Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Luspa pisze:bozennak po prostu, aż się we mnie zagotowało, bo wiem, że w każdej chwili mogę otrzymać coś podobnego (życzliwi sąsiedzi)W Polsce panuje chyba ogólne przeświadczenie, że koty rozpylają na około siebie wirus tokso.. TO by było w sumie wytłumaczenie, dlaczego moja mama ma wielu pacjentów z tokso, którzy na oczy w życiu kota nie widzieli
Kochana, może pójdź do adiminstracji i zrób im wykład na temat tokso i odeprzyj ich zarzuty, bo to stek bzdur ! No chyba, że Twój kocur może dzieciakom się do gardła rzucić i przegryźć tętnicę, to zwracam im honor- istnienie poważne zagrożenie życia i zdrowia
Nie poddawaj się!
tove pisze:bozennak w tym wypadku mają tu chyba zastosowanie przepisy dotyczące zwierząt wolno żyjących.
Art. 21.
Zwierzęta wolno żyjące stanowią dobro ogólnonarodowe i powinny mieć zapewnione
warunki rozwoju i swobodnego bytu, z wyjątkiem tych, o których mowa w art.33a ust. 1.
Potwierdzeniem może być stanowisko głównego lekarza weterynarii http://www.boz.org.pl/prawo/interpret/glw_koty.pdf
gagga pisze:Na jakiej podstawie każą usunąć budkę??
bozennak pisze:gagga pisze:Na jakiej podstawie każą usunąć budkę??
Oto treść listu, który podpisał pan Viceprezes "Słonecznego Stoku" Wiesław Bernatowicz:
" W dniu 2010-09-27 wpłynęła skarga mieszkańców budynku Stroma 45 dotycząca dokarmiania kotów przez Panią w obrębie budynku i bez zezwolenia sąsiadów umieszczenia budki w ogródku pod balkonem mieszkania 12.
W związku z powyższym Administracja Osiedla "Słoneczny Stok" prosi Panią o usunięcie budki dla kotów ........
To ja jako niespełniony ale wyuczony architekt wypowiem się na temat budki. Budka nie jest budowlą, budową, pomnikiem ani budynkiem. Nie trzeba mieć na to niczyjego pozwolenia. To tak jakby ktoś chciał ukarać za postawienie krasnala ogródkowego. A pisać to sobie mogą co chcą a ja uważam, większość tych rzeczy za bezpodstawnych. Na Twoim miejscu napisałabym odpowiedź. A jeśli wyślą Ci decyzję, że masz usunąć to pisz odwołanie itd. Nie daj się!!!
Kocia Lady pisze:ale tam widziałam dziś że obok jest przedszkole może na ich terenie można by postawić??? trzeba coś wymyślić...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 168 gości