Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Kinya pisze:U kociastych z Kłaja na razie bez większych zmian. Podjeżdżam tam w wolnej chwili, zazwyczaj wieczorem, zostawiam trochę karmy w miseczkach. Kotów nie widać za wiele, tak zazwyczaj ok. 4. Pan Jan nie dzwonił dość dawno, nie wiem co z tym łysiejącym
Smutka ma ponad 200 wejść na Allegro, ale ani jednego telefonu czy maila![]()
Spod pracy zgarnęłam w mrozy superaśnego kocurka, okazał się białaczkowy; ma tymczas na 2 tyg., bardzo pilnie szukam mu domu. Jego wątek -> viewtopic.php?f=13&t=138931
Kinya pisze:Dzięki Waszej wydatnej pomocy wczoraj wyczyściłam dług w lecznicy.
![]()
![]()
dla Wszystkich realnie (choćby kibicując na wątku) wspomagających koty z Kłaja.
Pan Jan dzwonił, że są na osiedlu młodziki ok. 9-miesięczne z tamtego roku; miały zostać wysterylizowane, ale na obietnicach się skończyło i teraz pewnie zaczynają się mnożycJest ich około 5-6, wszystko dzikie poza jednym czarnuszkiem, który ponoć dobrze rokuje na oswojenie i bycie domowym kotem.
Wszystkich jest około 12. Ten buras z chorą skórą się nie pokazał po zimie, być może nie żyje
Tweety pisze:Kinya pisze:Dzięki Waszej wydatnej pomocy wczoraj wyczyściłam dług w lecznicy.
![]()
![]()
Pan Jan dzwonił, że są na osiedlu młodziki ok. 9-miesięczne z tamtego roku; miały zostać wysterylizowane, ale na obietnicach się skończyło i teraz pewnie zaczynają się mnożycJest ich około 5-6, wszystko dzikie poza jednym czarnuszkiem, który ponoć dobrze rokuje na oswojenie i bycie domowym kotem.
Wszystkich jest około 12. Ten buras z chorą skórą się nie pokazał po zimie, być może nie żyje
Kinya, rozmawiam z gminą od połowy stycznia na ten temat i w tamtym tygodniu stanęło na tym, że to Tobie Urząd Gminy ma zapłacić za ich sterylizację, podobnie jak zapłacił za leczenie i zabiegi kotki z łapką i tych dwóch kotów więc trudno aby zajmował się tym ktoś inny za free skoro gmina daje na to pieniądze konkretnej osobie
Kinya pisze:Tweety pisze:Kinya pisze:Dzięki Waszej wydatnej pomocy wczoraj wyczyściłam dług w lecznicy.
![]()
![]()
Kinya, rozmawiam z gminą od połowy stycznia na ten temat i w tamtym tygodniu stanęło na tym, że to Tobie Urząd Gminy ma zapłacić za ich sterylizację, podobnie jak zapłacił za leczenie i zabiegi kotki z łapką i tych dwóch kotów więc trudno aby zajmował się tym ktoś inny za free skoro gmina daje na to pieniądze konkretnej osobie
Pierwsze słyszę, żeby mnie gmina miała coś daćJestem prywatną osobą, nawet nie ma takiej mozliwości. Czekam na odpowiedź z którą lecznicą gmina podpisze umowę i gdzie koty będzie można zawozić, w jakich ilościach np. w skali miesiąca, bo pieniądze na to mają przeznaczone naprawdę bardzo niewielkie. Dlatego pomocy dla tych kotów szukam w różnych miejscach, nie liczę, że gmina sfinansuje wszystko w 100%.
Zeszłoroczne młodziki (sztuk aż cztery) miały być przez fundację wysterylizowane (taką informację miałam od pana Jana wiosną/latem ub. roku), żyłam sobie w błogim przeświadczeniu że tak się stało i samo zawożenie im jedzenia wystarcza; dopiero stosunkowo niedawno dowiedziałam się, że nic nie zrobiono i teraz trzeba szybko działać.
Od gminy uzyskałam tylko zwrot części kosztów za wcześniej leczone i sterylizowane koty (oczywiście nie "na gębę"), lwią część spłaciłam dzięki pomocy forum i moich znajomych.
Byc może uda się Smutkę dowieźć we środę opiekunce z dt. W sumie tak byłoby najlepiej, bo kicia ją zna i stres będzie mniejszy.
ewan pisze:No widzisz Kinya jak masz fajnie załatwione,staniesz sobie teraz w ogonku do gminnej kasy, powiesz tylko, że wysterylizowałaś burcię zza rogu i już masz kaskęTeż bym tak chciała
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 49 gości