Zosik pisze:Kocurek faktycznie zjawiskowy. I te bursztynowe oczy!
Poprosiłam o więcej zdjęć, może znajdzie dom na FB jak Maja ? I Lunę też wrzućmy, a nuż się uda.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Zosik pisze:Kocurek faktycznie zjawiskowy. I te bursztynowe oczy!
Chiara pisze:Kicia z Sosnowca jedzie w piątek na zabieg.Dzięki dziewczyny!
![]()
ultra75 pisze:Chiara pisze:Kicia z Sosnowca jedzie w piątek na zabieg.Dzięki dziewczyny!
![]()
Super, bardzo sie ciesze![]()
!
Agłaja^..^ pisze:Zgłosił się do mnie Pan z Pieńkowa, z prośbą o sterylizację 7 garażowo-sąsiadowo-podwórkowych kotek.Tak, tak, wyłapywał je nawet z posesji sąsiadóww tym tygodniu wszystkie zostały wycięte , wszystkie mają odchowane małe(ciekawe ile ich jest
), na jesieni obiecałam wszystkie młode kotki wyciąć, i to nie jedyne takie miejsce gdzie jesienią będę miała młode do cięcia, do tego jeszcze stare miejsca, w których tez będę musiała posprawdzać czy się małe nie pojawiły.Co chwilę, tez ktoś dzwoni, z prośbą o pomoc, dobrze, ze tyle kotek będzie wyciętych, ale fundusze z UG juz są na wykończeniu, a "chętnych kocic" w tym roku coraz więcej.Coraz więcej osób dowiaduje się, ze jednak mozna pomóc tym biednym kocicom i zapobiec ich rozmnazaniu, bardzo się z tego cieszę, ale jestem prawie pewna, ze będę niedługo potrzebowała Waszego silnego wsparcia, rozeszły się wici, ze pomagam kotom, powiedziało się A, teraz trzeba powiedzieć B. Nie chcę odmawiać żadnemu kotu, w mojej miejscowości jest już naprawdę fajnie pod tym względem, ale w sąsiednich miejscowościach, a nawet dalszych z mojej gminy dopiero rusza się ten temat, ludzie sobie opowiadają, zachęcają do cięcia, oj będzie duzo roboty
Hanneczka pisze:Ja na szczęście mam kocurka, więc nie martwię się o sterylizację. Moja znajoma w tamtym roku robiła swojemu perskiemu kotku sterylizację, bo miała młode na wiosnę i na jesieni tak po 3.
Zosik pisze:Doczekaliśmy TYCH czasów.
Ludzie ze wsi sami dzwonią i proszą o sterylizacje!
Sami łapią i przywożą do lecznicy!
Sąsiedzi ich obserwują, słuchają i biorą przykład.
To jest niesamowite...
Sylwia oprócz tego, że sama sterylizuje hordy kotów (NA WSIACH!), to jeszcze potrafi dotrzeć do zwykłych ludzi i przekonać ich, że sterylizacja daje same korzyści.
Sylwia! Dla Ciebie wielki ukłon i ogromny szacunek! Jesteś wielka i najlepsza!
Chiara pisze:
Wczoraj wieczorem dzwonił do Sylwii pan ze wsi Parcewo z prośbą o sterylizację dwóch kotek.![]()
Sylwia nie mogła dziś jechać, aby je złapać, więc pan został zaopatrzony w starą klatkę łapkę i już dziś dostarczył jedną z kotek do lecznicy.
Kotka już po zabiegu, a pan łapie drugą.
![]()
![]()
Axa76 pisze:Może komuś się przyda taka informacja: http://www.bedzin.pl/wydarzenia-bedzin/ ... o-zyjacych
Użytkownicy przeglądający ten dział: anulka111, Nikolayprofs i 78 gości