Koty p.Hanki - 1%

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 19, 2010 13:32 Re: Koty p.Hanki z Kątów Wr.3 - Małe Bajtle do adopcji str.33,34

Wiem, byłam, widziałam.
Pomagałam tej pani, byłam u niej co miesiąc z Edytą z samochodem pełnym darów.
Faty:
1. Koty chore, niektóre niekastrowane i niesterylizowane w liczbie ponad 80.
2. Pod wiatą mnóstwo śmieci, wymieszanych z darami od ludzi, niektóre rzeczy leżą i niszczeją, choć może mogłyby przydać się gdzie indziej.
3. W klatce, pod dachem ale na zewnątrz cztery prześliczne kociaki, które ta pani wzięła ze schroniska we Wrocławiu. Proponowałyśmy, że zabierzemy je na DT i wyadoptujemy. Odpowiedź : NIE BO NIE ODDAJĘ KOTÓW, KTÓRE JUŻ DO MNIE TRAFIŁY.
To była moja ostatnia wizyta w tym miejscu.
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Pon lip 19, 2010 13:44 Re: Koty p.Hanki z Kątów Wr.3 - Małe Bajtle do adopcji str.33,34

A ja wyklejałam piknie odpowiedz pietro wyzej :mrgreen:
Nie mogę tylko dodzwonić się do Słowa/Gazety Wrocławskiej, ale bedę próbować. Martwię się, bo znów mają wrócić upały.
Zakręcę dzisiaj do Hani, skoro urodzinki są, dzięki za podpowiedź :1luvu:
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Pon lip 19, 2010 13:55 Re: Koty p.Hanki z Kątów Wr.3 - Małe Bajtle do adopcji str.33,34

Gutek pisze:Wiem, byłam, widziałam.
Pomagałam tej pani, byłam u niej co miesiąc z Edytą z samochodem pełnym darów.
Faty:
1. Koty chore, niektóre niekastrowane i niesterylizowane w liczbie ponad 80.
2. Pod wiatą mnóstwo śmieci, wymieszanych z darami od ludzi, niektóre rzeczy leżą i niszczeją, choć może mogłyby przydać się gdzie indziej.
3. W klatce, pod dachem ale na zewnątrz cztery prześliczne kociaki, które ta pani wzięła ze schroniska we Wrocławiu. Proponowałyśmy, że zabierzemy je na DT i wyadoptujemy. Odpowiedź : NIE BO NIE ODDAJĘ KOTÓW, KTÓRE JUŻ DO MNIE TRAFIŁY.
To była moja ostatnia wizyta w tym miejscu.

Te cztery, jak piszesz śliczne koty, to były chore koty ze schronu, które mimo próśb mukki takze do KŻ nikt nie chciał wziąść . Rozumiem - wszyscy domy mamy zajęte. To nie pretensja. A co do ich adopcji i mnie prosiła o pomoc. Więc widać do Ciebie nie miała zaufania.
Koty sa sterylizowane - i to już poważne pomówienie
Piszesz - byłyście co miesiąc, to czemu z zestawienia KŻ wynika, że byłyście dwa razy. Pytanie nie złośliwe, tylko ciekawskie.
Hania rzeczy jej niepotrzebne przekazuje sąsiadom z Kątów - znów pomówienie.
Nie ma się jednak co kłócić - to już było zdaje sie do tyłu :kotek:
Napiszę tak - nie wiem, czemu KŻ nie dogadało się z Hanią. Nie jestes w nim długo, tak, jak długo nie jesteś "w kotach" - masz zapewne mnóstwo dla nich serca, lecz może doświadczenia jeszcze brak. Ale nic- żabcia to fajowa dziewczyna, cieszę się, że macie takiego Prezesa :ok:
Przy okazji i przy temacie - udało się umieścić apel o pojenie zwierząt :?: :kotek: :kotek: Jeśli tak - to dzięki :D :D
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

mamucik

Post » Pon lip 19, 2010 14:01 Re: Koty p.Hanki z Kątów Wr.3 - Małe Bajtle do adopcji str.33,34

Gutek, dzięki Tobie i dziewczynom z Fundacji za pomaganie kotom pani Hanki i mówię to bardzo szczerze, bo zrobiłyście i robicie bardzo wiele dobrego i na dużą skalę :ok:
Tutaj moglabyś powiedzieć dokładnie ile razy byłyście , bo mówienie co miesiąc to takie nieprecyzyjne.
Wiesz też, że kotki są tam na bieżaco sterylizowane. A że chorują, to fakt i takie przypadki sie zdarzają. u nas w domach też.O wszystkie pani Hanka walczy.
A widząc nadmiar rzeczy materialnych - nie karmy, trzeba bylo po prostu nie przywozić nastepnych , tylko podarować komuś innemu lub przerobić na poduchy.
Natomiast to, co mi się nie podobało, to nie rozmawiałyście z panią Hanką na te tematy, tylko alarmy były na wątku dlaczego tak - mimo że wiecie, że pani Hanka na wątku nie odpowiada, bo nie ma netu, a żadna z nas nie może za nią sie wypowiadać.
Wizyty towarzyskie, miło spedzony czas , a potem krytyka na forum. Dla kogo to mialo być ?
Kociaki ze schroniska - byl wtedy wysyp i jest teraz. Można brać - wolontariuszki ze schronu co roku te same apele - bo tam koty i chore i w depresji i maluchy.
Słyszałam, że Fundacja stawiała Hance jakieś warunki ( nie wiem dokładnie jakie), a ona ich nie przyjęła i pomaganie się skończyło. Mogłyście uświadamiać i przekonywać ją dalej - nie chciałyście, wasz wybór.
Kto chce - pomaga Hance, kto nie - nie.
Ale po kilku wizytach wszystkiego o każdym sie nie dowiemy.
a tak jak każdy,ja mam prawo do swojego zdania i własnego wyboru.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pon lip 19, 2010 14:21 Re: Koty p.Hanki z Kątów Wr.3 - Małe Bajtle do adopcji str.33,34

Mamucik - brawo :!: Napisz mi jeszcze, że za mało mam kotów i za mało postów, żeby się wypowiadać na niektóre tematy :ryk:

Nic o mnie nie wiesz, i tak zostanie bo nie mam czasu pisac biografii. Natomiast co do twoich pytań - skieruj je do KŻ, nie do Gutka.
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Pon lip 19, 2010 17:56 Re: Koty p.Hanki z Kątów Wr.3 - Małe Bajtle do adopcji str.33,34

No właśnie chodzi o tą agresję.
Agresję- Gutku. I piszę to do Ciebie, konkretnie do Ciebie - nie do KŻ.
I kieruję je do Ciebie, bo Twoje agresywne posty rzuciły mi się w moje oczy już poprzednio.
Kociego do tego nie mieszaj, bo to nie w porządku choćby w stosunku do Ewy, szkoda, ze ona u Hanki nie była, być może jej odbiór jej byłby wówczas inny.
I jest to nie w porządku także do mnie, bo dawno temu zebrało się parę osób i jako pierwsze zaczęły się podpisywać jako KŻ i była wśród nich mamucik. I były to fajne czasy.
A nadmiar energii proponuję skierować na jogging, chętnie się dołączę, przyda mi się.
I smutne to, że Ty po raz kolejny atakujesz Hankę - akurat w jej urodziny.
Wrzucam Ci na PW tel do mnie - zadzwoń, ludzie odważni zawsze chętniej wybierają formę dyskusji bezpośredniej. Resztą dyskusji proponuję przeprowadzić w formie bezpośredniej, miau to nie ring.

Brak sterylizacji u Hanki - a ile tam kotów się rozmnożyło, bo z tego co piszesz - to powinny być tam narodziny kociaków za kociakami.

Thorkatt - sorki, wyjątkowo nie jestem dyplomatyczna, ale pamiętam jak Hanka płakała. I nie był to płacz rozpieszczonej przez życie kobiety.

mamucik

Post » Pon lip 19, 2010 18:46 Re: Koty p.Hanki z Kątów Wr.3 - Małe Bajtle do adopcji str.33,34

A ja mam pytanko - czy Pani Hannie (tak, zdecydowanie wolę pisać pełnym imieniem, wydaje mi się, że pisanie o Niej jako "Hance" byłoby zbytnim spoufalaniem się w stosunku do znacznie starszej od nas kobiety, niewątpliwie mającej też spore zasługi) przydałyby się talerze? Są w dobrym stanie, tylko że sąsiadka zmieniła kolor ścian i pod nie kupiła nowsze talerze...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon lip 19, 2010 19:08 Re: Koty p.Hanki z Kątów Wr.3 - Małe Bajtle do adopcji str.33,34

I ode mnie przekażcie proszę pani H. najlepsze życzenia! :D
w tej polemice na forum uczestniczyć nie zamierzam, bo zawsze takie spory na forum przynoszą sporo szkody a korzyści niewiele! mimo że mam swoje za i przeciw
a kilka dziewczyn pomagających pani H. musi niepotrzebnie spalać energię na "tłumaczenie się.... że nie jest się....."
i jak zwykle musze złośliwie od siebie dodać, ( nie byłabym sobą) :wink: do tych co tak obstają za adopcjami .... gdyby były jakies fajne domki z prawdziwego zdarzenia, na dorosłego kota...a pani H. by nie chciała :twisted: ... to ja chętnie..... mamy sporo pilnie szukających domu sierotek z rynku wtórnego . 8)

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon lip 19, 2010 19:13 Re: Koty p.Hanki z Kątów Wr.3 - Małe Bajtle do adopcji str.33,34

czyli uparcie razem z Asu zapraszamy tutaj viewtopic.php?f=1&t=113682
chętnie oddamy koty dobrym domkom :twisted:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon lip 19, 2010 19:59 Re: Koty p.Hanki z Kątów Wr.3 - Małe Bajtle do adopcji str.33,34

DLA PANI HANKI Obrazek
krynia08

Post » Pon lip 19, 2010 21:56 Re: Koty p.Hanki z Kątów Wr.3 - Małe Bajtle do adopcji str.33,34

Nie uważam, że jestem agresywna wobec p. Hanki, ale każdy ma prawo do własnego odbioru. Opisałam to co tam widziałam, w punktach, tak jak proszono. Że wypadło akurat w urodziny spowodowane jest wyłącznie odpowiedziami na post Zofii&saszy.

Co do Mamucika - owszem, stwierdzenie za krótko pomagasz kotom, żeby coś wiedzieć budzi moją agresję. Wyłącznie dlatego, że podważa to co robię przez ostatnie lata. Rok 2009 (nie pierwszy i nie drugi, ani nie trzeci) jest opisany w wątku Kociego Życia, jeśli ktoś chce poczytać - zapraszam.
Ewo - jeśli sobie życzysz ja również na priv wyślę Ci numer telefonu- podyskutujmy. Nie zadzwonię do Ciebie bo: nie widzę takiej potrzeby, a pieniądze zamiast na telefon wolę wydać na weta - trójka moich tymczasowych kociąt choruje.
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Pon lip 19, 2010 22:07 Re: Koty p.Hanki z Kątów Wr.3 - Małe Bajtle do adopcji str.33,34

MaryLux pisze:A ja mam pytanko - czy Pani Hannie (tak, zdecydowanie wolę pisać pełnym imieniem, wydaje mi się, że pisanie o Niej jako "Hance" byłoby zbytnim spoufalaniem się w stosunku do znacznie starszej od nas kobiety, niewątpliwie mającej też spore zasługi) przydałyby się talerze? Są w dobrym stanie, tylko że sąsiadka zmieniła kolor ścian i pod nie kupiła nowsze talerze...

Dzieki Mary, może Pucio czy Pako jak bedą dzwonic dopytają.
A pani Hanka to chyba jest w moim wieku lub ciutkę starsza. Ja też byłam zdziwiona, gdy ja zobaczyłam pierwszy raz.
Mimo że jestem z p.Hanką po imieniu, to mnie bardziej na forum zwłaszcza "pani Hanka" z ta jedną osobą się kojarzy - bo Hań znam kilka.

Jessi, oczywiście pamiętamy o wrocławskich :ok:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Wto lip 20, 2010 8:14 Re: Koty p.Hanki z Kątów Wr.3 - Małe Bajtle do adopcji str.33,34

Thorkatt pisze:
MaryLux pisze:A ja mam pytanko - czy Pani Hannie (tak, zdecydowanie wolę pisać pełnym imieniem, wydaje mi się, że pisanie o Niej jako "Hance" byłoby zbytnim spoufalaniem się w stosunku do znacznie starszej od nas kobiety, niewątpliwie mającej też spore zasługi) przydałyby się talerze? Są w dobrym stanie, tylko że sąsiadka zmieniła kolor ścian i pod nie kupiła nowsze talerze...

Dzieki Mary, może Pucio czy Pako jak bedą dzwonic dopytają.
A pani Hanka to chyba jest w moim wieku lub ciutkę starsza. Ja też byłam zdziwiona, gdy ja zobaczyłam pierwszy raz.
Mimo że jestem z p.Hanką po imieniu, to mnie bardziej na forum zwłaszcza "pani Hanka" z ta jedną osobą się kojarzy - bo Hań znam kilka.

Jessi, oczywiście pamiętamy o wrocławskich :ok:

W sprawie Pani Hanny - jeśli jesteś z nią zaprzyjaźniona, to oczywiście jest to inna sytuacja niż w moim przypadku: ja Jej osobiście nigdy nie spotkałam, wydawało mi się, że "musi" być ode mnie sporo starsza (ot, co robią ciche założenia...).

MaryLux

Post » Wto lip 20, 2010 9:46 Re: Koty p.Hanki z Kątów Wr.3 - Małe Bajtle do adopcji str.33,34

Mary zapytam p.Hanki i dam Ci znać :ok:

pucio79

Od: Nie sty 10, 2010 14:40

Post » Wto lip 20, 2010 9:50 Re: Koty p.Hanki z Kątów Wr.3 - Małe Bajtle do adopcji str.33,34

pucio79 pisze:

Mary zapytam p.Hanki i dam Ci znać :ok:

Super :) Jest też tak z pół kartonu makulatury

MaryLux

[poprzednia][następna]