Pożegnałam dziś Kubusia (*)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 16, 2014 17:59 Re: 8 malców w piwnicy!!!Kciuki potrzebne dla Mrówki

Niespodzianka :D cała Mrówa.
A ile czasu już mineło od podania parafiny?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto wrz 16, 2014 18:01 Re: 8 malców w piwnicy!!!Kciuki potrzebne dla Mrówki

asia2 pisze:Słuchajcie , ja już nie wiem co robić. Zaróżowiła się lekko. Zjadla. Zmieniłam jej opatrunek na łapie, jest wspoaniale gojąca się. i nie jest bolesna. problem że nie robi Mrówka kupy. Dałam jej oleju parafinowego, sporo i nic. Może lewatywe zrobić?

Asiu, wstrzymaj się. Z lewatywą też. Może niedostatecznie dużo zjadła by kupa była. Nawet po zwykłej kastracji długo czasem się na nią czeka. Poczekaj czy i jak zadziała parafina. Dla niej taki zabieg był wielkim obciążeniem i organizm może wymagać więcej czasu na dojście do siebie.

Przytulam i kciuki cały czas trzymam.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto wrz 16, 2014 19:35 Re: 8 malców w piwnicy!!!Kciuki potrzebne dla Mrówki

Parafinę podawalam i wczoraj i dziś. Minęło kilka godzin od ostatniego podania. Nie blednie, utrzymuje ten lekki róż. Wstrzymam się.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Wto wrz 16, 2014 20:27 Re: 8 malców w piwnicy!!!Kciuki potrzebne dla Mrówki

O kurczę... Ale macie przeżycia. Oby to był kolejny kryzys, który Mrówka już pokonała. Kciuki cały czas zaciskam ze wszystkich sił.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Wto wrz 16, 2014 20:29 Re: 8 malców w piwnicy!!!Kciuki potrzebne dla Mrówki

dzięki wszystkim, jest bez zmian.
mam takie pytanie z innej beczki. Czego brakuje jak paznokcie są miękkie i wlasciwie bez lakieru to nic nimi zrobić się nie da?

asia2

Post » Wto wrz 16, 2014 20:32 Re: 8 malców w piwnicy!!!Kciuki potrzebne dla Mrówki

Najprawdopodobniej krzemu.
Niektórzy utrzymują, że wapnia lub cynku, ale ja jestem właścicielką takich paznokci (miękkich i rozwarstwiających się) i sytuacja poprawiła się dopiero po suplementacji krzemu.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Wto wrz 16, 2014 22:51 Re: 8 malców w piwnicy!!!Kciuki potrzebne dla Mrówki

dokładnie to nie wiem w czym znajdę krzem ale doczytam. Dzięki. takie miętasy że koniec świata a mnie się wydaje że odżywiam się prawidłowo:))

asia2

Post » Wto wrz 16, 2014 23:10 Re: 8 malców w piwnicy!!!Kciuki potrzebne dla Mrówki

skrzyp
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro wrz 17, 2014 7:13 Re: 8 malców w piwnicy!!!Kciuki potrzebne dla Mrówki

Dzielna Mrówka, trzymaj się :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro wrz 17, 2014 11:29 Re: 8 malców w piwnicy!!!Kciuki potrzebne dla Mrówki

Marzenia11 pisze:skrzyp

czyli kupic w aptece?:)) Moja córa zbierała na polu i zaprzała . Świństwo dla mnie okrutne. Może tabletki są

Mrowka blada, nie je czyli to samo co wczoraj rano. Zrobiła siusiu. Gotuje dla niej rosołek i podam łychą żeby trochę popracował organizm. Dostala nacl z glukozą . jakby coś dziś trzeba byłoz nią zadzialać , to doopa . Do wieczora późnego jestem sama w domu a pies ciężki.

Koty nadal opiekuncze w stosunku do psiaków. Jesli chodzi o Mrowkę to pewna jestem że tylko sympatia nimi kieruje. Co do Kuby to chyba i nos je wiedzie w jego stronę. Muszę go wykąpać bo cuchnie jak wtedy gdy był w schronisku, cały zasikany.
Tylko trochę slaby jeszcze njest brudas i dlatego z tym zwlekam.

asia2

Post » Śro wrz 17, 2014 22:39 Re: 8 malców w piwnicy!!!Kciuki potrzebne dla Mrówki

jeszcze wczoraj naliczyłyśmy z Izą 6 malców , może siedem podchodżacych do jedzenia. Byle jakie były , chude brudne ale były. Dziś nie pokazaly się. W boksie w ktorym zawsze siedzialy było ich cztery czyli dwa rudzielce, bialo rudy, i szylkretka. Reszty ani widu ani slychu. matka obserwowala nas bacznie. Obejrzałyśmy dzieci i o zgrozo masakkra, w oczach, nosach i generalnie dużo gorzej niż było. Decyzja zapadla aby je wyłapać. Mam u siebie 3, drugi rudy czmychnął. Dostaly kropłowki podgrzane , odrobinkę sterydu i immunodol oraz unidox. Są chude, chyba z grzybem, świerzbem, malutkie zwłaszcza bialo rude. Ostatnia szansa była chyba dla nich. Sa u mnie .

asia2

Post » Czw wrz 18, 2014 7:12 Re: 8 malców w piwnicy!!!Kciuki potrzebne dla Mrówki

asia2 pisze:jeszcze wczoraj naliczyłyśmy z Izą 6 malców , może siedem podchodżacych do jedzenia. Byle jakie były , chude brudne ale były. Dziś nie pokazaly się. W boksie w ktorym zawsze siedzialy było ich cztery czyli dwa rudzielce, bialo rudy, i szylkretka. Reszty ani widu ani slychu. matka obserwowala nas bacznie. Obejrzałyśmy dzieci i o zgrozo masakkra, w oczach, nosach i generalnie dużo gorzej niż było. Decyzja zapadla aby je wyłapać. Mam u siebie 3, drugi rudy czmychnął. Dostaly kropłowki podgrzane , odrobinkę sterydu i immunodol oraz unidox. Są chude, chyba z grzybem, świerzbem, malutkie zwłaszcza bialo rude. Ostatnia szansa była chyba dla nich. Sa u mnie .

:cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw wrz 18, 2014 7:15 Re: 3 male w fatalnym stanie:(((Kciuki potrzebne dla Mrówki

:( :( :(
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw wrz 18, 2014 9:37 Re: 3 male w fatalnym stanie:(((Kciuki potrzebne dla Mrówki

maluchy nie jedzą nic. Sa ciche, smutne. zaraz będę je karmić. Nie wiem czy sobie z tym wszystkim poradzę sama.

asia2

Post » Czw wrz 18, 2014 9:38 Re: 3 male w fatalnym stanie:(((Kciuki potrzebne dla Mrówki

ciągle kciuki dla Was
:ok: :ok: :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]