Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 01, 2011 19:57 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Na hormony tarczycy prosilysmy, zeby tez zrobili. Powiedzielismy, zeby zrobili wszystko co mozliwe. Ale gdzie te wyniki ??? to jakas paranoja, Basiuli juz nie ma, a wyniki nie wiadomo nawet czy beda jutro ?
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Czw wrz 01, 2011 20:01 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

to okropne, żeby tyle dni czekać na podstawowe badania
czy dobrze rozumiem, że to chodzi o Szczecin?
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw wrz 01, 2011 20:03 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

badania powinny byc w ciagu kilku dni 2-3 dni,to podstawa,
czy kotka umarla sama czy zostala uspiona?
przy horobach hormonalnych wystarczy podawanie tylko lekow, chyba ze maiala guza przysadki lub nadnerczy,
jakie badania konkretnie byly zrobione?
jakie wyniki wyszly?chodzi mi o badania ktore byly zrobione za zycia kotki
gerardbutler

Post » Czw wrz 01, 2011 20:05 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

gerardbutler pisze:badania powinny byc w ciagu kilku dni 2-3 dni,to podstawa,
czy kotka umarla sama czy zostala uspiona?
przy horobach hormonalnych wystarczy podawanie tylko lekow, chyba ze maiala guza przysadki lub nadnerczy,
jakie badania konkretnie byly zrobione?
jakie wyniki wyszly?chodzi mi o badania ktore byly zrobione za zycia kotki

przeczytaj może wątek...
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Czw wrz 01, 2011 20:07 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Basiula umarla sama.
Krew zostala pobrana w poniedzialek i do dzisiaj nie ma wynikow, beda moze jutro. Za zycia Basiula miala robione zeskrobiny ze skory na grzyby i cos tam jeszcze jest to napisane w pierwszym poscie.

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Czw wrz 01, 2011 20:19 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

wlasnie przeczytalam posty, przepraszam ze pytam
to ze koteczka mimo ogrzewania byla bardzo zimna to bardzo zly znak byl, znaczylo ze organizm nie walczyl...............
wet to konowal ile na wyniki czekacie!!
masakra,strasznie szybko umarla
mysle ze sekcja szczegolowa to bardzo dobry pomysl, szkoda ze nie udalo sie , moze wet byl zly,czest tak jest........
gerardbutler

Post » Czw wrz 01, 2011 20:26 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Moi weci też wysyłają krew do Nieniec na szczegółowe badania - podobno jest szybciej i taniej niż w Polsce. Ale podstawowe robią od ręki u siebie w gabinecie i wyniki są na już..... Wtedy troszkę łatwiej czekać na te wysyłane.....
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Czw wrz 01, 2011 20:46 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Zadam jeszcze jedno pytanie.Czy Basia nieładnie pachniała? Wytłumaczę potem, dlaczego o to pytam.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw wrz 01, 2011 20:48 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

bardzo to przykre,mam pytanie kto moze mnie oswiecic na pw o sposobach usypiania kota?to dla mnie drazliwy temat ............
gerardbutler

Post » Czw wrz 01, 2011 20:53 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Dla Mnie to Basiula pachniala najdrozszymi perfumami.

ewar, tak rzeczywiscie Basiula pachniala tak jakos dziwnie ?

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Czw wrz 01, 2011 20:58 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

gerardbutler pisze:(...)
wet to konowal ile na wyniki czekacie!!
masakra,strasznie szybko umarla
mysle ze sekcja szczegolowa to bardzo dobry pomysl, szkoda ze nie udalo sie , moze wet byl zly,czest tak jest........

Jeśli dobrze rozumiem, leczyło ją co najmniej trzech wetów. Ten ostatni podszedł chyba do sprawy poważniej, a to że nie ma możliwości analizowania krwi na miejscu to insza inszość.
Czy szybko umarła? Jej cierpienie trwało co najmniej dwa tygodnie :( .
Decyzję, czy przeprowadzać sekcję szczegółową, czy pieniądze te przeznaczyć na leczenie żywej kociej biedy z Polic pozostawiam dziewczynom z Polic.

Zobaczcie, proszę, czy nie moglibyście pomóc duchowo, czy materialnie innemu biedakowi, skatowanemu przez żula.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=132504&start=0
Ostatnio edytowano Czw wrz 01, 2011 21:03 przez Krzysiekbolo, łącznie edytowano 1 raz
Krzysiekbolo

Post » Czw wrz 01, 2011 21:01 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Pytam, bo Sonia, o której tyle już pisałam miała bardzo podobne objawy.W czasie kryzysu miała potwornie tłustą sierść i śmierdziała okrutnie.Stosowałam puder, próbowałam myć, nic z tego.Nawet pokój miał zapaszek i pozostałe koty nie zbliżały się do posłanka kotki.Minęło jak ręką odjął, kiedy zaczęła wracać do zdrowia.Przeczytajcie kilka postów z podlinkowanego wątku, może Wam coś się skojarzy.Sam początek, tak ze trzy strony, bardzo proszę.
viewtopic.php?f=1&t=105432&hilit=Sonia+syberyjka

ewar

Post » Czw wrz 01, 2011 21:04 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Wczoraj Basiula tez miala taka lepka skore

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Czw wrz 01, 2011 21:40 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Mnie się wydaje, że miała chorą trzustkę i to było przyczyną jej śmierci.Możliwe,że dodatkowo czymś się poparzyła (coś żrącego?), ale to jej nie zabiło.Trzustka tak boli,że najmniejszy dotyk powoduje ból nie do zniesienia.Sonia też źle chodziła, naprawdę widzę wiele analogii.

ewar

Post » Czw wrz 01, 2011 21:45 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Caly czas czytam watek Soni

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

[poprzednia][następna]