Kot w każdej szafie. Szkielecik poronił.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 31, 2012 14:58 Re: Kot w każdej szafie. / Połamany kociak na parkingu!!!(st

Prakseda pisze:Pamięci kotów, które pochowałam - rezydentów, tymczasów i dzikusków.
Wklejam wiersz Majorki. Dla mnie wyciskacz łez - za każdym razem.

[']

(Za) Duszki

Widziałem łzy tych, którzy stracili bliskich,
słyszałem głosy tych, którzy już odeszli,
mijali mnie nie patrząc, oni - wszyscy
myślałem, że przystaną, lecz oni przeszli.

Klękali przy grobach smutno zamyśleni,
a duchy przodków załamywały ręce,

bezgłośnie wołając w daremnej nadziei -
rozejrzyj się, patrz, kot, i tu, jest ich więcej...

Rozejrzyj się - kot się modlitwą nie naje!
I stał się cud - ktoś mnie zobaczył na śniegu,
wziął do domu, który wydał mi się rajem...
Dziękuję, żeś przystanął, zatrzymał w biegu...

Obrazek

:( :( :( Smutne i ........piękne
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Czw lis 01, 2012 23:42 Re: Kot w każdej szafie. / Kocie zaduszki (str 36)

Moim kochanym, które umarły:

Obrazek
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Wto lis 06, 2012 10:03 Re: Kot w każdej szafie. / Kocie zaduszki (str 36)

Jestem. Przepraszam, że dopiero teraz :oops:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Wto lis 06, 2012 10:20 Re: Kot w każdej szafie. / Kocie zaduszki (str 36)

barba50 pisze:Jestem. Przepraszam, że dopiero teraz :oops:

Witaj, miło Cię "gościć" w moim ( nudnym :?) wątku.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Wto lis 06, 2012 10:31 Re: Kot w każdej szafie. / Kocie zaduszki (str 36)

Siódemka leśnych kotów pod moją opieką:
viewtopic.php?f=1&t=147638

Apeluję do wszystkich, którzy mają uprawne i rekreacyjne działki. Pamiętajcie, że sezon wypoczynkowo-ogródkowy się kończy a koty zostają i bez opieki człowieka umierają z głodu i zimna. Zainteresujcie się. bardzo proszę, co dzieje się z kotami, które ew. bytowały na terenie Waszych i sąsiedzkich działek.

Zło, to nie tylko czynne wyrządzanie zła, to również zaniechanie działania na rzecz potrzebujących pomocy, obojętność.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Wto lis 06, 2012 10:35 Re: Kot w każdej szafie. / 7 (nie)szczęść z lasu (str 37)

Praksedo - trzymaj się. :1luvu:
Ile kocich istnień uratowałaś?
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Wto lis 06, 2012 10:46 Re: Kot w każdej szafie. / 7 (nie)szczęść z lasu (str 37)

Miuti pisze:Praksedo - trzymaj się. :1luvu:
Ile kocich istnień uratowałaś?

Siedem ostatnio, ale nie ja sama tylko dzięki Dziewczynom:
Agneska - znam ją od dawna i wielokrotnie dowiodła, że można zawsze na nią liczyć. Pomagała mi nie raz.
ASK@ - poznałam okazjonalnie kilka lat temu. W ostatnią sobotę widzialysmy się drugi raz w życiu, ale zawsze czuję jej życzliwą i przyjazną obecność obok mnie i wsparcie. A przecież sama ma dość kocich kłopotów.
Chatte - właśnie miałam przyjemność poznać. To osoba, która mało pisze ( na forum jest prawie od początku jego isnienia) ale działa jak "burza" cicho i skromnie.

I dla takich osób warto byc na forum.

Prakseda

Post » Wto lis 06, 2012 12:43 Re: Kot w każdej szafie. / Kocie zaduszki (str 36)

Prakseda pisze:
barba50 pisze:Jestem. Przepraszam, że dopiero teraz :oops:

Witaj, miło Cię "gościć" w moim ( nudnym :?: ) wątku.

Nudny nie jest (nadrabiam stracony czas i czytam, czytam... ) Jest smutny, ale jaki może być jeśli piszesz o kociej biedzie :?: Choć każde istnienie któremu podarowałaś lepszy los jest budujące.

Bez względu ile się robi dla kotów zawsze wydaje się, że można by więcej :evil: Ja w każdym razie tak mam, o Tobie bym tak powiedzieć nie śmiała.
Jesteś wspaniała :1luvu:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Wto lis 06, 2012 15:00 Re: Kot w każdej szafie. / 7 (nie)szczęść z lasu (str 37)

Dziś zaniosłam do weta kociczkę ok 4 miesięcy. Wrzód, oko na wierzchu.
Biedactwo cierpiało. Własnie dzwoniłam. Mała już po operacji. Doktor musiał usunąć oczko, czyścić oczodół.
Jednookie koty trudniej się wyadoptowuje, ale może się uda, bo kocia milusińska, i ma rude "przebłyski" na burym futerku.

Prakseda

Post » Wto lis 06, 2012 15:20 Re: Kot w każdej szafie. / 7 (nie)szczęść z lasu (str 37)

Bez Oczki to cudne koty co w duszę patrzą .Skrzywdzony kot kocha podwójnie mocno.
Znajdzie się domek.
Kciuki za małą :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lis 06, 2012 15:34 Re: Kot w każdej szafie. / 7 (nie)szczęść z lasu (str 37)

Bardzo ciepłe myśli ślę w Twoim kierunku Praksedo, w kierunku maluchów działkowych i malutkiej bez oczka. Oby całe to przedszkole znalazło wspaniałe domy!
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Wto lis 06, 2012 16:39 Re: Kot w każdej szafie. / 7 (nie)szczęść z lasu (str 37)

To ja się przyznam, że choć mało piszę - czytam...
Ten wątek też śledzę i podziwiam Autorkę :D
Od razu wiedziałam o kogo chodzi, kiedy ASK@ przekazała wiadomość, że działkowicze jadą do Praksedy. Czuję się zaszczycona, że mogłam ją poznać osobiście :D
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Śro lis 07, 2012 8:35 Re: Kot w każdej szafie. / 7 (nie)szczęść z lasu (str 37)

Chatte pisze:To ja się przyznam, że choć mało piszę - czytam...
Od razu wiedziałam o kogo chodzi, kiedy ASK@ przekazała wiadomość, że działkowicze jadą do Praksedy. Czuję się zaszczycona, że mogłam ją poznać osobiście :D

Chatte! Czerwienię się.:oops:

Prakseda

Post » Śro lis 07, 2012 10:08 Re: Kot w każdej szafie. / 7 (nie)szczęść z lasu (str 37)

Prakseda pisze:

Nie czerwień się, takie słowa świadczą o tym jak głęboki jest sens w tym co robisz i jak bardzo jest to potrzebne.
I za to między innymi ludzie Cię szanują, w tym oczywiście i ja.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Śro lis 07, 2012 10:50 Re: Kot w każdej szafie. / 7 (nie)szczęść z lasu (str 37)

Iwonami pisze:
Prakseda pisze:

Nie czerwień się, takie słowa świadczą o tym jak głęboki jest sens w tym co robisz i jak bardzo jest to potrzebne.
I za to między innymi ludzie Cię szanują, w tym oczywiście i ja.

Iwonka, dzięki za dobre słowo, ale jestem realistką. Wielu ma mnie za mocno trzaśniętą i trudno im odmówic racji. :|

Prakseda

[poprzednia][następna]