Tymczasy*Samson-RakZlośliwy!3kocięta-s.92*AtosChoryCalciwiro

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 25, 2009 16:18

Ania,ja myślę,ze prawie kilogram w miesiąc to wcale nie jest źle!!
Na wszystko trzeba trochę czasu..tak ja łapkę Bolusia-jak już bryka powoli to łapeczkę rozrusza napewno.
teraz najważniejsze te cholerne kokcydia..
Obrazek***

Magic.b

Od: Sob lip 19, 2008 17:37

Post » Śro lut 25, 2009 16:23

może i masz racje,ze nie jest tak źłe, tylko, że po nim wcale nie widać ze przytył, jest taki dłuugi i cienki :(
nadał to straszny chudzielec :?

Boluś coraz lepiej sobie radzi, wczoraj bawił się z Tosią na łóżku :) ona go tak obwąchuje cały czas i liże - jak swoje najkochańsze dzieciątko :love:

Rudi tez ma brzydkie qpki :?
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Śro lut 25, 2009 16:36

Nic nie widać-bo jak się codziennie jest z kotem to nie widać że przybiera,ale waga nie kłamie :P
Mi też się wydaje,ze moja kotka nie rośnie.mam ją od półtora mies.i ciagle taka sama..wyglada jak 3-4mies.kociak-ale jest napewno starsza.Ma już rujkę..kurcze od dziś zacznę ją ważyć :oops:
Obrazek***

Magic.b

Od: Sob lip 19, 2008 17:37

Post » Śro lut 25, 2009 16:51

Droga Aniu, z kokcydiami jestem obcykana, więc oto moje rady:
-Wszystkie koty niewstety muszą przejść kurację i ludzie też,
- na początku wetka dała nam tabletki BACTRIM, dawane do pyska odpowiednio do wagi kota przez 10 dni
Tańszym odpowiednikiem jest nasz polski BISEPTOL, jest też w syropie dla dzieci i wydaje mi się, że byłby łatwiejszy w przełknięciu dla kota, bo tabletki są bardzo gorzkie i trzeba bardzo dobrze owinąć kota kcem, żeby nie zwiał.
- ja na początku podawania kotom tabletek nie owijałam w kocyk i efekt był taki, że 2 koty duże, w tym mój półżbik absolutnie nie dawał sobie tabletki podać, dlatego też zdecydowałam się na zastrzyki podskórne(można samemu dawać) o nazwie SULTIDRIN, to droższa wersja "zabawy" :twisted: , bo 1 zastrzyk kosztuje ok 3 zł, a mało tego wet który wtedy dawał mi te zastrzyki nie wiem dlaczego cholera sprzedawał mi 1 zastrzyk za 25 zł(!). Chodziłam do niego awaryjnie, jak mąż nie mógł podwieżć mnie do kliniki, w której jestem na stałe :twisted: . Trzeba bardzo uważać, bo nie dość, że zdzierał ze mnie kupę kasy, to jeszcze źle obliczył dawkę i moje koty w stanie ostrego zatrucia trafiły do "mojej lecznicy" Tam też ze zdziwieniem odkryłam, że jedna dawka kosztuje 3 zł, a nie 25....
_ szczególnie uważajcie na Rudego, bo rude koty prawdopodobnie potrzebują mniejszej dawki (mają bardziej wrażliwy organizm) i szybciej można je zatruć
Pozdrawiam i życzę szybkiego wyzdrowienia
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Od: Czw wrz 04, 2008 20:18

Post » Śro lut 25, 2009 16:59

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=83340
To jest wątek ratowania moich kotów po przedawkowaniu sultridinu. Daję namiary nie po to, żeby Cię zaniepokoić, ale po to, żebyś miała pewną świadomość.
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Post » Śro lut 25, 2009 17:49

skoro Samson zaczął przybierać na wadze to dobra wiadomość, był zagłozony, jego organizmmusi się przystosować, dajcie temu kotu czas, a Boluś zwyczjnie jest drobnym kotkiem
ludzie tez sa róznych rozmiarów
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw lut 26, 2009 12:45

czesc Aneczko,ciesze sie ze Samson przybiera na wadze,prawie kilogram to juz duzo,on poprostu ma taka przemiane materii.jeden tyje i chudnie szybciej drugi wolniej.Dobrze ze wogole przybiera na wadze chlopak,jeszcze bedzie z niego wielgasny kiciek zobaczysz :D
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Od: Czw paź 09, 2008 1:40

Post » Czw lut 26, 2009 14:44

aniu-h dziękuje za rady :)

Bolusia boli brzuch :? ma gazy i biegunke :(

dziś po południu zaczynamy lecznie; czekamy na dostawe leków- wet chce leczyć koty o ile dobrze pamiętam - baycox - to podaje się kurom i świniom, chyba :?

Rudiemu znowu zaczęły ropieć łapki - tym razem przednie :(

a ja sobie maszeruje powolutku

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

a tak się bawie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Samsonik

Obrazek

Lusia u wodopoju

Obrazek

Anna Rylska

Post » Czw lut 26, 2009 17:02

Baycox to chyba odpowiednik zwierzęcy ludzkiego biseptolu. O biseptolu wspomniałam, bo chyba taniej wychodzi, a przy Twojej gromadce to ma niebagatelne znaczenie. Biedny Rudy, wszystkie koty są piękne, ale na widok rudych mięknę mi nogi :) . Czy jest jakaś rada weta na te wrzodziejące łapki?
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Post » Czw lut 26, 2009 18:49

być może że tak jest z tym biseptolem, mój wet nigdy biseptolu nie uzywa i nie wie jakie ma dzialanie :?

na lapki Rudiego - tylko i wylącznie oklady z riwanolu, przemywanie, czyszczenie i wzmacnianie - on od narkozy, którą mial az 6 miesięcy temu strasznie się posypal ze zdrowiem :( -świerzb, grzybica, ropienie lapek, cukrzyca :( jest bardzo delikatnym rudaskiem
nosek ma na nim ciagle zmiany - jak widac na zdjęciu- czarny nalot "rośnie", potem ladnie odpada, a za jakis czas znowu jest :?

Boluś dostaje nifurokszyd :?

Anna Rylska

Post » Czw lut 26, 2009 19:48

Ja z tymi kokcydiami dotarłam, aż do osoby, która pisała pracę doktorską na ten temat :wink: Szkoda, że nie mieszkasz w Warszawie, z całą odpowiedzialnością mogłabym Ci polecić klinikę w Wilanowie na ul. Kosiarzy.
Trzymam kciuki, będzie dobrze.
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Post » Czw lut 26, 2009 20:52

Anna Rylska pisze:może i masz racje,ze nie jest tak źłe, tylko, że po nim wcale nie widać ze przytył, jest taki dłuugi i cienki :(
nadał to straszny chudzielec :?

Aniu, widzisz kotusia codziennie, więc żebyś zauważyła, musiałoby mu przybyć znacznie więcej 1 kg. Ale to sukces, ogromny sukces. :lol: Widziałaś Oliwkę - to drobniusieńka koteczka, typowy patyczak. Gdybym co tydzień nie ważyła wszystkich kociastych, naprawdę nie zauważyłabym, że jej również w ciągu miesiąca przybył 1 kg. Oliwka to drobineczka w porównaniu z Samsonikiem i przyrost jej wagi powinien być bardziej widoczny. Trzymam kciuki barrrdzo mocno :ok:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt lut 27, 2009 2:38

kocham te fotki :D
kochany Bolus bidulek z ta lapka :( Aniu jest jakas poprawa?
sunia jak zwykle rozwalila sie na calego i zadowolona :D
rude cudenko slicznie pozuje do fotki :D
Samson wkurzony ze go do jakiegos tam zdjecia budza :twisted:
Luska wogole sie nie przejmuje rola i pozowac nie bedzie bo ona teraz pije i jet zajeta :wink:
a ta czarna pieknosc :1luvu:
to jest przepiekne futro poprostu cudo :love:
wyglada calkiem jak moj Samson,poldlugie futerko,wielki,tyle ze moj Samson ma zaledwie kawaleczek ogonka ale gdyby go mial w calosci to blizniaki normalnie :D
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Post » Pt lut 27, 2009 11:55

dziękuje Aniu :1luvu:

Bolus coraz lepiej daje sobie rade, zaczyna bawic sie z gromadką i czasami się zapomina 8O to wskakuje ( jakoś tak dziwnie) na drapak :)
wydaje mi się, ze jest z łapka dużo lepiej! :)

niestety problemy brzuszkowe są - u Bolusia i Samsona - bardzo widoczne :? to rzez to paskutwo pewnie; ja mam nadzieje,ze za pierwszym razem da się to wytępić !
Chłopaki dostaja lakcid, enterogast, taki ziołowy lek na biegunki - zapomniałam nazwe :oops: i wszystkie dostaja osłonowo na wątrobe ( esentiale forte czy jakoś tak)
dostaja tez suche rc i/d, a Bolus hypoalergika - to bardziej mu podchodzi, bo kawałki sa mniejsze. Sensitiviti lubi ale musze je moczyć, bo kawałki sa juz dużo większe, a mordeńka bolusiowa maleńka, jak on cały
Samson wcale tego suchego nie chce jeść - ja zwykle z resztą, hrabioskie podniebienie :twisted: za to mokre saszetki - i owszem - smakują
wczoraj kupiłam mała paczke hilsa stomacha- o dziwo ta karma pasuje Samsoni - Samson, hrabia :)

wczoraj wieczorem - aż wstyd się przyznać - mało co zębów nie straciłam :? wiecie na czym?- ma qpalu- nie wiem jakim cudem na przedpokoju było tego troche, chyba komus skapnęło :( bo specjalnie to nie było narobione :(
powiem tak - daje pośliz jak...... :oops:

Anna Rylska

Post » Pt lut 27, 2009 12:26

8O :ryk:
cale szczescie ze sie nie wylozylas bo bys tak jak Bolus chodzila z lapka w gipsie :lol:
Aniu mam nadzieje ze jednak da rade wytepic to paskudztwo juz za pierwszym razem i bedzie latwiej :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

[poprzednia][następna]