16letnia Kizia Mizia... do zobaczenia Kiziu za TM.....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 09, 2011 22:06 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

Kituni pisze:Może czas wysłać kogoś kto sprawdzi co się dzieje z kotką? Czy można zażądać jej zwrotu?

Masz rację! Wyślij w takim razie tego kogoś. Świetna myśl. I najwyższy czas rzecz jasna.

Dziewczyn bezposrednio zaangażowanych w sprawę na pewno nie trzeba "wysyłać", na skrzydłach poleciałyby odwiedzić Kizię, tylko stan na dzień dzisiejszy przedstawiony jest tak: Anna w sanatorium , a Kotki u bliżej (ani dalej) niezlokaliowanej mamy. Gdzie chcesz wysyłać? To jest problem taki, ze wiadomo, iz nic niewiadomo :(

Edit: i pewnie, że mozna zażądać zwrotu. Rozumiem, e masz pewne DT?

To nie takie łatwe.

Magilaina

Od: Pon paź 16, 2006 10:41

Post » Śro sie 10, 2011 8:10 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

Czy Anna na pewno jest w sanatorium :?: Dlaczego miałabym wierzyć akurat w to :?:

Czy Kizia na pewno jest u jej matki :?: Dlaczego miałabym w to wierzyć :?:

Która organizacja prozwierzęca lub schronisko (po zawarciu umowy adopcyjnej) zgodziłoby się na na dalsze rozporządzanie wydanym zwierzęciem i brak kontaktu oraz brak możliwości wizyty kontronej w nowym domu :?:

Dla przykładu - fragment umowy adopcyjnej schroniska w Krakowie:

3. Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami jest uprawnione do niezwłocznego odebrania
adoptowanego zwierzęcia w razie stwierdzenia nieprawidłowości zagrażających życiu lub zdrowiu
zwierzęcia.
4. Adoptujący nie może przekazać zwierzęcia osobom trzecim bez zgody KTOZ
Kontrola zostanie przeprowadzona w trybie: zwykłym pilnym zbędna

Co do DT, to przecież Miuti oferuje go cały czas :!:

A gdyby Kizia trafiła do Miuti, to może w Krakowie znalazłaby dom na stałe, a w tej chwili w ogóle nie wiadomo, co z nią będzie.
Miała mieć spokój na ostatnie lata życia, a tymczasem przeszła już zamieszanie, awantury itp. Teraz podobno jest u matki Anny, ale nie wiadomo na jak długo, bo może wróci lub nie wróci do domu Anny.
Nie wiadomo, jakie ma warunki, co z jej zdrowiem i czy wreszcie miała zrobione badanie moczu.

Ja wszystko rozumiem, ale to jest forum kocie, to jest wątek Kizi i jej los jest tu sprawą najważniejszą.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro sie 10, 2011 9:51 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

No dokładnie tak, tylko ja się zastanawiam gdzie iśc po Kizie? Bo faktycznie - zapomniałam, że Miuti i Jej domek jest ratunkiem. Wkurzające jest to, że Ania nie napisze: kotka wylądowała u mojej Mamy, ma tam tak i tak, takie i takie warunki, taką i taką opieke, wsparcie finansowe już nie jest potrzebne, bo mama sobie dobrze radzi. I poprosić o decyzje dziewczyn oddających kota co dalej. Wkurzający jest ten brak informacji, naprawdę w najgorszych chwilach zycia i zawalonym kompletnie czasie można wygospodarować 10 minut na przekazanie ważnych informacji.
Ale to juz wiemy, teraz trzeba opracowac plan działania B.

Magilaina

Od: Pon paź 16, 2006 10:41

Post » Śro sie 10, 2011 10:01 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

mozna chociaz odebrac telefon :evil:
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ogonia

Od: Pon gru 06, 2010 12:46

Post » Śro sie 10, 2011 11:16 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

na pewno lepszy domek zakocony i zapsiony ,w którym można Kicie izolować od psów, niż schron dla takiej staruszki po przejściach.. :cry: Aniu tak się nie robi..odezwij się..chodzi o dobro Kici..sama mam dziecko z astmą,wiem z czym walczysz.Musiałam oddać swojego kota(poszedł do rodziców) Mój syn miał 4 mieś jak wylądowałam z nim w szpitalu,z atakami duszności...2 lata były pasmem chorób i lęków o niego,pomimo że kota nie było już u nas on dalej miał ataki,dusił się nocami głównie.. to był koszmar..Teraz po 7 latach jesteśmy w trakcie odczulania. Teraz wzięłam na tymczas koteczkę-jest u nas tydzień i oprócz kichania nic sie nie dzieje.. Dziecko Aniu jest najważniejsze ale ważne jest też by znaleźć domki dla kotków,Kizia ma tę szansę,domek czeka na nią odezwij się...
Obrazek
Obrazek

mania1979

Od: Pt maja 13, 2011 13:49

Post » Czw sie 11, 2011 17:34 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

I nadal nic... żadnych wiesci... :(

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw sie 11, 2011 17:41 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

Co jakiś czas podglądam. Straszne to i smutne. Próbuję to zrozumieć. Ale nie da się zrozumieć "niewiadomoczego" dopiero jakieś dane pozwalają na zrozumienie. A danych brak.
Chciałabym by Mizia jednak miała szansę, skoro jakiś DT cały czas w obwodzie jest. Tylko gdzie Mizia (cały czas u Mamy Ani czy coś się zmieniło...)?

ps: technicznie podchodząc do sprawy, gdybym miała umowę adopcyjną na Mizię to już bym pojechała na wizytę poadopcyjną w tej sytuacji.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt sie 12, 2011 8:22 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

Uff. Codziennie tu zaglądam z nadzieją na jakieś wieści. :(
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt sie 12, 2011 15:55 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

Ja tez i ciagle nic. Najbardziej wkurza mnie to, ze postraszono nas rozwiazaniem ostatecznym -1 sierpnia schronisko - i cisza, zadnego odzewu co z kotem sie stalo. Juz nie wierze w zadne zapewnienia, ze koty sa "gdzies tam". Ta niepewnosc co do losu Kizi jest straszna....
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Pt sie 12, 2011 15:59 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

Kituni pisze:Ja tez i ciagle nic. Najbardziej wkurza mnie to, ze postraszono nas rozwiazaniem ostatecznym -1 sierpnia schronisko - i cisza, zadnego odzewu co z kotem sie stalo. Juz nie wierze w zadne zapewnienia, ze koty sa "gdzies tam". Ta niepewnosc co do losu Kizi jest straszna....

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ogonia

Post » Pt sie 12, 2011 16:20 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

Dlaczego nie może dojść do wizyty poadopcyjnej?
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt sie 12, 2011 16:25 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

joshua_ada pisze:Dlaczego nie może dojść do wizyty poadopcyjnej?

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

ogonia

Post » Pt sie 12, 2011 16:39 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

Bo nie wiadomo gdzie kicia fizycznie jest. Ania jest z dzieckiem w sanatorium - podobno. Piszę podobno, bo nie wiem do kiedy miała tam być.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt sie 12, 2011 17:08 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

Powiem Wam, że mam już tego serdecznie dość. Sytuacja jest nienormalna i nienormalne - choć wszyscy rozumieją trudną sytuację Ani - jest Jej zachowanie. Skoro żyje i ma sprawne ręce oraz telefon, powinna dawno dać znać, co się dzieje z kotką.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt sie 12, 2011 17:12 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

Ja odnoszę takie wrażenie, że mąż Ani zrobił coś z kotami, a jej zakazał pokazywać się na forum.

Inaczej nie jestem w stanie sobie tego wytłumaczyć.

A w ogóle to wiadomo, gdzie Ania mieszka :?:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

[poprzednia][następna]