Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
neva123 pisze:wiecie co... doradźcie
wczoraj wetka powiedziala mi ze najlepsza karma to ta "weterynaryjna" RC Weaning. (19pln/400g) i ze ona ma wszystko co kotu potrzeba i nie trzeba zadnych dodatków do niej dawac itp, ze kot powinien monotematycznie jesc, czyli jedno i to samo, wtedy nie bedzie problemów z jelitami itp.
neva123 pisze:
Aniołku tej Acany i Orijeny nawet w tej tabeli nie ma wiec nie mialam pojecia.
a który smak polecasz? bo boje sie ze po rybach siuski beda bardziej cuchnac
neva123 pisze:Abudabi, tak tak, znam ten patent, fakt że cały gabinet jest w karmach RCdzięki za linki, oba już zdążyłam przestudiowac... ale w tej tabeli ostatnia aktualizacja była datowana na 2004r wiec to też niemiarodajny spis
neva123 pisze:Abudabi, tak tak, znam ten patent, fakt że cały gabinet jest w karmach RCdzięki za linki, oba już zdążyłam przestudiowac... ale w tej tabeli ostatnia aktualizacja była datowana na 2004r wiec to też niemiarodajny spis
Emilka pisze:A ja znowu o karmach urinary....
Moje koty maja przewlekle problemy z struwitami. Niektore sa juz dlugi czas na hill's s/d (rozpuszczajacym), u innych uporalismy sie juz z kamieniami, weterynarz radzi aby dozywotnio karmic koty leczniczym hill'sem c/d. Ponoc o gwaltowny nawrot choroby nie trudno.... ja jednak mam mieszane uczucia
Od razu zaznaczam,ze moj weterynarz nie jest dystrybutorem owej karmySprzedaje rozne lecznicze karmy, ta akurat moim kotom sluzy i skutecznie rozpuszcza kamienie.
Czy ktos jest w podobnej sytuacji? lecznicza karma dozywotnio??
neva123 pisze:dziękuję pięnie za rady, zaraz wszyskto spiszę i popatrze w moich 2 zoologikach na osiedlu, może w którymś znajde i przepatrze wszystkie wory po kolei względem składuwkońcu klient nasz pan
ps. wlasnie przegląam opis Orijen. no i niby piszą ze miesko to 75% (to jedyna liczba konkretna w tym opisie) a w skladzie jest mączka z kurczaka, mączka z indyka, mączka z łososia i ryby z północnych jezior, a z tego artykułu http://www.vetopedia.pl/article46-1-Jak ... karme.html wynika że to są wypełniacze a ryby powinny byc tylko oceaniczne i żeby unikac tego w karmachzgłupiec można od tylu sprzecznych informacji
ale coś znajde, wszystko bede po 50gram kupowac (w ramach dziennej porcji, i zobaczymy jak kota zareaguje)
póki co powiem wam że kota jak wczoraj strzeliła pierwszego kupala to byl wzorowy a teraz po tych chrupach co jej daje to takie rzadziaki wali..... wiec te zdecydowanie odpadają...
a ile dni musi kot pojesc karme zeby mozna bylo zaobserwowac reakcje organizmu (ewentualne biegunki) bo ze smakiem to napewno odrazu zauwaze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Myszorek, puszatek i 107 gości