Wwa Falenica, Bobi ZNALEZIONY po 25 dniach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 19, 2019 14:21 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Andrzej, wszyscy tutaj jesteśmy z Tobą, wszyscy Ci kibicujemy i czekamy na tę najważniejszą wiadomość o Bobim! Doskonale Cię rozumiem z tym dołem, nie da się cały czas żyć na takiej adrenalinie, zmęczenie jest ogromne, brak efektów i przychodzi taki moment, że człowiek się załamuje. U mnie reakcją na taki stan jest płacz (etap przed tym stanem strasznie klnę) i jak się wyryczę do poduszki, to na drugi dzień wracają siły do dalszego działania. Ty jako że mężczyźni nie płaczą, pewnie powinieneś się upić, wyspać porządnie choć ten jeden raz i myślę że siły (i wiara) też wtedy wrócą. Mam nadzieję, że doła już pokonałeś :ok: Dobrze że jest z Tobą gusiek ( :201494 ) bo w dwójkę raźniej i bezpieczniej.

Ja codziennie sprawdzam zaginione zwierzaki na olx i gumtree. Dałabym jeszcze jedno ogłoszenie na olx, mam te punkty od nich i mogłabym wyróżnić, tylko nie mam pojęcia na jakie miasto dać to dodatkowe (mam nadzieję że by nie usunęli, w końcu punkty od nich). Aktualne ogłoszenie Kasi jest na Warszawę i jest wyróżnione. Na gumtree też jest wyróżnione, na innych portalach najczęściej można samemu przedłużać i to robię, wtedy ogłoszenie jest na górze. Mogę w to święto dorobić jeszcze na inne miasta, tylko już nie mam pojęcia na jakie.

I jeszcze pomyślałam, że może już czas żeby na tych Twoich starych ogłoszeniach, które już długo wiszą dopisywać informację że kotek dalej poszukiwany. Może jakimś flamastrem na tych wiszących dopisywać taką informację, żeby rzucała się w oczy. Bo ludzie najczęściej nie zwracają uwagi jak coś długo wisi i myślą, że prawa nieaktualna a ogł. nie pozdejmowane. Ale może Iwonami się wypowie.
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro cze 19, 2019 14:41 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Doklejam nowe ogloszenia, widac, ze sa swieze. Sorki, nie odpisuje na wszystko, bo z telefonu mi to zajmuje milion lat.
Ksz.

sqbi90

Od: Śro sie 31, 2016 2:17

Post » Śro cze 19, 2019 14:44 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Mężczyźni też płaczą, to niczego nie ujmuje. A chroni, być może, przed zawałem.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro cze 19, 2019 14:54 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

MalgWroclaw pisze:Mężczyźni też płaczą, to niczego nie ujmuje. A chroni, być może, przed zawałem.

zabrakło mi słowa "ponoć" :wink:
Małgosiu, wiem że płaczą i to nie jest żadna ujma
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro cze 19, 2019 15:02 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Tu chyba Bobik nie ma ogłoszenia
http://zaginionekoty.pl/szukaj.html
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro cze 19, 2019 15:06 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

mziel52 pisze:Tu chyba Bobik nie ma ogłoszenia
http://zaginionekoty.pl/szukaj.html

faktycznie nie ma, już dorabiam (mam tam nawet konto)
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro cze 19, 2019 15:44 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

zuzia96 pisze:I jeszcze pomyślałam, że może już czas żeby na tych Twoich starych ogłoszeniach, które już długo wiszą dopisywać informację że kotek dalej poszukiwany. Może jakimś flamastrem na tych wiszących dopisywać taką informację, żeby rzucała się w oczy. Bo ludzie najczęściej nie zwracają uwagi jak coś długo wisi i myślą, że prawa nieaktualna a ogł. nie pozdejmowane. Ale może Iwonami się wypowie.

Iwonami już się wypowiedziała wcześniej dokładnie tak jak napisałaś. :)

I jeszcze. Nie krytykujcie, że tu tyle rad. Gdy ja szukałam, byłam przecież zielona jak liście na drzewie. Te rady dawały mi nadzieję, otuchę. Korzystałam że wszystkich podpowiedzi i rad. To dawało mi napęd do działania. Pozwoliło mi uwierzyć, że Ogrynia żyje. Mimo, że delfinka twierdziła, że nie żyje. Ja tego nie przyjmowałam do wiadomości i nie przestawałam szukać. Dzięki temu przeżyłam z Ogrynią kilka cudownych lat. Strasznie mi jej brakuje. Tyle, że teraz wiem, że nie błąka się gdzieś po mieście, a hasa po tęczowych łąkach razem z innymi zwierzakami.

Sądzę, że Andrzej nie ma jeszcze bólu głowy od tych rad. :)
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Śro cze 19, 2019 15:48 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Na wołanie ,kicianie ,grzechot karma to koty normalnie podwórkowe czy znajome lecą
Ale te co się odzywały raz na ileś czasu w ciszy były gdzieś uwięzione
Najprawdopodobniej czuły się zagrożone i nie chciały na siebie zwracać uwagi
Były przerażone sytuacja
Nie chodzi żebyś nie kiciał ale jak pójdziesz w jakieś miejsce to najpierw ciszy posłuchać czy nie ma jakiś odgłosów
Trzymamy cały czas kciuki

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Śro cze 19, 2019 15:48 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Nie ma bolu glowy, rady zawsze mile widziane.
Ksz.

sqbi90

Post » Śro cze 19, 2019 15:55 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Bywa różnie. Na moim podwórku grzechotanie puszką z suchym przez panią, która szukała swojego kota, w stadku wolnych budziło panikę. Dlatego też nigdy nie robiłam sama hałasów.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro cze 19, 2019 16:19 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Mi behawiorystka mówiła, żeby wziąć miseczkę i tą puszkę co zawsze. Nie potrząsać tylko nasypywać powoli, wsypywać z powrotem. Takie dźwięki nawet ciche jak w domu. Kot ma przecież doskonały słuch. Jeśli jest w okolicy- usłyszy. Nie chodząc. Siedząc. Potrząsanie to duży hałas dla kota. Może przerażać.
Nadal :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro cze 19, 2019 16:37 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Mnie się wydaje, że odgłosy na żarełko, które kot najbardziej lubi. U mnie (zastanawiałam się zawsze dlaczego - jakim "psim swendem") na odgłos kocich kabanosków (wyciąganych z szafki mimo, że z taj samej szafki wyjmowałam saszetki) przybiegają z balkonu. Naprawdę stawiam na słuch Bobiego. Może znajomy, smakowity dźwięk go wywabi? Niestety, trzeba być wtedy blisko Bobisia.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Śro cze 19, 2019 17:08 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Poki co w 521 w korku stoje, ale potem do sklepu skocze i bede kroil mieso pod domem. Bobek ma fiola na punkcie wolowiny szczegolnie. Ale kurczak tez ujdzie.
Ksz.

sqbi90

Post » Śro cze 19, 2019 18:48 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Zuzia96 - dzięki. Najbliższe miasta to Otwock i Mińsk Mazowiecki. Pilawa. Garwolin. I gminy Kołbiel i Wiązowna.

Jutro wolne. Może i się urżnę po szukaniu i wyśpię. Powinienem jutro rano podjechać coś załatwić, ale to się jeszcze zobaczy.

Iwonami - na następnej partii ogłoszeń, jeżeli będzie potrzebna, dopiszę, że szukam NADAL. Ale póki co, to chyba widać, że są nowe, kolorowe ogłoszenia. Ludzie dzwonią, jest odzew. Zresztą, zrobiłem się chyba ciut rozpoznawalny, uhh. Ciężko przeoczyć typa, który z szaleństwem w oczach szuka kota i świeci ludziom latarką po krzakach.

Nie mam zielonego pojęcia, jak potrząsać karmą w sposób, który usłyszałby Bobi. Nie jest fanem suchej, ale spróbuję, dźwięk jest mu znany, bo Hanka lubi pochrupać. A saszetką to zwykle tłukę jak oszalały o blat, żeby potem łatwiej nałożyć (żeby zeszła całość na jedną stronę saszetki). To by go raczej przeraziło na ten moment. Może faktycznie skoczę po mięcho i usiądę na tarasie z nożem i pokroję.
Ksz.

sqbi90

Post » Śro cze 19, 2019 19:51 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Oby coś w końcu poskutkowało!

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

[poprzednia][następna]