Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 03, 2012 21:19 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim.Wdzięczne za pomoc w zakupie k

Może jakiś młody kotek do towarzystwa by mu poprawił humor? Czy on chodzi po tym swoim pokoiku?
Co do karmy, to moja wetka poleca Royala Sterylized + 7, Burak to jadł w chorobie, a i teraz trochę dostaje, choć też nie jest kastratem.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie mar 04, 2012 22:03 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim.Wdzięczne za pomoc w zakupie k

Tajemniczy Wujek Z. pisze:Dziś spędziłem z Pafnucym trochę więcej czasu. Siedział w budce, trochę zrezygnowany albo przestraszony. Pozwala się głaskać, dotykać. Próbowałem go "zachęcić" do wyjścia z budki, ale nasyczał na mnie i prychnął. I to wszystko. Jest absolutnie supercierpliwym kotem. Tylko obawiam się, że spędzając z nim pół dnia na tydzień nie da się go w sensownym czasie oswoić. Ale to jest fantastyczny kot, tylko niech znajdzie się ktoś, kto to dostrzeże. Tutaj filmik z Pafnucym, pierwsza część sprzed tygodnia, druga nakręcona dzisiaj. Możecie zobaczyć jak wygląda jego "apartament".

http://www.youtube.com/watch?v=0Vnv9IqW0qU

Zdaje się, że apatyt mu dopisuje, wprawdzie jedzenie schroniskowe, ale codziennie podane pod nos i bez ograniczeń. Planuje kupić mu jakąś suchą karmę dla seniorów. Trochę późno na to wpadłem, ale może uda mi się dowieźć ją w tygodniu.

Wujek, jak bede nastepnym razem w Polsce(poczatek kwietnia) postaram sie cos przywiezc dla Pafnucego... napisz , czy ma byc karma dla staruszka???

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pon mar 05, 2012 12:50 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim.Wdzięczne za pomoc w zakupie k

Kwiaciarka Bożena pisze:Rozmawiałam z p wiesią paskudna sprawa :cry:
Ja zazwyczaj chodze w piatki więc nie ma problemu jutro rano bede
szczególnie że pojawił sie problem ponownie z kwiaciarka z zielonej budki przy bramie niestety też ma tam magazyn gdzie Ja i inne kwiaciarki
poprostu niecierpi kotów i ciągle mi ubliza chodzi na skarge do kierowniczki osrodka ta walka trwa już kilka lat narazie staneło na tym że maja pozabijac albo juz to zrobili wszystkie okna w piwnicy :( Ta kobieta odgraza sie że doprowadzi za wszelka cene do likwidacji kotów z piwnicy albo wywiezie albo wytruje napewno je gania i przesladuje i wcale sie z tym nie kryje
Nie chciałam wczesniej o tym pisać ale teraz nie mam wyjscia
Na szczeście już ma byc cieplej dobrze ze kociaki przetrzymały zime w piwnicy
dzieki temu ze tam przychodziły dwa znich wyladowały u mnie a trzeci burach pojechał do lecznicy bo był chory
Uważam że ta Pani nie ma wszystkich w domu ale co zrobić takie życie

Bożenko, zycie życiem, ale zwierzęta mają swoje prawa i baba nie może robic co chce.
Trzeba na nią sprowadzic straż miejską albo TOZ, ew. postraszyc złożeniem skargi na policji ( za ubliżanie i prześladowanie zwierząt)
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pon mar 05, 2012 13:23 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim.Wdzięczne za pomoc w zakupie k

Polecam telefon do Eko-Patrolu Straży Miejskiej. Telefon 986 jak na ogólny. Prosi się o Eko Patrol i wyjaśnia sprawę.
Plusy: mundury mogą podziałać na osobę, sprawa już nie jest prywatna, a urzędowa. :wink: To naprawdę czasem działa na ludzi. W dodatku - odpukać - jakby coś się działo dalej, jest zgłoszenie o interwencji. Tworzy się papierowa podstawa w dalszym postępowaniu.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon mar 05, 2012 14:23 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim.Wdzięczne za pomoc w zakupie k

Ja co prawda grożnie nie wyglądam, ale jestem skłonna iść z kims jeszcze do baby. Powiedzmy jako przedstawiciele organizacji i nieco "pogrozic jej paluszkiem", tzn uświadomić czym skutkuje straszenie a tymbardziej trucie kotów. Na wypadek krzywdy któregoś skierujemy sprawę do prokuratury. Kto idzie ze mną?
Opiekunowie i sponsorzy wolszczaków nie pozwólnie babie stanowić jej tam własnych praw!!!
Poważnie, trzeba coś z tym problemem zrobić.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Pon mar 05, 2012 15:09 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim.Wdzięczne za pomoc w zakupie k

Ja chętnie się wybiorę ,ale uważam, że najpierw warto by nazbierać trochę haków. Skoro ona regularnie przegania koty z piwnicy, wyrzuca karmę, to może by to zarejestrować. W końcu nie jest u siebie w tej piwnicy.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pon mar 05, 2012 15:25 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim.Wdzięczne za pomoc w zakupie k

Wujaszku chętnie Cie poznam, wiele dobrego o Tobie słyszałam. :1luvu:
Ostatnio edytowano Wto mar 06, 2012 8:31 przez Prakseda, łącznie edytowano 1 raz

Prakseda

Post » Pon mar 05, 2012 16:31 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim.Wdzięczne za pomoc w zakupie k

Myślę, że warto przenieść naszą dyskusję na forum zamknięte. Wiem, że niektórych to dziwi, ale takie rozmowy bardzo szybko docierają do niepowołanych uszu. Wieczorem prześlę info na PW.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pon mar 05, 2012 22:48 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim.Wdzięczne za pomoc w zakupie k

Pani Wiesia nadal chora, prosiła napisać, że w tym tygodniu jeszcze nie pójdzie do kotów, bo nie może dzwigac, żeby nie otworzyła się na nowo rana w nodze.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pon mar 05, 2012 22:59 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim.Wdzięczne za pomoc w zakupie k

To chyba jutro będą głodne?
Mogę w środę lub piątek.

mziel52

Post » Wto mar 06, 2012 18:54 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim.Wdzięczne za pomoc w zakupie k

Jakoś nikt się nie zgłasza :?
Więc jutro idę, może w drugiej połowie tygodnia znajdą się inni chętni chętni.

mziel52

Post » Wto mar 06, 2012 19:48 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim.Wdzięczne za pomoc w zakupie k

Bardzo dziekuje za podjecie tematu baby z kwiaciarni nie martwcie sie o koty chodze cały czas do nich nie piszę bo teraz jestem zajeta robieniem stroików swiatecznych ale rano zawsze staram sie biegac do kotów dzis byłam wszystkie nakarmione spotkałam nawet P Lange jutro nie dam rady do wszystkich ale do al 50 i na mały dotre napewno staram sie jak moge
Co do baby to sie jeszcze odezwe ale koty juz do piwnicy nie przychodza pewnie zostały wypłoszone

Kwiaciarka Bożena

Od: Nie lis 20, 2011 19:20

Post » Śro mar 07, 2012 6:02 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim.Wdzięczne za pomoc w zakupie k

hej, ja mam teraz ciężki naładowany tydzień, ganiam za papierami i próbuję się dostać do lekarza, nie wiem czy będę w stanie dotrzeć na Wolę :(

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Śro mar 07, 2012 16:37 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim.Wdzięczne za pomoc w zakupie k

Ja byłam dziś. Przy kancelarii stawiła się od razu bura mamusia moich sióstr, przy kościele 3 koty, a poza tym nic. Trochę mokrego miały pozamarzane. Wszędzie zostawiłam puszki i suche poza miejscami, które miała nawiedzić p. Bożena.
Trudno mi będzie się wybrać w pozostałe dni, bo mam robotę pilną do skończenia.

mziel52

Post » Śro mar 07, 2012 19:11 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim.Wdzięczne za pomoc w zakupie k

ciężki tydzień czeka cmentarniaki :( mam nadzieję, że migrują za karmą po miejscach karmienia... ale z tego co zauważyłam, bardziej przedsiębiorcze górskie koty chadzają w okolice pana k.

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

[poprzednia][następna]