Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 09, 2014 9:57 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Zosik pisze:Kocurek faktycznie zjawiskowy. I te bursztynowe oczy! 8O

Poprosiłam o więcej zdjęć, może znajdzie dom na FB jak Maja ? I Lunę też wrzućmy, a nuż się uda. :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro lip 09, 2014 11:39 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:Kicia z Sosnowca jedzie w piątek na zabieg. :201467 Dzięki dziewczyny! :1luvu: :1luvu:

Super, bardzo sie ciesze :D :ok: !

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Śro lip 09, 2014 11:42 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

ultra75 pisze:
Chiara pisze:Kicia z Sosnowca jedzie w piątek na zabieg. :201467 Dzięki dziewczyny! :1luvu: :1luvu:

Super, bardzo sie ciesze :D :ok: !

czyli pieniądze na darmowe zabiegi jeszcze są :D

dobrze wiedzieć na przyszłość
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lip 09, 2014 13:57 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Zgłosił się do mnie Pan z Pieńkowa, z prośbą o sterylizację 7 garażowo-sąsiadowo-podwórkowych kotek.Tak, tak, wyłapywał je nawet z posesji sąsiadów :ok: w tym tygodniu wszystkie zostały wycięte , wszystkie mają odchowane małe(ciekawe ile ich jest 8O ), na jesieni obiecałam wszystkie młode kotki wyciąć, i to nie jedyne takie miejsce gdzie jesienią będę miała młode do cięcia, do tego jeszcze stare miejsca, w których tez będę musiała posprawdzać czy się małe nie pojawiły.Co chwilę, tez ktoś dzwoni, z prośbą o pomoc, dobrze, ze tyle kotek będzie wyciętych, ale fundusze z UG juz są na wykończeniu, a "chętnych kocic" w tym roku coraz więcej.Coraz więcej osób dowiaduje się, ze jednak mozna pomóc tym biednym kocicom i zapobiec ich rozmnazaniu, bardzo się z tego cieszę, ale jestem prawie pewna, ze będę niedługo potrzebowała Waszego silnego wsparcia, rozeszły się wici, ze pomagam kotom, powiedziało się A, teraz trzeba powiedzieć B. Nie chcę odmawiać żadnemu kotu, w mojej miejscowości jest już naprawdę fajnie pod tym względem, ale w sąsiednich miejscowościach, a nawet dalszych z mojej gminy dopiero rusza się ten temat, ludzie sobie opowiadają, zachęcają do cięcia, oj będzie duzo roboty :strach:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Śro lip 09, 2014 14:02 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Agłaja^..^ pisze:Zgłosił się do mnie Pan z Pieńkowa, z prośbą o sterylizację 7 garażowo-sąsiadowo-podwórkowych kotek.Tak, tak, wyłapywał je nawet z posesji sąsiadów :ok: w tym tygodniu wszystkie zostały wycięte , wszystkie mają odchowane małe(ciekawe ile ich jest 8O ), na jesieni obiecałam wszystkie młode kotki wyciąć, i to nie jedyne takie miejsce gdzie jesienią będę miała młode do cięcia, do tego jeszcze stare miejsca, w których tez będę musiała posprawdzać czy się małe nie pojawiły.Co chwilę, tez ktoś dzwoni, z prośbą o pomoc, dobrze, ze tyle kotek będzie wyciętych, ale fundusze z UG juz są na wykończeniu, a "chętnych kocic" w tym roku coraz więcej.Coraz więcej osób dowiaduje się, ze jednak mozna pomóc tym biednym kocicom i zapobiec ich rozmnazaniu, bardzo się z tego cieszę, ale jestem prawie pewna, ze będę niedługo potrzebowała Waszego silnego wsparcia, rozeszły się wici, ze pomagam kotom, powiedziało się A, teraz trzeba powiedzieć B. Nie chcę odmawiać żadnemu kotu, w mojej miejscowości jest już naprawdę fajnie pod tym względem, ale w sąsiednich miejscowościach, a nawet dalszych z mojej gminy dopiero rusza się ten temat, ludzie sobie opowiadają, zachęcają do cięcia, oj będzie duzo roboty :strach:

Tak, też obserwuję ten proces w wielu miejscach. I cieszy i przeraża, bo nie wiem ile zdołamy zrobić. Na pewno damy z siebie wysztko i postaramy się sfinalizować jak najwięcej zabiegów. W każdym razie pamiętam o Tobie i Twoich sterylkach. :1luvu: A bazarek bursztynowy był wprost cudny.

Proszę, pamiętajcie o nas... :ok:

Chiara

Post » Śro lip 09, 2014 14:20 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Ja na szczęście mam kocurka, więc nie martwię się o sterylizację. Moja znajoma w tamtym roku robiła swojemu perskiemu kotku sterylizację, bo miała młode na wiosnę i na jesieni tak po 3.

Hanneczka

Od: Śro lip 09, 2014 14:15

Post » Śro lip 09, 2014 14:38 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Hanneczka pisze:Ja na szczęście mam kocurka, więc nie martwię się o sterylizację. Moja znajoma w tamtym roku robiła swojemu perskiemu kotku sterylizację, bo miała młode na wiosnę i na jesieni tak po 3.

O sterylizację nie musisz się martwić. Powinnaś jednak zatroszczyć się o kastrację swojego kocurka. :)
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro lip 09, 2014 18:14 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Uzupełniłam wpłaty lipcowe i dziękuję Wam: Magoska_, Batka, Mikołaj D. i Axa76 za Wasze wpłaty, które spadły jak prosto z nieba do magicznej Sakiewki PS i tak baaaardzo się przydały. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Chiara

Post » Śro lip 09, 2014 19:22 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Dzięki Waszemu wsparciu udało mi się dziś opłacić trzynaście kolejnych zabiegów. :201487

Opłaciłam FV 50/07/2014 z dnia 08.07.2014 na kwotę 640 zł za sterylizację kotek N°36, N°37, N°38, N°40, N°42, N°43 i kastrację kocurów N°39, N°44, N°45, N°46. :201453

Opłaciłam też FV 38/07/2014 z dnia 07.07.2014 na kwotę 160 zł za sterylizację kotki N°35 i kastarację kocurów N°34 i N°51. :201465

Te zabiegi były możliwe dzięki Wam i bardzo dziękuję, że pomogliście tym kotom... :201440

Chiara

Post » Śro lip 09, 2014 20:31 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

w imieniu kotów z Podlasia bardzo dziękuję za wszystkie nawet najdrobniejsze wpłaty :201494 :201494 :1luvu: :1luvu: , za dobre słowo :201461 , bo bywają chwile zwątpienia, w Bielsku Podlaskim i okolicach dzieje się oj dzieje, sterylki idą pełną parą, mało się udzielam na wątku, ale czasu mam masakrycznie mało

cieszę się, że coraz więcej osób zagląda na wątek Powszechnej Sterylizacji :D :ok:

Zosik pisze:Doczekaliśmy TYCH czasów.
Ludzie ze wsi sami dzwonią i proszą o sterylizacje!
Sami łapią i przywożą do lecznicy!
Sąsiedzi ich obserwują, słuchają i biorą przykład.
To jest niesamowite...

Sylwia oprócz tego, że sama sterylizuje hordy kotów (NA WSIACH!), to jeszcze potrafi dotrzeć do zwykłych ludzi i przekonać ich, że sterylizacja daje same korzyści.
Sylwia! Dla Ciebie wielki ukłon i ogromny szacunek! Jesteś wielka i najlepsza!

Zosik bez Powszechnej Sterylizacji nie udałoby się tyle zdziałać, staram się jak mogę by przekonać ludzi do sterylizacji i w większości przypadków mi się udaje 8O , trzymajcie kciuki by mi starczyło zapału do dalszego działania :ok:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Śro lip 09, 2014 22:05 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

W końcu panu karmicielowi udało się pojmać kocurka z ul. Zamkowej! :201413 Jest już po zabiegu i dostaje N°74. :20148

Obrazek

Mam już wpłatę celową 40 zł na jego kastrację. :lol:

Chiara

Post » Śro lip 09, 2014 23:54 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:
Wczoraj wieczorem dzwonił do Sylwii pan ze wsi Parcewo z prośbą o sterylizację dwóch kotek. :kotek: :kotek: Sylwia nie mogła dziś jechać, aby je złapać, więc pan został zaopatrzony w starą klatkę łapkę i już dziś dostarczył jedną z kotek do lecznicy. :201467 Kotka już po zabiegu, a pan łapie drugą. :lol: :ok:

Panu udało się złapać i przywieźć na sterylizację także drugą kotkę :lol: Za sterylizację obydwu zapłacimy 160 zł.

Obrazek

Jakie biedactwo... :(

Obrazek

Sylwia, zależy mi, żeby kicia z drugiej fotki została porządnie wyleczona zanim wróci do siebie. Dopłacimy ewentualne koszty dodatkowe.

Strasznie żal tych kotów, dobrze, że przynajmniej nie będą mieć więcej maluszków... :( I że ten pan złapał je przywiózł...

Chiara

Post » Czw lip 10, 2014 11:13 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Może komuś się przyda taka informacja: http://www.bedzin.pl/wydarzenia-bedzin/ ... o-zyjacych
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Czw lip 10, 2014 11:20 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Axa76 pisze:Może komuś się przyda taka informacja: http://www.bedzin.pl/wydarzenia-bedzin/ ... o-zyjacych

Wrzuciłam na naszego FB. Oby więcej takich newsów. :piwa:

Chiara

Post » Czw lip 10, 2014 12:42 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

coś mnie naszło i poczyniłam następny bazarek, póki jeszcze mam trochę czasu viewtopic.php?f=20&t=163341&p=10667205#p10667205
Zapraszam :kotek:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

[poprzednia][następna]