PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 01, 2012 19:53 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

smarti pisze:to teraz potrzebny nam ktoś kto stworzy jakąś listę gdzie się zapiszemy, i kto bedzie przekazywał Jus zamówienia na to co konkretnie potrzeba :D
trzeba też pomyśleć jak to zorganizować-ja wiem że Jus ma np. puszki animondy 800 g. po ok 8 czy 9 zł-ale mogą być też tacki 100 g po 2 ,10 zł. itd.-tak samo z suchym-chyba każdy musiałby wybrać co konkretnie chce opłacać.
chyba że zbierać kwotowo i kupować to co w danym czasie przy aktualnych promocjach najbardziej się opłaca w przeliczeniu na kg i na % zawartości mięsa.

coś czuję że to będzie ...Małgosia :D :?: :piwa:

Dziękuję , dziękuję , wreszcie coś wygrałam :dance: :dance2: . A tą wygraną jest mój nowy etat :ryk: .

A tak na poważnie - wszyscy jesteście super :ok: . Prawda jak to fajnie podzielić się z Paluszkiem :wink: .
Proszę o chwilkę cierpliwości . Pomalutku się ogarniam.Podczytywałam cały czas na bieżąco tylko trochę zarobiona byłam. Dzisiejszą wizytę w schronie czuję w każdym mięśniu :roll: , chyba nie te lata aby ściany szorować :? .
Ale jest pewna pilna sprawa i dlatego na szybko piszę .
Szylkretowa Morwa potrzebuje pomocy . Siedzi w schronie bardzo długo . Teraz jest w adopcyjnym ale jej stan nie jest zadowalający - przeraźliwie chuda ( Tofik numer 2 :( ). Nie je , nie opuszcza półki . Ona długo nie pociągnie :placz: . Pilnie potrzebuje domu :crying:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Sob gru 01, 2012 21:02 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

I&S pisze:Czy mogę komuś podrzucić 3 torby ubrań i śpiwór w weekend w okolice centrum, aby je zawiózł na Paluch?

Tak się tylko przypominam, bo jeszcze tylko niedziela została.... chyba, że jest ktoś, kto jeździ na Paluch też w tygodniu?
W tygodniu mój facet może te paczki przerzucić komuś do samochodu - pracuje w Wiśniowym Business Parku na Iłżeckiej, przy Żwirki i Wigury.

A co do jedzenia dla kotków (tylko puszki), to może warto je kupować na Animalia.pl? Albo sie z nimi dogadać, że nie tylko będziecie u nich kupować, ale również ich reklamować w zamian za jedzenie dla Paluszków? Suchej karmy nie warto tam kupować, bo nie mają żadnej na kilogramy - chociaż mają np. 15kg Animondy za 177zł: http://animalia.pl/produkt,33,38,animon ... -15kg.html, czyli za ok 11.50zł za 1 kg. Po zalogowaniu mam cenę 166zł - też szybko wypracowałybyście zniżki :) W ogóle sie zastanawiam, czy nie oddać Wan swojego konra, bo mam tam już 5-ty poziom zniżki, a do 6-go brakuje wydatki 1200zł. Czyli Zniżki na większość produktów byłyby w granicach 5-6%. Ja zaczęłam kupować w osiedlowym sklepiku, jako lokalny patriota :) Choć jak widzę na żwirku mnie pani w sklepiku przycina prawie 6 zeta na 5l... :)

Nie chcę tu za wiele krakać (bo z wolnym czasem u mnie krucho), ale mam pomysł na portal, który przynosiłby dochody zwierzakom i mam też parę osób, które chciałyby charytatywnie taki portal współtworzyć. Może to wypali i pomoże trochę Paluszkom. Jeszcze się do tego poprzymierzam :)

I&S

Od: Śro paź 12, 2011 10:57

Post » Sob gru 01, 2012 21:23 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

Ja też się deklaruje - chociaż wolę te 15 zł tyg wydać na świeże serduszka kurze które paluszki kochaja.
Też się deklaruje w sprawie transportu i ew przechowalni karmy.
I&S ja jestem w tygodniu w srode ale niestety nie bywam kolo żwirki i wigury ;(
861/12 norweski ma wlasciciela ALE nie ma z nim kontaktu - kotka jest zachipowana ale nie ma kontaktu do wlasciciela ;(
Ostatnio edytowano Sob gru 01, 2012 22:23 przez zoyabea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Sob gru 01, 2012 21:32 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

A mój Ślepaczek jest chory. Podejrzenie w kierunku FIP. Wet jednak stwierdził, że równie dobrze może być to inna choroba układowa albo wirusowa. W poniedziałek jedziemy na USG do dr Marciniaka. :cry:
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Sob gru 01, 2012 21:52 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

basia111 pisze:A mój Ślepaczek jest chory. Podejrzenie w kierunku FIP. Wet jednak stwierdził, że równie dobrze może być to inna choroba układowa albo wirusowa. W poniedziałek jedziemy na USG do dr Marciniaka. :cry:

nie myśl o najgorszym..
Trzymam za to aby dr.Marciński nie znalazł płynu ani innego świństwa..

ślepaczek jest bardzo młody,prawda?
to ten co był nad moją slepą Myszką czy coś mylę ?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob gru 01, 2012 21:57 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

pod nim była niewidoma buraska. Ślepaczek siedział całe życie w szpitaliku. Brzuszek ma duży i twardy - jakby połknął piłkę. Apetyt mu dopisuje, bawi się trochę, nie ma gorączki ale w badaniu krwi wyszło 42 tys. leukocytów. Reszta w normie. Dostaje póki ci jakieś zastrzyki przeciwzapalne. Wet też mi mówił, że może się okazać, że to nie FIP ale martwi mnie ten brzuszek.
ObrazekObrazek

basia111

Post » Sob gru 01, 2012 22:25 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

Trzymam kciuki Basiu.

Dziewczyny - pytanie natury weterynaryjnej. Potrzebuje namiar an super weta od spraw kregoslupowo/stawowych ( chodzi o psa).
dzieki :kotek:
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Sob gru 01, 2012 22:27 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

moja jest buro-biała, to ta trzecia.

a alb/glob jak?-jak nawet nie masz to możesz obliczyć.

niestety ja nie mam ortopedy :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Sob gru 01, 2012 22:31 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

smarti pisze:moja jest buro-biała, to ta trzecia.

a alb/glob jak?-jak nawet nie masz to możesz obliczyć.

niestety ja nie mam ortopedy :roll:

no własnie nie mam na wyniku. Jest tu morfologia, obraz krwinek białych i oznaczenia biochemiczne.
ObrazekObrazek

basia111

Post » Sob gru 01, 2012 22:34 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

białko całkowite - albuminy = globuliny.

stąd możesz obliczyć alb/glob . Przy Fipie są z reguły < 0,4 -wtedy z dużym prawd jest Fip.
Jeśli są 0,4-0,8 to może być ale i zupełnie nie musi być-sprawdzone na moim kocie.

smarti

Post » Sob gru 01, 2012 22:35 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

basia111 pisze:pod nim była niewidoma buraska. Ślepaczek siedział całe życie w szpitaliku. Brzuszek ma duży i twardy - jakby połknął piłkę. Apetyt mu dopisuje, bawi się trochę, nie ma gorączki ale w badaniu krwi wyszło 42 tys. leukocytów. Reszta w normie. Dostaje póki ci jakieś zastrzyki przeciwzapalne. Wet też mi mówił, że może się okazać, że to nie FIP ale martwi mnie ten brzuszek.

:( biedny słodziak
mam nadzieję, że to tylko jakaś infekcja

I&S

Od: Śro paź 12, 2011 10:57

Post » Sob gru 01, 2012 22:46 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

smarti pisze:białko całkowite - albuminy = globuliny.

stąd możesz obliczyć alb/glob . Przy Fipie są z reguły < 0,4 -wtedy z dużym prawd jest Fip.
Jeśli są 0,4-0,8 to może być ale i zupełnie nie musi być-sprawdzone na moim kocie.

Nie mam oznaczonych albumin niestety. Też czytałam o tym obliczaniu na necie.

Iza, ja te z mam taką nadzieję.

Zoyabea - dziękuję
ObrazekObrazek

basia111

Post » Sob gru 01, 2012 23:08 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

pisz Basia w pon. badanie :ok:

smarti

Post » Nie gru 02, 2012 8:51 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

basia111 pisze:A mój Ślepaczek jest chory. Podejrzenie w kierunku FIP. Wet jednak stwierdził, że równie dobrze może być to inna choroba układowa albo wirusowa. W poniedziałek jedziemy na USG do dr Marciniaka. :cry:

Basiu - jeszcze nie myślmy o tej najgorszej opcji . Jutro czekamy na dobre wieści :flowerkitty: .

Aniu - z tego co słyszałam dobrymi ortopedami są dr Bissenik i dr Sterna. Chyba to jeden z nich zastosował implant w kręgosłupie lub stawie u psa , który nie chodził . Ze dwa tyg temu było na ten temat w TV. Wydaje mi się że dr Bissenik. Ale głowy nie dam.

Przypominam o kiepskim stanie Morwy :(
. Może ktoś lubi szylkretki i nie boi się zaadoptować takiej chudzinki.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie gru 02, 2012 19:21 Re: PALUCH 8.MRAU.Czyżby Fundusz Paluszkowy?:>dołącz przed z

jamkasica pisze:bubula, a wiesz może jak 852 i 853? biedne.. na dodatek bure i niedługowłose :(

ode mnie też dycha :)

Chwilowo jestem poza kocimi sprawami bo siedzę w domu więc nie wiem nic
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

[poprzednia][następna]