Koteczki mają szansę na DS - potrzebne fundusze na transport

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 01, 2010 0:25 Re: Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!

Madzia,mam nadzieje ze ta cisza to dlatego ze sie zastanawiasz... :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Ostatnio edytowano Sob paź 02, 2010 14:47 przez Aleba, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt paź 01, 2010 11:28 Re: Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!

Iwonko z całego serca chciałabym pomóc, ale problemem podstawowym jest to że domke, w którym obecnie są Sonie jest nieogrzewany. Mi juz teraz, gdy temperatura na dworzu jest tak ok 10 stopni, serce się ściska z żalu, że kotki nie mają za ciepło. A co będzie od połowy października to trudno przewidzieć, ale biorąc pod uwagę, że to już jesień więc raczej będzie coraz zimniej niż cieplej.
Nawet myślałam o wstawieniu tam tzw. "kozy" i palić chociaż raz dziennie. Niestety nie mam skąd wziąć owego pieca (prądu nie ma, więc elektryczne piecyki odpadają), a dodatkowo kominy są na tyle niedrożne co mogłoby tylko zagrozić życiu kotów :(
Więć jak widać mogę być domeme tymczasowym i bardzo chcę nim być, ale tylko w od późnej wiosny do wczesnej jesieni.
Bardzo mi przykro smarti, ale mogę tylko wspierać myślami. Przepraszam.
A cisza z mojej strony była bo "kobiece dni" się zaczęły i totalnie mnie rozłożyło, niemal jak nastolatkę :)
magdajedral

Post » Pt paź 01, 2010 11:49 Re: Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!

:D

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt paź 01, 2010 12:24 Re: Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!

CatAngel robię właśnie przelew, po raz drugi :) Daj znać jak coś dostaniesz. Normalnie wstyd mi, że to tak długo idzie. Ale pierwszy raz zdarzyło mi się aby mój bank odrzucił przelew.
magdajedral

Post » Pt paź 01, 2010 12:30 Re: Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!

magdajedral pisze:CatAngel robię właśnie przelew, po raz drugi :) Daj znać jak coś dostaniesz. Normalnie wstyd mi, że to tak długo idzie. Ale pierwszy raz zdarzyło mi się aby mój bank odrzucił przelew.

E tam nic się nie stało im później tym lepiej :mrgreen: :wink: Tż dzwonił i przekazał mi treść wiadomości - bo z jego nr tel do ciebie pisałam :D u mnie brak środków :oops:

I nie masz za co przepraszać :ok:

CatAngel

Post » Pt paź 01, 2010 13:08 Re: Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!

Mam za co - nie lubię być komuś coś winna, a tym bardziej zalegać z kasą brrr.....
A jeszcze trochę i odsetki zaczniesz naliczać :)
magdajedral

Post » Pt paź 01, 2010 13:11 Re: Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!

magdajedral pisze:Mam za co - nie lubię być komuś coś winna, a tym bardziej zalegać z kasą brrr.....
A jeszcze trochę i odsetki zaczniesz naliczać :)

Nie mam tego w planach :mrgreen: :D

CatAngel

Post » Pt paź 01, 2010 18:27 Re: Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!

To dobrze :) dzieki Ci dobra Kobieto. Przelew zrobiony i na razie nie ma "odrzutów" więc jest szansa, że tym arzem do Ciebie dojdzie.

A teraz z innej beczki, chociaż też troche o finansach.
Byłyśmy dzisiaj z Tusinką na szczepieniach z Soniami. Niestety dopiero teraz mogłam się wyrwać wcześniej z pracy, w takich godzinach jak nasz wet pracuje. Wydałam 80zł plus 40 dychy za test ciążowy "Rosjanki". Przy mojej pensji to istna Masakra. Ponieważ za tydzień przewidujemy wyjazd z Soniami przypominam, że każda pomoc będzie mile widziana. Z góry dziękuję, bo wiem że mogę liczyć na Miau.
Problemem może tez być transport w jendym transporterku - dzisiaj miałam kopot z wpakowaniem obu panienek , nawet prychały na siebie, a tylko do lecznicy jechałyśmy. Jest ktoś z Warszawy kto mógłby pożyczyć transporterek? Jutro Tusinka prawdopodobnie będzie w stolicy to mogłaby go zabrać, a po akcji "przeprowadzka" odwiozę na miejsce.....
magdajedral

Post » Pt paź 01, 2010 20:13 Re: Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!

magdajedral pisze:To dobrze :) dzieki Ci dobra Kobieto. Przelew zrobiony i na razie nie ma "odrzutów" więc jest szansa, że tym arzem do Ciebie dojdzie.

A teraz z innej beczki, chociaż też troche o finansach.
Byłyśmy dzisiaj z Tusinką na szczepieniach z Soniami. Niestety dopiero teraz mogłam się wyrwać wcześniej z pracy, w takich godzinach jak nasz wet pracuje. Wydałam 80zł plus 40 dychy za test ciążowy "Rosjanki". Przy mojej pensji to istna Masakra. Ponieważ za tydzień przewidujemy wyjazd z Soniami przypominam, że każda pomoc będzie mile widziana. Z góry dziękuję, bo wiem że mogę liczyć na Miau.
Problemem może tez być transport w jendym transporterku - dzisiaj miałam kopot z wpakowaniem obu panienek , nawet prychały na siebie, a tylko do lecznicy jechałyśmy. Jest ktoś z Warszawy kto mógłby pożyczyć transporterek? Jutro Tusinka prawdopodobnie będzie w stolicy to mogłaby go zabrać, a po akcji "przeprowadzka" odwiozę na miejsce.....

Zamów nowy banerek :ok: o tym że jadą do domu i że potrzebna pomoc finansowa...i takie tam jeszcze inne...

A przelew to pewnie w poniedziałek dojdzie :ok:

CatAngel

Post » Pt paź 01, 2010 20:32 Re: Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!

Dziękować za rady :)
magdajedral

Post » Pt paź 01, 2010 20:38 Re: Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!

A może też zmienić tytuł wątku, tylko czy ktoś wie jak to zrobić, gdy nie ma kontaktu z założycielką?
magdajedral

Post » Pt paź 01, 2010 22:13 Re: Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!

Założycielka tematu - Safii - ostatni raz była na forum 27. sierpnia :(
Przepraszam, nie jestem w stanie na szybko zorientować się w sytuacji - szczególnie u kogo są teraz te kotki. W każdym razie chyba tylko ta osoba mogłaby poprosić Moda o zmianę tytułu.
Odpowiedni tytuł jest teraz sprawą pilną i ważniejszą nawet od banerka, więc namawiam. Proponuję napisać do Aleby albo Siliany powołując się na brak kontaktu z Safii od miesiąca.
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Pt paź 01, 2010 22:24 Re: Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!

magdajedral pisze:Iwonko z całego serca chciałabym pomóc, ale problemem podstawowym jest to że domke, w którym obecnie są Sonie jest nieogrzewany. Mi juz teraz, gdy temperatura na dworzu jest tak ok 10 stopni, serce się ściska z żalu, że kotki nie mają za ciepło. A co będzie od połowy października to trudno przewidzieć, ale biorąc pod uwagę, że to już jesień więc raczej będzie coraz zimniej niż cieplej.
Nawet myślałam o wstawieniu tam tzw. "kozy" i palić chociaż raz dziennie. Niestety nie mam skąd wziąć owego pieca (prądu nie ma, więc elektryczne piecyki odpadają), a dodatkowo kominy są na tyle niedrożne co mogłoby tylko zagrozić życiu kotów :(
Więć jak widać mogę być domeme tymczasowym i bardzo chcę nim być, ale tylko w od późnej wiosny do wczesnej jesieni.
Bardzo mi przykro smarti, ale mogę tylko wspierać myślami. Przepraszam.
A cisza z mojej strony była bo "kobiece dni" się zaczęły i totalnie mnie rozłożyło, niemal jak nastolatkę :)

madzia,szczerze mówiąc nie rozumiem czemu skreślasz ten swój domek na zimę :roll: :roll: :roll:
jak one,(czy nawet inne kicie) znajdą jakiś DT to nie ma problemu,ale jakby miały pójść na ulicę to chyba lepiej aby były w nieogrzewanym domku i mogły się zagrzebać w koldrę,niż na pod gołym niebiem..poza tym przecież kot najedzony nie musi byc w ogrzewanym pomnieszczeniu-co mają powiedzieć koty uliczne???Ten twój domek jest świetny na DT i to że nieogrzewany to nic strasznego.
Ja np.mam Carmen w budce w ogródku i na pewno będzie zadowolona-u mnie ostatnią zimę przemieszkał w tej budce kot którego dokarmiałam i wcale się w największe mrozy nie pchal do domu-dawałam mu mokre,suche miał na stałe i wyrażnie byl szczęśliwy :) :)
myślę że w razie potrzeby to zamiast grzać wystarczy pomyśleć o budce styropianowej do tego Twojego domku i będzie luksus,który może uratować niejedno kocie życie :)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt paź 01, 2010 22:30 Re: Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!

madzia,po pierwsze ja Ci zwrócę za ogł Chmurki(na razie cisza),
a poza tym mogę Ci pożyczyć transporter(jeśli tylko moje będą zdrowe bo mam 1)

smarti

Post » Pt paź 01, 2010 23:20 Re: Pomóż w OGŁASZANIU na kocich str.-Kotki które mieli uśpić!!!

Przyjechałam z banerkiem :D

:ok:
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/-ms][img]http://tnij.org/-msb[/img][/url]
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

[poprzednia][następna]