Tymczasy u horacy7. Basia walczy, koty szukają domów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 08, 2012 11:51 Re: Tymczasy u horacy 7. Szukamy kotom domów.

Ja jestem. Ale mój stan zdenerwowania osiągnął wyżyn. W dodaktu wczoraj wypipsztaliłam się z fasoem. Cielsko obite to drobiazg ale cuś mi się zrobiło w środkowy palec u lewej ręki, to znaczy jest gorący, spuchnięty, boli i przeciwstawia się zginaniu. Jedną ręką ciężko się działa, ale się działa...
No trudno... jakby co to proszę mnie humanitarnie dobić.
A jutro jakby się ktuś znalazł coby pomógł wytachać odrzwia tudzież kolejną transzę "szmat" z kociowozu czyli reniferosań, byłoby superzaście.

Zimno okrutnie, Renifer w Brodnicy.Usiłowałam ukryć tajemniczą "kontuzję", żeby uniknąc wymówek, że zawsze coś sobie zrobię.

Jak kiedyś dzielnie jako osoba "sprawna inaczej" obcięłam sobie sekatorem kawałek opuszki palca, to też chciałam się przemycić do domu i zamaskować jakby się nic nie stało...
ale zdradził mnie krwawy ślad... :mrgreen:

Przepraszam, że piszę głupoty, ale nie mogę mądrzej.
jestem w nerwach i sztresie.

Basiu, czy jutro się zobaczymy?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Sob gru 08, 2012 13:18 Re: Tymczasy u horacy 7. Szukamy kotom domów.

Zosiu, ja myślę, że te drzwi, to od razu do mojego wozu przerzucimy. Albo, może od razu się pod schroniskiem umówimy i tam je zostawimy? Oni je do magazynu wrzucą. Wezmę Małżona :ok:
A szmaty do domu weźmiemy i rozdysponujemy.
Gdybyśmy się pod schronem umówili, to od razu zabralibyśmy Bezika. Myślałam, że wypuszczę dziś Malwinkę "na salony", a Bezika wezmę do pokoju, w którym obecnie siedzi Malwi, ale plan spalił na panewce :?
Zaraz wkleję jakieś nieudane zdjęcia na ogólny schroniskowy z tej nieudanej próby.
Gdybyśmy pod schronem się umówili, to w drodze do mnie zajechalibyśmy po Basię, jeśli Basia w ogóle będzie na siłach przyjechać jutro. Ale to się pewnie dopiero jutro okaże.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Sob gru 08, 2012 13:43 Re: Tymczasy u horacy 7. Szukamy kotom domów.

To będziemy dzwonić z drogi. Postaram się jak najwcześniej wyjechać, ale wiesz jak to jest. Renifer dziś póżno wróci. Ja postaram sie wstać wcześniej, oporządzić kociarstwo i zrobić śniadanie. Oby nie padał śnieg.
Drzwi podobno są fajne, przeszklone i eleganckie. Ja ich nie widziałam, bo zostały w samochodzie. Może i lepiej żeby je od razu zatargać, bo one zajmują najwięcej miejsca. Szmat też nie oglądałam, chyba głównie pościelowe.
To będę się z drogi odzywać, dopiero w tarkcie się okaże jak warunki pogodowe i drogowe.
Czyli kierujemy się najpierw do schronu.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Sob gru 08, 2012 13:50 Re: Tymczasy u horacy 7. Szukamy kotom domów.

Czyli tak :ok:
Akurat jak przyjedziecie i zmarzniecie przy wyciąganiu drzwi, to w domu zjemy ciepły obiadek. Kupiłam wczoraj świeży szpinak, mam nadzieję, że lubicie? No chyba, że nie lubicie, to szybko napiszcie, zrobię coś innego :wink:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Sob gru 08, 2012 18:56 Re: Tymczasy u horacy 7. Szukamy kotom domów.

Basiu, może jak naliczą rentę nie będzie tak źle. A jak lepiej się poczujesz, to zawsze możesz dorobić, szczególnie z twoim zawodem.
Mnie też nie przyznali świadczenia, tylko rentę. Przysłali mi już wyrównanie kasy, tylko nie mam decyzji i zupełnie nie wiem za jaki to okres.
Czekam na Bezika, choć mam problem z upchnięciem go, bo DT nadal zajęty, ale jakoś dam radę.
Najgorsze, że od wczoraj leżę, bo mnie jakiś wirus dopadł :cry:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Nie gru 09, 2012 10:49 Re: Tymczasy u horacy 7. Szukamy kotom domów.

Ale się dzieje, brawo dla Was dziewczyny!!! :piwa:
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

Post » Nie gru 09, 2012 14:04 Re: Tymczasy u horacy 7. Szukamy kotom domów.

Kociowóz już ruszył w stronę Olsztyna.Bezik i Malwinka w drodze,w drodze też ciężko chora sunia z nowotworem .Niestety był problem ze złapaniem Zuluska w TDT i na razie został jeszcze.Za to podobno dziewczyny złapały Maciusia.Meksykanko,Reniferze jesteście wielcy dziękuję. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Dziękuję też pozostałym zaangażowanym w łapanie Maciusia oraz Juli i Gazzy za to co robiły tu na miejscu.Ja bardzo się cieszę z tego ,ze kolejne zwierzęta mają szansę na normalne życie.Dzisiaj mam jeszcze wizytę po adopcyjną u Kleksika. :wink: :wink: :wink: Wat dziękuję za wpłatę na moje tymczasy. :1luvu: Mam trochę fotek to wyślę do Kasi.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie gru 09, 2012 15:14 Re: Tymczasy u horacy 7. Szukamy kotom domów.

Kasiu foty poszły dopiero bo miałam problem z komputerem dopiero z laptopa udało się przesłać.Kociowóz jedzie już do Warszawy z Maciusiem na pokładzie.DT dziękuję bardzo. :1luvu:

horacy 7

Post » Nie gru 09, 2012 15:34 Re: Tymczasy u horacy 7. Szukamy kotom domów.

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
po_prostu_kaska

Post » Nie gru 09, 2012 17:56 Re: Tymczasy u horacy 7. Szukamy kotom domów.

Kociobus już blisko Warszawy i już niedługo zobaczę Bezika :1luvu: :1luvu:
Tak bardzo się cieszę, że udało się go wyrwać .........

Basiu :1luvu: niesamowite masz te koty :1luvu:

Obrazek
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Nie gru 09, 2012 19:14 Re: Tymczasy u horacy 7. Szukamy kotom domów.

Wszystkie niesamowicie piękne :1luvu:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie gru 09, 2012 19:42 Re: Tymczasy u horacy 7. Szukamy kotom domów.

Ja dzisiaj mam bardzo udany dzień pełen wrażeń związanych z dobrymi ludźmi i kotami ,psami.Najpierw kociowóz i nasze spotkanie z Julią jej TZ oraz Zosia i Rafalem. :1luvu: Po południu wizyta po adopcyjna u Kleksika i mojej koleżanki,przyjechał po mnie jej TŻ.To co zobaczyłam po 10 dniach to miód na moje serce,Kleks zupełnie o mnie zapomniał chodzi za nowymi dużymi jak pies.Co najważniejsze i co wzbudzało najwięcej obaw to pies ,który nie bardzo lubi koty mimo tego ,ze są w domu ,koty już były jak Lusia tam trafiła.Dzisiaj widziałam jak sunia lizała Kleksa po brzuchu ,po uszach .Coś niesamowitego już istnieje kocio-psia miłość.Nie wspomnę o ludzko-kociej miłości.Czyli warto ratować by zobaczyć cos takiego.Sama ostatnio myślę ,że nie wiem czy Tuptusia nie wyadoptować z Bąblem bo z Atomkiem ciągle jest coś nie tak.Dzisiaj znów coś z okiem nie tak.Jak się trafi fajny dom to taki dwupak proponuje. :P

horacy 7

Post » Nie gru 09, 2012 19:50 Re: Tymczasy u horacy 7. Szukamy kotom domów.

Basiu, żeby Ci się jeszcze wieczorem miło zrobiło, to popatrz na te metamorfozy, które są także Twoją zasługą. A to tylko nieliczne :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie gru 09, 2012 20:06 Re: Tymczasy u horacy 7. Szukamy kotom domów.

Dzięki Julio jak to cieszy bo uświadamia ,ze warto nie spać,leczyć,czasami kłócić się i płakać,każde uratowane życie to jest to o co w tym wszystkim chodzi.Wszyscy którzy mają w tym udział są niesamowici a forum pozwoliło mi poznać takich ludzi .Ludzi pełnych miłości do ludzi i zwierząt,z ogromnym sercem ,empatią. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

horacy 7

[poprzednia][następna]