CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (77) pilnie DT dla 13 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 20, 2010 19:18 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (82) Lorena w OnKa w DS,a u nas +5

:dance2:Edward adopcja :dance:
Obrazek Obrazek

agata.g

Od: Czw sie 07, 2008 18:23

Post » Śro sty 20, 2010 23:43 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (82) Lorena w OnKa w DS,a u nas +5

Edyszka masz rację, zawsze jest szansa, że jakas dobra dusza sie trafi i zechce biedną Nadieżdę przysposobić :wink:

Agata - gratulację :piwa: ale to jakaś bardzo tajemnicza adopcja :? Napisz cos więcej.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Śro sty 20, 2010 23:46 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (82) Lorena w OnKa w DS,a u nas +5

A Iruś taaak wypiękniał:
Obrazek
Obrazek

Tak sobie myślę, że czas wyciąć to i owo ;)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw sty 21, 2010 0:00 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (82) Lorena w OnKa w DS,a u nas +5

Dzięki wielkie galeria uzupełniona.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Czw sty 21, 2010 9:14 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (82) Lorena w OnKa w DS,a u nas +5

ryśka pisze:Tak sobie myślę, że czas wyciąć to i owo ;)

To się chłopak ucieszy... :twisted:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Czw sty 21, 2010 9:33 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (82) Lorena w OnKa w DS,a u nas +5

Kolejny dzień zaczął się do bani :( O ile wczorajszy skończył się dobrze, bo dzięki adopcji Edwarda szanse na domek ma Groszek.
W drodze do azylu kota znalazła Iwona :( Biedna, zmarznięta koteczka siedziała i błagalnie patrzyła na Iwonę. Trudno powiedzieć, czy ktoś ją podrzucił, czy sama przyszła szukać ciepłego kącika :( Narazie nic wiecej nie wiem oprócz tego, ze ma piękne zielone oczy i jest czarno bura 8O Więcej info będzie jak Iwona ją/jego złapie i zrobi oględziny, bo kot łasi się i przymila ale na ręce zabrać się nie daje.

Boję się myśleć co będzie jak w takim tempie zaczną szukać schronienia u nas koty z całej okolicy i miast ościennych :roll: :?
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Czw sty 21, 2010 11:28 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (82) Lorena w OnKa w DS,a u nas +5

A dopiero co wczoraj mówiłam, że ilość kotów na kociarni jest znowu masakryczna :evil: Wiem, że bywało więcej, ale tez nie było groźby ewakuacji :evil: Nie wspomnę, że finansowo stoimy kiepsko :evil:

Barbara Horz

Post » Czw sty 21, 2010 14:12 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (82) Lorena w OnKa w DS,a u nas +5

Nasza sytuacja finansowa jest kiepska, bo nie możemy korzystać z pieniędzy, które dostaliśmy z 1% :evil: :?
Spowodowane to jest tym, iż część zarządu jak i większość członków stowarzyszenia zdecydowała, że pieniądze te w wysokości 50 tys. mają zostać zamrożone i przeznaczone na wydatki związane z budowaniem azylu. Niestety tylko garstka osób uważała, że pieniądze zdobyte w ten sposób powinny być stricte przeznaczone na potrzeby naszych zwierząt. Natomiast finanse na inwestycje powinny być zdobywane z innych źródeł a przynajmniej na tyle jasno i świadomie przekazane przez darczyńców, aby nie było najmniejszych wątpliwości jaki jest cel darowizny. Na chwilę obecną trudno zresztą mówić o jakichkolwiek inwestycjach
nie mając terenu i nie znając warunków na jakich zostałby nam przekazany. Nie wyobrażamy sobie inwestowania ciężko zdobytych pieniędzy w dzierżawiony teren.

Dla naszych kotów przeznaczone zosatło tylko 7tys. za które uregulowałyśmy rachunki w lecznicach i hurtowniach za ubiegły rok.
Przyznam się, że jesteśmy jeszcze głęboko zszokowane i zbulwersowane taką decyzją :evil:
Poraz kolejny przekonałyśmy się jak malo rozumiane są potrzeby kotów, jak spychane są na dalszy plan :( :evil:
Bardzo poważnie musimy się zastanowić nad dalszą formą naszej działalności.
Te wspaniałe zwierzaki mają tylko nas :(
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Czw sty 21, 2010 14:30 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (82) Lorena w OnKa w DS,a u nas +5

:?
Powiem szczerze: jako dom tymczasowy jestem załamana, ale jako osoba która przeznaczyła na CK 1% i namówiła do tego m.in własną Mamę jestem :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek

mimw

Od: Sob mar 10, 2007 17:52

Post » Czw sty 21, 2010 15:32 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (82) Lorena w OnKa w DS,a u nas +5

troszkę nie ładnie - wszystkie rozliczeni które robiłam dla ludzi a sporo tego było - w ramach wynagrodzenia przeznaczyłam ich 1 % na azyl :twisted:

ale teraz zastanawiam się czy jest sens :(

marcela35

Od: Śro cze 11, 2008 8:13

Post » Czw sty 21, 2010 15:47 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (82) Lorena w OnKa w DS,a u nas +5

marcela35 pisze:troszkę nie ładnie - wszystkie rozliczeni które robiłam dla ludzi a sporo tego było - w ramach wynagrodzenia przeznaczyłam ich 1 % na azyl :twisted:

ale teraz zastanawiam się czy jest sens :(

dokładnie tak samo :evil: a juz mam pierwsze zeznania do robienia i teraz mam zgryz -lipa normalnie :?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw sty 21, 2010 16:37 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (82) Lorena w OnKa w DS,a u nas +5

Tak też z Adrią myślałyśmy, gdy była wielka dyskusja na co przeznaczyć 1 %. Nam się wydaje, że osoby tak samo jak i my osobiście deklarując swój 1% przede wszystkim myślały o tym, żeby polepszyć byt zwierzętom. Budowa schroniska to też jest poprawienie bytu, bo wyobrażałyśmy sobie to schronisko zupełnie inaczej niż boksy, które są standardem w schronach. Jednak najważniejsze dla nas to utrzymanie zwierząt, które mamy, a budowa to temat zupełnie z innej beczki. Szczególnie, że kwota choć wysoka, to na budowę jest zupełnie niewystarczająca. No i jaki sens ma trzymanie kasy, jak nie mamy jeszcze nawet ziemi. To co nam oferują raczej nie będzie przekazane na własność, więc tym bardziej nie można inwestować tam własnych środków. Osoby, które były na zebraniu wiedzą jak nasze zdanie zostało potraktowane :evil:
Strasznie przykre to wszystko.
Jednak proszę, nie zniechęcajcie się do pomagania. My i "nasze" koty dalej jesteśmy i na pewno ich nie zostawimy samym sobie. Informację powyżej Adria umieściła, bo ........ Strasznie nam głupio, że skarżymy się na brak kasy, robimy bazarki i staramy się zdobyć środki na utrzymanie podopiecznych gdy wszyscy wiedzą, że przecież w ub. roku CK dostało całkiem nie małe środki z 1% :oops: Nie jesteśmy aż tak zachłanne. Zostałyśmy przegłosowane.
Przykre jest też to, że jak jest kasa to wszyscy czują się upoważnieni do decydowania, a jak są problemy to słyszymy, że przecież skoro się tego podjęłyśmy to musimy sobie radzić same .

Barbara Horz

Post » Czw sty 21, 2010 18:20 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (82) Lorena w OnKa w DS,a u nas +5

Bardzo to przykre, ale szczególnie zaskoczona czy zdziwiona nie jestem, kasą zawsze wszyscy chętnie dzielą zwłaszcza taką, która sama przyszła, a i sukces ma wielu ojców, tylko porażka jest sierotą :( ale ja jak tylko bede dysponować fajnymi rzeczami, to mogę bazarki organizować codziennie i w miarę możliwości pomagać finansowo futerkom, bezwzględu na formę i miejsce działalności CK.
Obrazek Obrazek

Edyszka

Od: Pt lut 13, 2009 15:32

Post » Czw sty 21, 2010 19:07 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (82) Lorena w OnKa w DS,a u nas +5

Edyszko :1luvu:

Sądzę, że tym razem sukces faktycznie może miec wielu ojców - sukces w utrzymaniu CKotow i zapewnieniu im wlasciwej opieki. Nie wolno sie poddac, nawet, jesli potykamy sie o cudze decyzje. CKoty potrzebuja przyjaciol. Teraz, w takiej sytuacji jak pisze Adria, jeszcze bardziej, niz kiedykolwiek.

No bo przeciez sie nie poddamy, prawda?

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Czw sty 21, 2010 19:40 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (82) Lorena w OnKa w DS,a u nas +5

jasne, CKoty są najważniejsze, a co za tym idzie pomoc tym, którzy faktycznie sie nimi opiekują poświęcając pieniądze, czas, dając im miłość i poczucie bezpieczeństwa, a nie tym co od tej pracy odcinaja kupony i najgłośniej krzyczą...
Obrazek Obrazek

Edyszka

Od: Pt lut 13, 2009 15:32

[poprzednia][następna]