S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 03, 2013 12:29 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mamo Foresta :1luvu:
Dziękujemy!!!
I na pewno się wszystko ułoży
Forest musi zrozumieć, że będzie teraz Ukochanym Kotkiem ale Jednym z Dwóch Ukochanych Kotków
A dla Brinki do wielka zmiana, tak jak i dla Foresta kiedyś, musi się z tym oswoić, odnaleźć w nowej sytuacji, zrozumieć co się stało, poukładać w główce. I wtedy na pewno zrozumie, że schronisko było tylko jej chwilowym przystankiem i jej prawdziwy dom jest tutaj, u Was
Oboje właściwie wychowali się wśród kotów, bo do schroniska trafili jako młodziutkie koty. Brinka tu dorastała od małego nawet, zawsze z jakimś kocim towarzyszem u boku: najpierw Zolinkiem i naszą Gajką, potem zaprzyjaźniła się z Forestem, Kijafą i wieloma innymi. Forest to taki koci dobry duszek był, otwarty wobec kotów, nigdy niekonfliktowy
Potrzebują czasu trochę, ale na pewno się zaprzyjaźnią i zrozumieją że nie ma to jak koci towarzysz:-)

Pozdrawiamy domek Zolinka:-) Byłyśmy domkiem dla jego drugiej siostry Gajki :kotek:

i puchatkowe zdjęcie od nas
Obrazek

Tania :D

Edit:
Brinka latem'11
Obrazek
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt maja 03, 2013 14:29 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dziękujemy za pozdrowienia :P Gaja jest w naszej pamięci, dałyście jej życie wolne od strachu, odeszła kochana, choć przedwcześnie (nigdy czas nie jest odpowiedni, a zawsze bardzo boli)

Zolinek do Briny
Siostra jesteś super: jesz, pijesz, kuwetkujesz, nawet dajesz się pogłaskać - moja krew :1luvu:
Brina płacze bo czuje się niepewnie, Forest płacze, bo słyszy Brinę, ale czemu płacze Mama Foresta i Briny? Z bezradności?
Mamo Obydwojga Ty lepiej nie płacz, bo jeśli to rodzinna przypadłość to łez Ci braknie - ja Zolinek płaczę czy też śpiewam nocami po dzień dzisiejszy. I nic mi po przytulaniu karmieniu itd. swoje muszę opowiedzieć. Był czas, że jedna z kocich koleżanek próbowała mi wtórować, ale tego było już za dużo, zabroniono nam nocnych zgromadzeń poza łóżkiem.
Brina, ja już od dawna jestem miziakiem, ale dopiero po trzech latach odkryłem przeznaczenie kolan. Zobacz ile ty masz do odkrycia!!
A co do kocich przyjaźni - mam dwie koleżanki: jedna zasadniczo kotów nie lubi (na szczęście jest budowy micro 1/4 mojej wagi), do drugiej można się przytulić czy ją ugryźć w zależności od humoru, ale i tak człek najlepszy. Za to nigdy nie jestem sam w pustym domu.
Brinko i Foreście dajcie sobie czas, a Ty Mamo głowa do góry - dwa płochliwe futrzaki znalazły u Ciebie dom i mają się fenomenalnie, zważywszy na ich przeszłość. Zaufał jeden zaufa i drugi, jeszcze się pokochają :ok: :ok: :ok:

kasik66

Od: Sob lip 12, 2008 17:32

Post » Pt maja 03, 2013 15:22 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała, AgaPap - :king: :king: dzięki za szybką pomoc z wyjcem.
Teraz nap......la w klatce, a ja oporządzam łazienkę - damy radę bez kapitalnego remontu :D
Szczęśliwy nie jest, ale lepiej mu niż w wucecie :ok:
Imienia nie ma, jest milion pomysłów, ale jakoś żaden nie trafił w sedno :D

Nieustanne :ok: :ok: :ok: za wszystkie nasze futerka :kitty:
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

Post » Pt maja 03, 2013 16:56 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Lidka pisze:Co tam brzydki - nienachalnej urody co najwyżej:)

:ok:
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

Post » Pt maja 03, 2013 17:21 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

A przykryłaś mu może klatkę? Bo wtedy może się czuć bezpieczniejszy i przestanie szaleć. :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt maja 03, 2013 18:21 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

On siedzi spokojnie, dopóki żadna z dziewczyn się nie pokaże na horyzoncie.Jak tylko którąś widzi, to pieje jak Kalo + Antoniusz + Zuza czarna razem wzięci.
Jest dużo spokojniejszy niż był w łazience, choć miał w niej wygodę,spokój i kocyk pokropiony kocimiętką :D
Generalnie jak przyjechał do domu, to dziewczyny się w ogóle nim nie przejęły, tyle, że po krótkiej chwili zaczął je adorować i krążyć za nimi namolnie , przy okazji chlapiąc "perfumami" na wybrane przedmioty. Znaczy się, już wiemy , czym się do tej pory najczęściej zajmował :D

Trzepie głową, w uszach kopaliny, jutro się za to wezmę, bo dziś po zapieraniu jego dowodów uwielbienia padam na pysk.

Myślę, że jego stan zdrowia musi być niezły, skoro mu tylko d..y w głowie :ryk:
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

Post » Pt maja 03, 2013 18:37 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

:lol:
no, musiał byc rozpłodowym koteczkiem
ale sie ciesze ,że nie przekaże już swoich genów nikomu :ok:

domku Foresta i Zolinka- normalnie aż łzy nam się w oczach krecą
:1luvu:

jak wiekszośc z Was wie jutro jestem w schronie tylko bladym switem
Zarządzajcie tam dobrze :ok: , w razie czego dzwońcie, mam nadzieje ,że będę mogła odbierać telefony

Jeszcze raz dzieki wszystkim za bazarki :kotek:

fotki cudne Tania :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt maja 03, 2013 18:44 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

ja jutro będę ( maluch już zdrrowy :) ) ale bede na 11.
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Sob maja 04, 2013 14:02 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

...a dzisiaj co było..

:arrow: Domek znalazła Lakini. Parze bardzo się spodobało jej zdjęcie. Szukali miziastej, łagodnej słodyczy także gdy ją zobaczyli, wzieli na ręcę - rozpłynęli się :mrgreen:

:arrow: Mardi...
Coraz słabsza, te jedno oczko posklejane, nakarmiliśmy ją, oczko też przemyliśmy. Nie było trudno ją spacyfikować... Mruczała na początku. Mruczała na końcu... Nie chcę by się poddawała :( :( :(

:arrow: Cinek na kociarni zaczyna się rozkładać. Miziasty i jest za człowiekiem. Może i ma charakter ale coś go nie pokazuje jak na razie. W klatce był bardziej charakterny.

:arrow: Kajtek czarny i Killer czarny są miziakami, łagodnymi i wielkimi.
Zegna podobnie (tri).
Ta mniejsza młodsza tri Karetta jest bardzo waleczna ale też bardzo zabawowa. Pomimo warczenia chętnie się bawiła :)
Kattania - ta czarna ''mamuśka'' - kolejny miziak, Bea - podobnie tyle, że większa ostrożność
Koria ta bura nowa - także jest otwarta i miła
Colin jakby lepiej niż tydzień temu lecz nadal ma katarek i charczy. Głaskanie go idzie mozolnie, boi się, nie warczy, rzadko syczy, łapą atakuje w formie obrony
Indira i George - miziakują ostro wraz ze świergoloącym Antoniuszem
Sewera jest bardzo miła tylko też wystraszona. Wystarczylo posiedzieć dłużej by się przekonać jak potrafi pięknie zamruczeć :1luvu:
Magali w klatce nadal naburmuszona wzywa imienia człowieka nadaremno :wink:
Cyryl przekochany, lecz chory, w nie najlepszej formie
Sabaya i Vanita - jedna nakręca drugą. Oczywiście Sabaya warczy i fuka na człowieka, co też klatkę powyżej małą tri Karettę także nakręca. Błędne koło :roll:
Rochas - taki mziak sprytny, jakby dziś mniej nastawiony podgryzająco na człowieka :mrgreen:

Na kociarni tak bez zmian jakoś.
Melkor marudny bo Małej nie było południem już :ryk:
a Zuzia łaziła za człowiekiem i znów krzyki i wrzask :lol:
Gubus boi się całej trójki, Zuzek i Melkora, ogólnie się boi i w pawlaczu siedzi.

edit: czego nie napisałam tu to pw :wink:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob maja 04, 2013 16:37 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

[quote="TanundA"]...a dzisiaj co było..

Eeeeeeeee....???? Dziś miało nie być wolontariatu???
Czy ja już taki ciućmok jestem blank nierichtich i coś przeoczyłam????
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Sob maja 04, 2013 17:00 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

puskas1 pisze:
TanundA pisze:...a dzisiaj co było..

Eeeeeeeee....???? Dziś miało nie być wolontariatu???
Czy ja już taki ciućmok jestem blank nierichtich i coś przeoczyłam????
hmmm... przeoczyłaś, no kurde szkodaaaa :( :( a myśmy myslały, że coś wyskoczyło Tobie

Mała1 pisze:i zgłaszam ,że w sobotę jest normalnie wolontariat
mnie nie ma, jestem u świnek i krówek
ale ,,starzy,, wolontariusze mnie zastąpią godnie

tu choćby, post ze czwartku... wczoraj Mała też coś przyominała, że jest Wolontariat
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob maja 04, 2013 17:54 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

:oops: :oops: :oops:

ślepa komenda jestem i ciućmok do potęgi entej :evil:
przepraszam :oops:
chiniole pochłonęli ostatnio całą moją uwagę, nieprzytomna łażę
a tak mi łyso dziś w domu było
buuuuuuuuuuuuuuuuu
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Sob maja 04, 2013 22:41 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

nam też łysko bez Ciebie było :) :( no szkoda
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Nie maja 05, 2013 14:07 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ważne!
Kto z kociarzy posiada fundacyjną koszulkę - taką, które były rozdawane w styczniu?
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Nie maja 05, 2013 16:10 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kamakolo pisze:Ważne!
Kto z kociarzy posiada fundacyjną koszulkę - taką, które były rozdawane w styczniu?

ja!
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

[poprzednia][następna]