ponieważ nie możemy się jakoś zorganizować, co do przelewów itp. podam swoją propozycję:
prosiłabym aby na konto fundacji wpłynęło 355 zł, przypomnę, że mieści się w tym koszt testu smarka (65 zł) oraz paliwa (dołożone do Kostrzyn 50 zł + za sobotnią trasę 240 zł)
(koszt paliwa 240 zł obliczyłam orientacyjnie, z lekkim nadmiarem, żeby nie wyszło ostatecznie więcej(będziemy trochę jeździły po miastach): toteż użyłam danych - spalanie samochodu 6,5 l/100 km i cena paliwa 4,50 zł/litr, natomiast zużycie paliwa w poprzedniej i innych trasach wychodziło 6,3l/100km, a cena benzyny będzie prawdopodobnie ok. 4,35zł/litr)
u Czitki wychodzi na to, że jest 90 zł i 40 u Amidalki - jeśli te wpłaty mogłybyście przelać na konto fundacji to zostanie jeszcze 355 - 130 = 225 zł do przelania na konto fundacji
proponuję dalej tak: te 225 zł zostanie zarezerwowane u Katgral do przelania, wtedy zostanie nam tylko kwestia karmy - może zaczekajmy do piątku wieczór, będzie wtedy wiadomo ile wszystkiego udało się zebrać na karmę i wtedy zdecydujemy ile worków suchej karmy zabieramy my z Torunia (liczymy workami: 1 worek=55 zł), a ile zostanie na puszki
i te przelewy można spokojnie zrobić na konto fundacji po naszym powrocie - czyli 225zł + za tyle suchej karmy, ile wymyślimy wspólnie wszyscy w piątek
to tylko taka moja propozycja, bo zrobił Nam się lekki chaos (z nadmiaru kasy oszaleliśmy

Fundacja KOT
BZ WBK S.A. III oddział Toruń
07 1090 1506 0000 0001 0369 0336