napisałam tylko, że jeśli w pobliżu są ruchliwe ulice to kot nie może wychodzić samopas, że ewentualnie na szelkach i że moim warunkiem jest umowa adopcyjna oraz zobowiązanie do sterylizacji.
Ale widać nie ma co żałować.

Wstawiłam jeszcze do wątku interwencyjnego, może ktoś pannie przemówi do rozsądku... na moje nie powinna mieć kotów :(

sprawdziłam - ogłoszenie nieaktualne, nie wiem czy przemyślała sprawę, czy o zgrozo ktoś dał jej kota :strach:

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z361570162

Szukam domu dla pieska i suczki, dla dwóch razem albo osobno. Wychowują się razem i są bardzo towarzyskie.
Zabrałam je z podwórka, gdzie nie były traktowane dobrze przez swojego właściciela. Niestety przyjechałam do Polski z Kanady tylko na rok i muszę znaleźć dla nich dom.
Proszę o kontakt na 518 803 046

Linda

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z361007847

mam do oddania 3 szczeniaki (2 suczki, 1 pies) w wieku ok. 9 tygodni. Lgną do ludzi, lubią się bawić. Ich rodzice to wilczury średniej wielkości.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z360993406 783358545

Szukam dobrego właściciela dla mojego ukochanego pieska - rasowego Cavalier King Charles Spaniela. Jest dobrze wychowany, to przykładowy charakter cavalierka - chodząca miłość!
Idealny dla rodzin, jak i osób samotnych. Jest całkowicie pozbawiony agresji. Ubóstwia dzieci.
Z bólem serca muszę go oddać i zastrzegam, że sprzedam go wybranej osobie. Piesek ma metrykę (można mu wyrobić rodowód - rodzice to Championy) Jego imię rodowe to Rocky z Marezy i ma około 2 lata. Pieski w tym wieku chodzą za 1000 euro.
Wyślę więcej zdjęć na e-mail.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie mar 11, 2012 20:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

KaleidoStar pisze:Aga, a kiedy ten marsz? Przyda się taki szczegolik, jak mamy zapraszać ludzi ;]

www.piesszukadomu.pl
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pon mar 12, 2012 10:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Jak było w Klifie dziewczyny?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon mar 12, 2012 10:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Jak było w Klifie dziewczyny?

Spoko, całkiem miło, rozdawałyśmy ulotki, rozmawiałyśmy z ludźmi, mam nadzieję, że da to jakiś odzew.
Było tylko kilka przypadków, że np. starszy pan nas z Agą bardzo zrugał, że "to chyba kpina jakaś?! ... na koty?!... dzieci się wam do pomocy skończyły?".
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon mar 12, 2012 11:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Jak mi kiedys kolega zarzucil, ze dzieci w Afryce umieraja z glodu, a ja kotom pomagam i koty karmie, to sie go zapytalam co on zrobil dla dzieci w Afryce?? Zamurowalo troche chlopaka i skonczyly sie docinki.
Ci co najwiecej krzycza, najmniej robia, a jeszcze chca innym narzucac komu maja pomagac :roll:
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Pon mar 12, 2012 11:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Pon mar 12, 2012 11:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

O jeny co za dziad, uwielbiam takie teksty. Nie zapomnij Monika ze jeszcze do tego zarabiamy grube miliony na pomocy kotom :)

Dobry demot, wyrukujmy sobie cos takiego i dawajmy ludziom jak tak do nas mowia :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Pon mar 12, 2012 11:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Jakby co to wszystkie ulotki o 1% te nasze oraz te wąskie z UM na następną akcję są u mnie na samochodzie.
W zależności od tego jak będziemy stać w przyszły weekend zawiozę do osoby, która będzie startować.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon mar 12, 2012 12:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

artykuł w Gazecie Wyborczej:
http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/ ... zowac.html

Do autoryzacji p. Ilona, jak rozumiem, artykułu nikomu nie przesłała. A szkoda :(
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Pon mar 12, 2012 13:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

magradz pisze:Do autoryzacji p. Ilona, jak rozumiem, artykułu nikomu nie przesłała. A szkoda :(

No szkoda...
Agnieszka Marzec :?:
"W Gdańsku jest coraz więcej bezdomnych kotów." - powiedziałabym, że nie jest coraz więcej tylko ten problem jest coraz bardziej zauważany.

"Co więc mogą zrobić ci, którym bliski jest los bezdomnych kotów w ich okolicy? Po pomoc można zgłaszać się do stowarzyszeń i fundacji, np. Pomorskiego Kociego Domu Tymczasowego, które u zaprzyjaźnionych weterynarzy mają zniżki na przeprowadzanie sterylizacji oraz ułatwiają znalezienie, choćby tymczasowego, domu dla zwierząt."

No jasne najlepiej zgłaszać się do PKDT, my wszystkim pomożemy i wszystkiemu zaradzimy :?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon mar 12, 2012 13:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

No nie wyslala nikomu do autoryzacji, artykul nastawia negatywnie do kotow... a my i tak wszystkim pomozemy :(
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Pon mar 12, 2012 18:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

tak to właśnie jest z takimi artykułami, moim zdaniem problem polega na tym, że wielu ludzi wciąż nie rozumie o co w tym wszystkim tak naprawdę chodzi. Taki dziadek co Ci powie, że dzieci się Wam skończyły. Odkąd jestem matką poza krzywdą zwierząt zauważam też krzywdę dzieci ale z całym szacunkiem bezdomne dzieci w naszym kraju nie wałęsają się tłumnie po ulicach i nie śpią po piwnicach, gdzie są przeganiane przez ludzi.... ktoś powie jak możesz porównywać dziecko do kota... a mogę, bo kot czuje ból tak samo...
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Pon mar 12, 2012 20:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

strasznie słaby artykuł. od powoływania się na określone nazwiska, po cytowanie wypowiedzi i poglądy. co ona chciała tym artykułem osiągnąć? 20 pracowników schroniska i duży budżet miejski tego nie udźwignie ale pkdt tak! jakaś prowokacja czy tylko głupota?!?!?

menial

Od: Czw lis 12, 2009 22:15

Post » Pon mar 12, 2012 20:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Ech, żeby chociaż prowokacja ;) Głupota, zwykła głupota. Ani kotom, ani nam nie pomoże, a może zaszkodzić, niestety.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Pon mar 12, 2012 20:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Ta Agnieszka Marzec to Aga Marczak jest? Moje zdanie o artykule takie, jak i Wasze :/
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

[poprzednia][następna]