DO zamknięcia - KORABIEWICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 26, 2011 18:04 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - oglądajcie 26.01 TVN24!!! str.33

karolinah pisze:Ja tak jak juz pisalam moge pomoc transportowo.
Tylko, ze teraz ona nic nie wyda.

Skąd wiesz?
Nie napadam, pytam.
Swoją drogą - czy chcąc zabrac koty w godzinach adopcji - można się spotkać z odmową?
Schron ma regulamin adopcji?
Zaraz popatrzę na stronie.
Jeśli odmówić moze - na jakiej podstawie?
Po filmie - jesli to będzie szybko moze pomóc skarga urzędowa, ale tylko póki sprawa na fali, później się rozmyje, już nie będzie tej mocy oddziaływania.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro sty 26, 2011 18:06 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - oglądajcie 26.01 TVN24!!! str.33

magaaaa pisze:
karolinah pisze:
Tweety pisze:A najbardziej wkurzające jest to, że na to wszystko ze stoickim spokojem patrzyła niejaka pani A.

ARKA, nie bawmy sie w to pilnowanie jej anonimowości :?
Wiecie co?
A moze by coś zrobić, zamiast polować na czarownice?
Można tu się wirtualnie popastwić nad niepełnosprawną staruszką, nad ARKĄ, ale to nic nie da.
Moze dać - zebranie w kupę DT i zabranie tylu kotów dla ile znajdą się domy.
Ktoś chętny coś zrobić - czy tylko gadamy, jak ostatnio??? :evil:
Anielka jak zawsze niezawodna :1luvu:

Ktoś jeszcze?

mieliśmy wziąć ósemkę maluchów tylko zdaje się, że wymarły w międzyczasie :(
Poza tym jakoś nie bardzo można jej odebrać te zwierzaki, chyba, że prokuratura wkroczy szybko. W razie czego jakieś miejsca tymczasowe się znajdą.
Największe schronisko w Europie, psiakrew i paniusia z odznaczeniem państwowym. Jednego i drugiej poziom faktycznie europejski, mimo wyciszenia sów do redaktora :evil: :evil: :evil: Ależ mnie trzęsie, sorry :oops:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro sty 26, 2011 18:06 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - oglądajcie 26.01 TVN24!!! str.33

magaaaa pisze: czy chcąc zabrac koty w godzinach adopcji - można się spotkać z odmową?

Cofnij do początku wątku i sama przeczytasz jak wyglądało wyciągnięcie kilku zamarzających kociaków...
Ostatnio edytowano Śro sty 26, 2011 18:07 przez karolinah, łącznie edytowano 1 raz
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Śro sty 26, 2011 18:07 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - oglądajcie 26.01 TVN24!!! str.33

Podstawowe zasady dotyczące adopcji:
1/ Najważniejsze jest zwierzę, celem adopcji jest polepszenie jego losu.

2/ Adopcja jest bezpłatna. Jedynym wymogiem jest wypełnienie karty adopcyjnej. Oprócz miejsca na podstawowe dane psa i nowego opiekuna znajduje się tam następująca deklaracja:

Zobowiązuję się do otoczenia psa rzetelną opieką, najlepszą, jaką będę w stanie mu zapewnić, oraz do odpowiedzialnego postępowania względem niego, w tym:

1. Jeśli pies ucieknie, zobowiązuję się powiadomić schronisko w Korabiewicach, jak też podjąć wszelkie możliwe kroki zmierzające do odnalezienia go.
2. Jeśli z jakiegokolwiek powodu zrezygnuję z posiadania psa, odwiozę go do schroniska w Korabiewicach lub zapewnię opiekę nowego, troskliwego i odpowiedzialnego opiekuna, i powiadomię o tym kroku schronisko. Pod żadnym względem nie porzucę go ani nie oddam do innego schroniska.
3. Pies będzie miał obrożę z moim telefonem i/lub adresem.
4. Pies będzie pod opieką weterynaryjną, będzie regularnie szczepiony, a w razie choroby leczony z należytą troską.
5. Pies nie będzie trzymany na łańcuchu, nie będzie miał kopiowanych uszu ani ogona (chyba że względy zdrowotne będą tego bezwzględnie wymagały), ani nie będzie traktowany niezgodnie z Ustawą o ochronie zwierząt.
6. Pies nie zostanie sprzedany. Przygarniam go z potrzeby serca, a nie dla zysku.

3/ Zastrzegamy sobie prawo do odwiedzania psa i kontrolowania jego stanu po zaadoptowaniu, bez wcześniejszego uprzedzania, a w rażących przypadkach do odebrania psa, jeśli wcześniejsze rozmowy z nowym właścicielem nie wpłyną na poprawę opieki i warunków.

4/ Będziemy też wdzięczni za informowanie nas o losie psa, za listy i maile z załączonymi zdjęciami w szczególności.

No ja tu nic nie widzę o odmowie wydania zwierzaka.
ktoś wie?

magaaaa

Post » Śro sty 26, 2011 18:08 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - oglądajcie 26.01 TVN24!!! str.33

karolinah pisze:
magaaaa pisze: czy chcąc zabrac koty w godzinach adopcji - można się spotkać z odmową?

Cofnij do początku wątku i sama przeczytasz jak wyglądało wyciągnięcie kilku zamarzających kociaków...

Jestem tu od początku.
A teraz mówię o adopcjach oficjalnych, wiesz, o co chodzi?
Ostatnio edytowano Śro sty 26, 2011 18:19 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Post » Śro sty 26, 2011 18:12 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - oglądajcie 26.01 TVN24!!! str.33

Po pierwsze - prokuratura wszczęła już postępowanie, więc to mamy z głowy!
Po drugie - TVN deklaruje, że pociągnie temat.
Po trzecie - Magda Szwarc ma ten regulamin w głębokim poważaniu. Odmawia wydania na zasadzie "nie bo nie". Jak każda zbieraczka.
Po czwarte - może nie piszmy tego wszystkiego o zabieraniu na wątku? :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sty 26, 2011 18:16 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - oglądajcie 26.01 TVN24!!! str.33

Masz rację.
Ale czekanie na pociągnięcie tematu hmmm... znowu skończy się niczym.
Ale ok nic nie gadam.

magaaaa

Post » Śro sty 26, 2011 18:20 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - oglądajcie 26.01 TVN24!!! str.33

magaaaa pisze:Masz rację.
Ale czekanie na pociągnięcie tematu hmmm... znowu skończy się niczym.
Ale ok nic nie gadam.

No nie wiem, młody człowiek, który to kręcił wydawał się mocno zdeterminowany. A materiał jest bardzo, bardzo mocny. Szwarc będzie kontratakować na pewno. A wtedy TVN musi się odwinąć :wink:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro sty 26, 2011 18:35 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - oglądajcie 26.01 TVN24!!! str.33

Większa radość z syna marnotrawnego itd. :wink:

Z Księgi:

Adam, 2011-01-26
Jako ja Adam a zarazem wpisujący pod pseudonimem Zakaz wstępu dla hejterów proszę o wybaczenie.

Moje zainteresowanie tym schroniskiem wynikło z obejrzenia filmu na planet ale nigdy tam nie byłem i nie widziałem tego co zobaczyłem w reportarzu dziś.

Naprawdę myślałem że wpisy negatywne to nagonka jakiejś jednej osoby na Panią Magdę.

Sam mam zwierzęta i bardzo wielki szacunek do życia zwierząt i myślałem że walczę o dobro osoby która dba o te skarbki w schronisku.

Odniosłem też zdecydowane wrażenie po obejrzeniu tego reportażu że Pani Magda dla jakiś urzędników była osobą idealną do tego by ładować w tym schronisku jak największą liczbę psów i pobierać za każdego psa lub kota odpowiednią sumkę która lądowała w kieszeni urzędasa. Ale to tylko teoria.

Jedno dziś wiem że ta Pani zdecydowanie potrzebuje pomocy a wręcz musi o nią prosić i jej chcieć.

Bardzo przepraszam Panią Zofie Domaniewską którą widziałem w reportażu i zobaczyłem osobę naprawdę odważną i pełną miłości do zwierząt.
Takich ludzi bardzo podziwiam i szanuję.

Przepraszam też Panią Agnieszkę która godnie wpierała Panią Zofię.

PRZEPRASZAM WSZYSTKICH I PROSZĘ O PRZEBACZENIE !!!
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro sty 26, 2011 18:37 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - oglądajcie 26.01 TVN24!!! str.33

Co to są hejterzy nadal nie powiedział?
:mrgreen:

magaaaa

Post » Śro sty 26, 2011 18:40 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - oglądajcie 26.01 TVN24!!! str.33

Brawo dla chłopaka!
Nie każdy umie się przyznać publicznie do błędu.

Czy Zofia Domaniewska to Zofia&Sasza?

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Śro sty 26, 2011 18:42 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - oglądajcie 26.01 TVN24!!! str.33

piccolo pisze:Brawo dla chłopaka!

Jak najbardziej! Nie poznałaś po Draco i Harrym? :wink:
A hejter to osoba siejąca nienawiść (Hate) na forach internetowych ;)
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro sty 26, 2011 18:44 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - oglądajcie 26.01 TVN24!!! str.33

Zofia&Sasza pisze:
piccolo pisze:Brawo dla chłopaka!

Jak najbardziej! Nie poznałaś po Draco i Harrym? :wink:
A hejter to osoba siejąca nienawiść (Hate) na forach internetowych ;)

no nie poznałam :oops:

Usprawiedliwię się tym że jestem chora :mrgreen:

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Śro sty 26, 2011 19:01 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - oglądajcie 26.01 TVN24!!! str.33

Zofia&Sasza pisze:...
No nie wiem, młody człowiek, który to kręcił wydawał się mocno zdeterminowany. A materiał jest bardzo, bardzo mocny. Szwarc będzie kontratakować na pewno. A wtedy TVN musi się odwinąć :wink:

Ale co? Oni weszli do środka?
W pracy byłem.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Śro sty 26, 2011 19:06 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - oglądajcie 26.01 TVN24!!! str.33

Będzie zaraz w faktach na TVN !!
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

[poprzednia][następna]