Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
smarti pisze:Mrunia miałam wziąc-umarł w dniu wyciągania go..
Niebieskiego miałam wziąć-umarł identycznie..
zawsze byli razem,sk..... dla którego "wygląd kota nie jest obojętny" wziął tylko Niebieskiego...
Mrunio umarł w kilka dni po zabraniu Niebieskiego,a Niebieski umarł w kilka dni po zwrocie go na Paluch..
wyć mi się chce..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Maria.S pisze:Nie mogę uwierzyć jak można zrobić coś takiego kotu w tak krótkim czasie!
bez sensu... biedny Niebieski....
Da się tego 'pana' jakoś 'ukarać'?
bo ...
Ustawa z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt.
(Dz. U. z dnia 23 września 1997 r.)
Art. 6
6.1. Nieuzasadnione lub niehumanitarne zabijanie zwierząt oraz znęcanie się nad nimi jest
zabronione.
6.2. Przez znęcanie się nad zwierzętami należy rozumieć zadawanie albo świadome dopuszczanie do zadawania bólu lub cierpień, a w szczególności: (...)
10) utrzymywanie zwierząt w niewłaściwych warunkach bytowania, w tym utrzymywanie ich w stanie rażącego niechlujstwa oraz w pomieszczeniach albo klatkach uniemożliwiających im zachowanie naturalnej pozycji,
Ilekroć w ustawie jest mowa o:(...)
rażącym zaniedbaniu - rozumie się przez to drastyczne odstępstwo od określonych w ustawie norm postępowania ze zwierzęciem, a w szczególności w zakresie utrzymywania zwierzęcia w stanie zagłodzenia, brudu, nie leczonej choroby, w niewłaściwym pomieszczeniu i nadmiernej ciasnocie.
jej gdyby sie dało tak takim paragrafem rąbnąć jednego z drugim żeby poczuli to samo...
Ozymandias pisze:Ej tam... Jak niebieski to musi być rusekA przynajmniej celach marketingowych zostanie ruskiem
jamkasica pisze:Ozymandias pisze:Ej tam... Jak niebieski to musi być rusekA przynajmniej celach marketingowych zostanie ruskiem
No niestety o marketingu w tym przypadku możemy zapomnieć. Na zdjeciu jest TEN niebieski, którego już z nami nie ma
Użytkownicy przeglądający ten dział: ewar, muza_51, puszatek, sluzacykitulka i 633 gości