Wątek FF

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 28, 2009 22:19 Re: Wątek FF - kto oddawał 1% ? // kociaki leśne z Zamościa

Fotki już są, tyle ze z komórki i mało co widać.
ALE...
Są dobre wieści bo jeden mały grzdyl, o roboczym imieniu Grosik, ma już dom! W Warszawie. Zamożny, wypasiony i forumowy, tyle , ze nie miauowy. Ot, zaprocentowało udzielanie się na innych forach :)
Opiekunka kociąt w DT mówi, że wstępnie zaklepane sa też trzy inne, ale dopóki sama nie porozmawiam z chętnymi i dopóki oni nie zaakceptują wszystkich punktów umowy adopcyjnej- nie ma sie co cieszyć na zapas.

Oto Grosik:
Obrazek

Obiadek ( z lotu ptaka). Jeden kociak gdzieś się schował bo przy misce tylko piątka maluchów.
Obrazek
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Czw paź 29, 2009 11:54 Re: Wątek FF - kto oddawał 1% ? // kociaki leśne z Zamościa

Dla TY_My ( jeśli tu nadal zagląda) , jej wirtualna podopieczna, Tonga:

Obrazek Obrazek
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Sob paź 31, 2009 0:04 Re: Wątek FF - kto oddawał 1% ? // kociaki leśne z Zamościa

Oto kociaki znalezione w lesie k/Zamościa:
Same panny :)

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

I kocurek-Grosik:
Obrazek

Zabawa razem:
Obrazek
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Sob paź 31, 2009 2:45 Re: Wątek FF - kto oddawał 1% ? // kociaki leśne z Zamościa

Śliczne dzieciaki :D Pójdą jak ciepłe bułeczki, coś mi się zdaje :wink:

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Sob paź 31, 2009 15:57 Re: Wątek FF - kto oddawał 1% ? // kociaki leśne z Zamościa

TyMa zagląda :) A Tongisko to ogromne kocisko!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Sob paź 31, 2009 16:32 Re: Wątek FF - kto oddawał 1% ? // kociaki leśne z Zamościa

TyMa pisze:TyMa zagląda :) A Tongisko to ogromne kocisko!

Ona niebawem osiągnie kształt dokonały...
Jak biegnie, to tak jak by się piłka toczyła.
Ma futro foki !
Niepodobieństwem jest zobaczyć skórę, nawet dokładnie rozgarniając siersć!
Tłuszczyku oczywiście też ma ile trzeba :mrgreen:

A ponieważ w kociarni tymczasują się dwa szczeniaki w wieku 4 m-cy i są przeze mnie wypuszczane na pól dnia na zewnątrz, więc kot jest dla nich absolutną atrakcją, do gonienia i szczekania.
Tonga wskakuje na stojące ciężaówki i leje psy po pyskach gdy za blisko podskoczą.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Nie lis 01, 2009 12:13 Re: Wątek FF - kto oddawał 1% ? // kociaki leśne z Zamościa

Wystawiłam kociaki z lasu na allegro, z zastrzeżeniem, że nie oddaję kotów na wieś.
I oto jakiego maila dostałam:

Moja Droga/Drogi proponuję puknąć się w głowę.Mieszkam na wsi ,a moje koty /ze schroniska w Łodzi/ wiodą szczęśliwsze życie od kotów siedzących na kanapach w 40 metrowych mieszkaniach.Skąd u Ciebie przekonanie o kiepskim losie wiejskich kotów.Masz rodziców ze wsi?Kociska łowią myszy ,szlajają się po ogrodzie ,a w nocy śpią w domu.Zawsze najedzone ,pod stałą opieką weterynaryjną.Muszisz być osobą o wyjątkowo wąskich horyzontach myślowych ,skoro tak postrzegasz rzeczywistość.Mam propozycje;nie mów za koty.

ręce opadają...
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Nie lis 01, 2009 22:43 Re: Wątek FF - kto oddawał 1% ? // kociaki leśne z Zamościa

Kasia D. pisze:Wystawiłam kociaki z lasu na allegro, z zastrzeżeniem, że nie oddaję kotów na wieś.

Moja Droga/Drogi proponuję puknąć się w głowę.Mieszkam na wsi ,a moje koty /ze schroniska w Łodzi/ wiodą szczęśliwsze życie od kotów siedzących na kanapach w 40 metrowych mieszkaniach.Skąd u Ciebie przekonanie o kiepskim losie wiejskich kotów.Masz rodziców ze wsi?Kociska łowią myszy ,szlajają się po ogrodzie ,a w nocy śpią w domu.Zawsze najedzone ,pod stałą opieką weterynaryjną.Muszisz być osobą o wyjątkowo wąskich horyzontach myślowych ,skoro tak postrzegasz rzeczywistość.Mam propozycje;nie mów za koty.

ręce opadają...

Co jej odpisałaś?

:mrgreen:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie lis 01, 2009 23:34 Re: Wątek FF - kto oddawał 1% ? // kociaki leśne z Zamościa

Cameo pisze:
Kasia D. pisze:Wystawiłam kociaki z lasu na allegro, z zastrzeżeniem, że nie oddaję kotów na wieś.

ręce opadają...

Co jej odpisałaś?

:mrgreen:

Zaczęłam tak:

" Bardzo dziękuję za mądrego, wyważonego i kulturalnego maila..." :mrgreen:

A potem kazałam jej/jemu pilnowac kotów, bo nadejdzie taki dzień, że nie wrócą na noc do domu.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Pon lis 02, 2009 0:49 Re: Wątek FF - kociaki leśne spod Zamościa

Obrazek

Oto Pektynka. Zabierałam ją z maluchami 2 m-ce temu spod balkonu MonikiL.
Z jej własnych, osobistych dzieci została tylko 3 miesięczna piękna szylkretka wyglądająca na buraskę.
Pozostała trójka maluchów ( 5 tyg)to adoptowany przez nią osierocony miot z ul. Motorowej ( w skrócie: motorki). Dwie koteczki pręgowane tygrysio i kocurek-klasyk.

I jeszcze raz:
Szylkrecia, córka Pektynki:
Obrazek

A tu, z motorkami:
Obrazek

I motorki same:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Pon lis 02, 2009 17:04 Re: Wątek FF - kociaki z lasu // Pektynka i rozkoszniaki :)

I ciąg dalszy korespondencji od zwolennika niekontrolowanego wypuszczania kotów.

"czytam z lekkim niedowierzaniem.Lepsze jest życie w czterech ścianach od normalnego w naturze?Co wolą koty ,proszę spytać się kotów.Teraz wiem czego można spodziewać się po nawiedzonych kobietach z syndromem "niedopchnięcia".Jednym słowem skandal połączony z hipokryzją.Nie miałbym sumienia pozbawić moich pupilków wszystkiego tego ,co kocie.Sadyści jedak istnieją.

Co Wy na to? 8O
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Pon lis 02, 2009 18:31 Re: Wątek FF - kociaki z lasu // Pektynka i rozkoszniaki :)

Eh, odpuść sobie dyskusję z tym typem - ma ewidentnie syndrom bezmózgowia :evil:

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Pon lis 02, 2009 19:02 Re: Wątek FF - kociaki z lasu // Pektynka i rozkoszniaki :)

katikot pisze:Eh, odpuść sobie dyskusję z tym typem - ma ewidentnie syndrom bezmózgowia :evil:

Tak też własnie zrobiłam.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Wto lis 03, 2009 9:49 Re: Wątek FF - kociaki z lasu // Pektynka i rozkoszniaki :)

Założyłam fundacji profil na facebooku.
No... zobaczymy, co z tego wyniknie.
Bo na NK jest nieźle :)
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Wto lis 03, 2009 10:36 Re: Wątek FF - kociaki z lasu // Pektynka i rozkoszniaki :)

viewtopic.php?f=13&t=102809

Taki persik staruszek szuka domu.
Trafił do schronu , ale jeden z wetów tam pracujących zabrał go do siebie na DT.

Własnie dowiedziałam się, ze TEreska z mojego podpisu będzie dziś miała usuwane OBA oczka :(
Wetka podjęła taką decyzję...
Cóż, moge tylko trzymac kciuki zeby wszystko poszło dobrze.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

[poprzednia][następna]