Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 10, 2011 16:27 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Alaram dla Dubravki! DT!

jaga vel menda pisze:No jesteśmy po zakupach dla Dubravki. Kuweta druga kupiona w razie w, jedzonko to co teraz je kupione, micha na żarełko też kupiona, więc teraz tylko czekać w sobotę jak przyjedzie. :D

Mamy nadzieje, że nasza Menda nie będzie zbytnio chciała się bawić i da jej odpocząć kilkanaście dni.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw lut 10, 2011 20:09 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Alaram dla Dubravki! DT!

A Vilma od godziny w swoim nowym stałym domu! :dance:

Sumując to z ofertą Jagi vel Mendy dotyczącą DT dla Dubravki - za którą serdecznie dziękuję!!! :king: - wygląda na to, że jesteśmy teraz z kotami dworcowymi na górze sinusoidy... 8)

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Czw lut 10, 2011 20:11 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Alaram dla Dubravki! DT!

Jak się cieszę, że Vilma ma dom i że Dubravka też będzie miała DT :1luvu:
Marta a masz może tekst do ogłoszeń dla Veto i Pana Kropeczki. Bo dziś mam ostatni wieczór wolny :)
Obrazek

itaka

Post » Czw lut 10, 2011 20:40 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Alaram dla Dubravki! DT!

MartaK pisze:A Vilma od godziny w swoim nowym stałym domu! :dance:

Sumując to z ofertą Jagi vel Mendy dotyczącą DT dla Dubravki - za którą serdecznie dziękuję!!! :king: - wygląda na to, że jesteśmy teraz z kotami dworcowymi na górze sinusoidy... 8)

Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia dla Vilmy i Dubravki! :piwa:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Czw lut 10, 2011 20:45 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

Jarko, ty jutro będziesz karmiła na dworcu okropne głodomory, bo z tego wszystkiego nikt dzisiaj nie dyżurował na dworcu... :roll: Zastanawiam się, czy do nich nie podjechać - ale mogłabym dopiero koło południa, więc nie wiem czy jest sens, bo pewnie Ty byłabyś tam niedługo po mnie?

itaka, daj mi chwilę :oops: Piszem siem :oops:

MartaK

Post » Czw lut 10, 2011 20:52 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

MartaK pisze:Jarko, ty jutro będziesz karmiła na dworcu okropne głodomory, bo z tego wszystkiego nikt dzisiaj nie dyżurował na dworcu... :roll: Zastanawiam się, czy do nich nie podjechać - ale mogłabym dopiero koło południa, więc nie wiem czy jest sens, bo pewnie Ty byłabyś tam niedługo po mnie?

itaka, daj mi chwilę :oops: Piszem siem :oops:

Marta, ja w piątki jestem na dworcu ok. 11-11.30, może wytrzymają :wink: Ale dobrze że mówisz, jakby mnie chciały podgryźć, będę wiedziała dlaczego :lol:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Czw lut 10, 2011 21:17 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

ciesze sie ze Vilma juz w domku stalym :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw lut 10, 2011 21:45 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

Stan zdrowia: zdrowi - wykastrowani, zaszczepieni, odrobaczeni, mają książeczki zdrowia
Kuweta: trafiają bezbłędnie
Szukają domu: najchętniej w Poznaniu (choć niekoniecznie)

Oto dwóch kocich dżentelmenów - Veto i Pan Kropeczka - szukających wspólnego domu. Przeczytaj ich historię, a dowiesz się czemu ten super duet powinien zamieszkać pod jednym dachem.

Veto i Pan Kropeczka to dwa kocurki, które urodziły się na dworcu głównym PKP w Poznaniu - w miejscu, w którym od lat żyje wielkie stado kilkudziesięciu kotów. Veto został przez wolontariuszki złapany tylko do kastracji. Po zabiegu i rekonwalescencji, został odwieziony na dworzec, gdzie miał być wypuszczony. Ale stanowczo odmówił - zaprał się w transporterze i ani myślał wracać do bezdomnego życia. Tej właśnie historii zawdzięcza swoje imię. Pod opieką wolontariuszek ujawnił zupełnie domową i proludzką część swojej natury - jest łagodnym, uwielbiającym głaskanie kotem, który reaguje na dotyk swoich tymczasowych opiekunów pełnym uwielbienia mruczeniem. Poza tym jest okropnym łakomczuchem (żadna ilość jedzenia go nie zadowala) i hedonistą, który większość dnia spędza na drzemkach i czyszczeniu sierści - dzięki temu ma piękne, aksamitne futro, w sam raz do głaskania. W stosunku do nieznanych sobie osób, początkowo jest bardzo wstydliwy. Potencjalny dom Veto musi wziąć pod uwagę, że nie jest to kot, który natychmiast ładuje się na kolana i że w nowym miejscu, otoczony nowymi ludźmi, będzie potrzebował czasu na nabranie zaufania i pokazania pełni swojej natury.

W aklimatyzacji z pewnością pomoże mu Pan Kropeczka (imię zawdzięcza kropce na nosie) - jedno z dworcowych kociąt, do którego Veto zapałał wielką kocią sympatią. Z wzajemnością! Pan Kropeczka ma usposobienie bliźniaczo podobne do Veto (no może trochę więcej gania za piłką, a mniej leniuchuje ;-) Początkowo także wystdliwy i nieśmiały, tak naprawdę jest wielkim pieszczochem. Koty świetnie się ze sobą czują, zapewniają sobie wsparcie w stresujących momentach, razem śpią, jedzą, wzajemnie się myją. Są zgranym kocim duetem, który nie powinien zostać rozdzielony. Dwa koty to podwójna frajda!

Veto i Kropeczka szukają odpowiedzialnych opiekunów i ciepłego domu, w którym będą mogły mieszkać do końca swoich kocich dni - takiego, w którym będą pełnoprawnymi domownikami. Jeśli myślisz, że jesteś w stanie zapewnić im takie warunki i urzekli Cię ci dwaj koci dżentelmeni, skontaktuj się z nami: 505-552-610 lub froydis@gazeta.pl

Z nowymi właścicielami podpisujemy umowę adopcyjną.

MartaK

Post » Czw lut 10, 2011 21:48 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

Marto, jeśli to było do mnie - lepiej pisz w formularzu gumtree, ja tylko podsyłam, bo może Was zainteresuje :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lut 10, 2011 21:53 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

Szalony Kot pisze:Marto, jeśli to było do mnie - lepiej pisz w formularzu gumtree, ja tylko podsyłam, bo może Was zainteresuje :)

Nie, nie, to było do itaki :lol:

Dzięki za link, ale u nas najmłodsze kocięta mają po pół roku / 7 miesięcy, a wnioskuję ze zdjęcia, że dziewczyna szuka oseska.

EDIT: to ogłoszenie dla chłopaków takie średnie, nie umiem dzisiaj już nic z siebie wykrzesać :roll: Oszlifuję je jeszcze trochę, ale na razie może niech będzie jak jest...

MartaK

Post » Czw lut 10, 2011 21:58 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

Marta, bardzo fajne ogłoszenie, jak najbardziej moze byc!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw lut 10, 2011 22:29 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

MartaK pisze:
Szalony Kot pisze:Marto, jeśli to było do mnie - lepiej pisz w formularzu gumtree, ja tylko podsyłam, bo może Was zainteresuje :)

Nie, nie, to było do itaki :lol:

Dzięki za link, ale u nas najmłodsze kocięta mają po pół roku / 7 miesięcy, a wnioskuję ze zdjęcia, że dziewczyna szuka oseska.

EDIT: to ogłoszenie dla chłopaków takie średnie, nie umiem dzisiaj już nic z siebie wykrzesać :roll: Oszlifuję je jeszcze trochę, ale na razie może niech będzie jak jest...

Zadzwonić warto :)
Obrazek

itaka

Post » Czw lut 10, 2011 22:39 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

jezeli szuka oseska to zeby chociaz nie jako pokarm dla węża.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw lut 10, 2011 22:41 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

Z tym dyżurem na dworcu, to ja dałam plamę - nie dopilnowałam grafiku. :oops:
Na swoje usprawiedliwienie mam przeprowadzkę :oops:
Obiecuję poprawę!

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

[poprzednia][następna]