Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ula77 pisze:Nie dzwoniłam jeszcze do Piotra, bo decyzję o kocie podjęłam emocjonalnie.
Natomiast przedyskutowałam sprawę z Mężem, opłakałam zaginioną Tosie i jestem gotowa przyjąć nową kicię.
Mam tylko prośbę: doradzcie, ja myślałam o kotce rocznej-dwu letniej. A moze lepiej małego kociaka? Widzę, że Mefisto bardzo tęskni za Mamą i za każdym razem kiedy otwieram drzwi od domu wybiega i miauczy. Ciągle wyglada przez taras, podchodzi do drzwi. Jak myslecie jakie rozwiązanie jest lepsze?
Alienor pisze:Trikolorka jest bardzo przyjazna wobec dzieci - jak na moim dyżurze przyszła rodzina z dziewczynką ok. 5-7 lat to się z nią miziała jak szalona. Gorzej, że zazdrosna o głaski - jak się ją głaszcze, inne koty nie powinny podchodzić bo prycha na nieA czarna kicia tak miziasta, że szaleństwo - wciąż głaski jej w głowie
.
Filomen pisze:Zakładam kolejny wątek poświęcony kotom w sosnowieckim schronisku.
11 czerwca 2010 została podpisana umowa pomiędzy Urzędem Miasta a Fundacją SOS dla Zwierząt o prowadzenie wolontariatu w schronisku.
Umowa ta to efekt wielu działań ze strony SOS, Stowarzyszenia Nadzieja na Dom oraz Fundacji For Animals, z którą wspólnie od grudnia 2009 starałyśmy się o utworzenie wolontariatu. Urząd wybrał SOS a my, Nadzieja na Dom, dzieląc obowiązki między Kocią Chatkę i schronisko, nadal pomagamy kotom w Schronisku.
Przed 11 czerwca Nadzieja na Dom pomagała nieoficjalnie kotom w schronisku od kilku lat.
Pomagają również wolontariusze nie będący członkami naszego Stowarzyszenia - każda para rąk mile widziana![]()
Mamy świadomość, że pionierzy nie mają łatwo, że jest bardzo dużo pracy, są trudne momenty i przychodzi czasami zniechęcenie, szczególnie jak umierają koty.
Nie poddajemy się jednak łatwo, powoli ale skutecznie zachodzą zmiany.
Trudne przypadki leczymy z własnych funduszy, prosimy o wsparcie, brakuje nam pieniędzy a teraz mamy jeszcze sterylizacje i kastracje bezdomniaków
Stowarzyszenie Opieki nad Zwierzętami „Nadzieja na Dom”
41-216 Sosnowiec Dojazdowa 26
KRS 0000365274 Regon 241717100 NIP 644 34 77 690
Konto - PKO BP SA 80 1020 2313 0000 3502 0381 9133
Wolontariusze: przy kotach pracują:
Dorotka
Alienor
Mar_tika
Felinae
Kinga
Filomen z Piotrem
kto chce dołączyć?![]()
![]()
czekają a nas jest za mało
ula77 pisze:To myślcie, szukajcie a ja chętnie przygarnę
MagdaMiotlinska pisze:Filomen pisze:Zakładam kolejny wątek poświęcony kotom w sosnowieckim schronisku.
11 czerwca 2010 została podpisana umowa pomiędzy Urzędem Miasta a Fundacją SOS dla Zwierząt o prowadzenie wolontariatu w schronisku.
Umowa ta to efekt wielu działań ze strony SOS, Stowarzyszenia Nadzieja na Dom oraz Fundacji For Animals, z którą wspólnie od grudnia 2009 starałyśmy się o utworzenie wolontariatu. Urząd wybrał SOS a my, Nadzieja na Dom, dzieląc obowiązki między Kocią Chatkę i schronisko, nadal pomagamy kotom w Schronisku.
Przed 11 czerwca Nadzieja na Dom pomagała nieoficjalnie kotom w schronisku od kilku lat.
Pomagają również wolontariusze nie będący członkami naszego Stowarzyszenia - każda para rąk mile widziana![]()
Mamy świadomość, że pionierzy nie mają łatwo, że jest bardzo dużo pracy, są trudne momenty i przychodzi czasami zniechęcenie, szczególnie jak umierają koty.
Nie poddajemy się jednak łatwo, powoli ale skutecznie zachodzą zmiany.
Trudne przypadki leczymy z własnych funduszy, prosimy o wsparcie, brakuje nam pieniędzy a teraz mamy jeszcze sterylizacje i kastracje bezdomniaków
Stowarzyszenie Opieki nad Zwierzętami „Nadzieja na Dom”
41-216 Sosnowiec Dojazdowa 26
KRS 0000365274 Regon 241717100 NIP 644 34 77 690
Konto - PKO BP SA 80 1020 2313 0000 3502 0381 9133
Wolontariusze: przy kotach pracują:
Dorotka
Alienor
Mar_tika
Felinae
Kinga
Filomen z Piotrem
kto chce dołączyć?![]()
![]()
czekają a nas jest za mało
I jeszcze jaMagda
ula77 pisze:Bardzo chętnie przyjdę ale niestety w tym tygodniu rano odpada. Mogę być codziennie około 19:00. Mogę tez podjechać w sobotę lub niedziele. Zalezy mi, zeby kotek był nie wychodzacy. Straty kolejnego nie przebolejei niewiem czemu ale w głowie mam kotke
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 63 gości