koteczekanusi pisze:Dodam, że jest u mnie już z miesiąc, od początku je Acanę Pacifica, surowego kurczaka/indyka oraz od czasu do czasu saszetki lub puszki - takie z dużą zawartością mięsa (ze 3-4 różnych firm).
Hm, teoretycznie rzecz ujmując, może być to kwestia problemów z trawieniem wysokomięsnej karmy. Ale wtedy raczej zaczęłoby się dużo wcześniej, nie dopiero po miesiącu? Od kiedy ona "tak ma"? Brała wcześniej jakieś leki/suplementy na poprawę trawienia/przeciwbiegunkowe?
Z drugiej strony, czytałam gdzieś, że często po karmach rybnych po jakimś czasie pojawiają się właśnie biegunki i luźne stolce. To też specyfika niektórych karm, chyba po Applaws i Porta 21 Feline też były takie rewelacje, odroczone w czasie.
Z własnego doświadczenia mogę tylko napisać, że właśnie z powodu rzadkiej kupy Bździągwy musiałam się przeprosić z RC. Wcześniej była na TOTW i przez długi czas super, żadnych problemów, później mój wyjazd za granicę, persiczka na 2 miesiące trafiła do rodziców, gdzie zajadała się RC dla persów (oni mają swojego persa, całe życie tylko na RC). No i po powrocie do mnie ZONK

stała się totalnie niekompatybilna z TOTW

Ciągle były problemy, chyba ani jednej kupy nie było w pełni prawidłowej, nie dała się trwale ustabilizować żadnymi znanymi mi metodami, więc w końcu dałam za wygraną. Chce wpierniczać zboże, to proszę bardzo

Staram się wyrównywać białko zwierzęce surową wołowiną, kurakiem, saszetkami.
Ale dlaczego "tak się jej zrobiło", do dziś nie wiem
Chyba niespecjalnie Cię pocieszyłam