KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 11:18 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

:?:
Co wiadomo w tej sprawie? Co mówią?
Popsuł mi się tv :?

Obejrzałam ten film na YT wczoraj jak pojawił się link na forum. Szok, szok, szok. Oczy miałam jak pięciozłotówki.
Nie rozumiem, że co? Że to taka zabawa dziecka z kotkiem? No przecież tam nie było nic śmiesznego.
Jednak najstraszniejsze jest to, że kogoś to jednak bawiło! I prawdopodobnie do tej pory ta osoba nie rozumie o co tyle hałasu. Przecież to tylko kot.

:cry: :cry: :cry:

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

Post » Śro gru 29, 2010 11:19 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Wydaje mi się ,że tak mały dzieciak nie rodzi się ze skłonnościami sadystycznymi (no chyba ,że....:( ) , ktoś mu musiał pokazać jak to robić :evil: lub też "ćwiczono" taką "zabawę" na nim samym - robiąc "samolocik" rączka ,nóżka .... rzucając na kanapę ,łóżko ... :?
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Śro gru 29, 2010 11:20 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Ivanow pisze:Cześć, jestem nowa:). Film mną wstrząsnął:(.Trzeba ratować kociaka, modlę się aby jeszcze żył. :( .Sama mam 3 koty i nie jestem w stanie sobie wyobrazić, jak można krzywdzić tak wspaniałe zwierzę.Okropne:(.Wczoraj cały dzień płakałam...Napisałam w tej sprawie do uwagi.Zobaczymy.

hej - witaj
na to w jakim ten kociak jest stanie,czy żyje,czy zdycha w mękach - nie wiem nic
wątpię,że ktoś wie
fajnie,że kolejna osoba jest poruszona tym filmem
sprawa się coraz bardziej rozprzestrzenia
dzis jeszcze klub audi a3.net - dowie się o tym
TZ obiecał podesłać im linka
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro gru 29, 2010 11:20 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Nie wiem jak tak można, jestem wściekła, ubiłabym chyba :twisted: Dziecko wychowuje się w patologiii!
ObrazekObrazek

Ivanow

Od: Wto gru 28, 2010 21:21

Post » Śro gru 29, 2010 11:21 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Bryska4 pisze:Ja też nie mam Polsatu. Co mówią? Jakieś postępy, czy to samo co wczoraj?

Nic w sprawie postępów w sprawie tylko wywiad z szefową TOZ w Warszawie nt filmu , czym tłumaczą się sprawcy takich bestialskich czynów , których jest coraz więcej niestety itp.Na zakończenie podali , że będą jeszcze wracac do tematu filmu jeszcze wielokrotnie w ciągu dnia to może jakieś postępy w sprawie przedstawią.

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Śro gru 29, 2010 11:21 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

jak wpisuje demot w wyszukiwarkę demotów to nie ma ;/ A z linka http://demotywatory.pl/2481111/ZLAPMY-PSYCHOPATE się otwiera.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Śro gru 29, 2010 11:23 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Tekst ze strony faktu:

Mężczyzna, który umieścił film w sieci, już zdjął go z serwisu YouTube. Ściągnęliśmy jednak kopię tego filmu na nasz serwer i opublikowaliśmy go na naszej stronie po to, żeby każdy spróbował rozpoznać pokazane na nim dziecko lub wnętrze, w którym nakręcono film

http://www.fakt.pl/Dziecko-zneca-sie-na ... 627,1.html

Ludzie znów podają jakieś dane...

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Śro gru 29, 2010 11:24 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Ja film zachowałam na dysku, nawet całego nie obejrzałam- traktuję go jako środek zachowawczy.Może się przydać. :cry: Trzeba szukać zwyrodnialca!
ObrazekObrazek

Ivanow

Od: Wto gru 28, 2010 21:21

Post » Śro gru 29, 2010 11:29 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Catnaperka pisze:Qrcze nie mam polsatu news.

Osoby deklarujące wpłaty - może piszcie pw do SyberyjskiSen. Dzisiaj miała rozmawiać z rzeczniczką.

Mi demot się jakoś otwiera... nie ma tam konta, dopiero założyłam. Co trzeba robić żeby był na głównej? Komentować i plusować (ale co to?) Wstawiam na gg, na nk, na fb, na dogo jak mi się uda.

Pisanie do znanych osób to świetny pomysł, na pewno maja swoje konta np na fb i oficjalne strony. MOże ktoś z Was zna kogoś znanego?

Ja bym nie czekała na to co ustali policja. W sensie - ustalajmy równolegle sami! Wczoraj obejrzałam wszystkie zdjęcia jednego z profili doslownie z lupą w poszukiwaniu bytności kota. Przejrzałam też rodzinę z profilem na nk. Na razie nic.

PariahSoul może uda Ci się wyciągnąć jakieś szczegóły z mieszkania? Byłoby super! Zawsze to więcej danych. Masz juz coś z mordy tego zwyrodnialca?

Ambersss jeżeli zgodziłabyś napisać ten artykuł do CNN również było by super!

Jeżeli to jeden z progili na nk, to tam jest małe dziecko (może być tym sk****) i w oznaczeniu zdjęcia podpisany jest jako Oskar!

Zajme sie dzis tym artykulem w czasie pracy.
W jaki ssposob deklarowac wplaty?Bo nie zrozumialam gdzie wplacac?

ambersss

Od: Wto gru 28, 2010 21:14

Post » Śro gru 29, 2010 11:30 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Bryska4 pisze:Tekst ze strony faktu:

Mężczyzna, który umieścił film w sieci, już zdjął go z serwisu YouTube. Ściągnęliśmy jednak kopię tego filmu na nasz serwer i opublikowaliśmy go na naszej stronie po to, żeby każdy spróbował rozpoznać pokazane na nim dziecko lub wnętrze, w którym nakręcono film

W jednym z komentarzy jest podany adres , może to jakiś trop.
Ostatnio edytowano Śro gru 29, 2010 11:55 przez solaris, łącznie edytowano 1 raz

solaris

Post » Śro gru 29, 2010 11:31 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Bryska4 pisze:Tekst ze strony faktu:

Właśnie widzę prawie na każdej stronie są te dane.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro gru 29, 2010 11:31 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Catnaperka pisze:jak wpisuje demot w wyszukiwarkę demotów to nie ma ;/ A z linka http://demotywatory.pl/2481111/ZLAPMY-PSYCHOPATE się otwiera.

Czeka na akceptacje, na te chwile tylko ja jako autor moge go zobaczyc...

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

ambersss pisze:
Catnaperka pisze:Qrcze nie mam polsatu news.

Osoby deklarujące wpłaty - może piszcie pw do SyberyjskiSen. Dzisiaj miała rozmawiać z rzeczniczką.

Mi demot się jakoś otwiera... nie ma tam konta, dopiero założyłam. Co trzeba robić żeby był na głównej? Komentować i plusować (ale co to?) Wstawiam na gg, na nk, na fb, na dogo jak mi się uda.

Pisanie do znanych osób to świetny pomysł, na pewno maja swoje konta np na fb i oficjalne strony. MOże ktoś z Was zna kogoś znanego?

Ja bym nie czekała na to co ustali policja. W sensie - ustalajmy równolegle sami! Wczoraj obejrzałam wszystkie zdjęcia jednego z profili doslownie z lupą w poszukiwaniu bytności kota. Przejrzałam też rodzinę z profilem na nk. Na razie nic.

PariahSoul może uda Ci się wyciągnąć jakieś szczegóły z mieszkania? Byłoby super! Zawsze to więcej danych. Masz juz coś z mordy tego zwyrodnialca?

Ambersss jeżeli zgodziłabyś napisać ten artykuł do CNN również było by super!

Jeżeli to jeden z progili na nk, to tam jest małe dziecko (może być tym sk****) i w oznaczeniu zdjęcia podpisany jest jako Oskar!

Zajme sie dzis tym artykulem w czasie pracy.
W jaki ssposob deklarowac wplaty?Bo nie zrozumialam gdzie wplacac?

Wygrubiłam nick ponysłodawczyni :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Znowu w Polsacie jest info

solaris

Post » Śro gru 29, 2010 11:32 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Zofia&Sasza pisze:Szanowni Państwo,
Piszę w sprawie ważnej dla wszystkich i proszę o niepozostawianie tej wiadomości bez odzewu. Większość portali internetowych obiegł amatorski film na którym widzimy 3-4 letniego chłopca znęcającego się nad kotem.Dziecko zostało sprowokowane do tego czynu zostało przez osobę starszą.Uderzało kotem o ścianę, potem trzymając za ogon uderzało o drewnianą część fotela. Na koniec rzucało już prawie nieżywym zwierzęciem.
Na forach obrońców zwierząt od kilku dni wrze dyskusja. Ja jestem przekonana, że organizacje zajmujące się obrona praw dziecka powinny wesprzeć nas, kociarzy, w naciskach na prokuraturę i policję, aby sprawa została jak najszybciej wyjaśniona, a winni - ukarani.
Ktoś skłonił małego chłopczyka do czynności nagannej moralnie i sprzecznej z polskim prawem. Jestem pewna, że nie pozostaniecie Państwo na to obojętni. I dzieci i zwierzęta to istoty słabsze, łatwo je skrzywdzić. Nie wolno nam na to pozwalać!
Z szacunkiem - Tu moje imię i nazwisko

Link do filmu:
http://wiadomosci.onet.pl/wideo/bulwers ... ,klip.html

Takiej treści maila wysłałam do organizacji zajmujących się ochroną praw dziecka. Może ktoś się zechce przyłączyć do mailingu?

Adresy:
rpd@brpd.gov.pl,
kopd@kopd.pl,
tpd-zg@tpdzg.org.pl,
radafundacji@fpbb.pl,
fdn@fdn.pl,
fundacja@kidprotect.pl,
wosp@wosp.org.pl,
plus@free.ngo.pl

Rozesłane!
Obrazek
Obrazek Obrazek