SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 25, 2012 8:38 Re: SchronWro - kot z urazem kręgosłupa str.32. PILNY DT!!!

gabi.cezar pisze:jutro dokładnie ponownie przebada go weterynarz.
kocurek ma prawdopodobnie problem ze zrobieniem kupki.

KOCUREK JEDNAK WYDALA SAMODZIELNIE.
MAMY TROCHĘ CZASU NA ZNALEZIENIE MU DOMU.
PROSIMY O POMOC.

Koteczka z urazem łapki ma się lepiej.
Opuchlizna schodzi.
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Wto wrz 25, 2012 8:50 Re: SchronWro - kot z urazem kręgosłupa str.32. PILNY DT!!!

Czy ktoś mógłby przechować Amelkę u siebie przez 6 dni?
TDT właśnie radośnie mi oznajmił, że jej nie weźmie. Naprawdę nie mam co z nią zrobić, proszę pomóżcie.
Ona wiele nie potrzebuje, jedzenie i całą wyprawkę dowiozę z kotem, wystarczy uzupełniać miseczki i pomiziać przed i po pracy.
Proszę, sytuacja jest naprawdę poważna. Dzisiaj od 19 zostanie bezdomna znów...

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Wto wrz 25, 2012 9:38 Re: SchronWro - kot z urazem kręgosłupa str.32. PILNY DT!!!

gabi.cezar pisze:
gabi.cezar pisze:jutro dokładnie ponownie przebada go weterynarz.
kocurek ma prawdopodobnie problem ze zrobieniem kupki.

KOCUREK JEDNAK WYDALA SAMODZIELNIE.
MAMY TROCHĘ CZASU NA ZNALEZIENIE MU DOMU.
PROSIMY O POMOC.

Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto wrz 25, 2012 10:09 Re: SchronWro - kot z urazem kręgosłupa str.32. PILNY DT!!!

Proszę zlitujcie się nad tym malcem z megaaa biegunką i nad tą kotunią z kontuzją tylnej łapusi :(
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Wto wrz 25, 2012 10:11 Re: SchronWro - kot z urazem kręgosłupa str.32. PILNY DT!!!

Komu moge podesłać fotki małego z rana na nosie?, bo nie umiem wstawić.
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Wto wrz 25, 2012 10:19 Re: SchronWro - kot z urazem kręgosłupa str.32. PILNY DT!!!

u nas kto może tymczasować to ma wszystkie miejsca zajęte niestety :(
Sami szukamy domków po za forum.

W tej chwili najpilniej domu potrzebuje kocurek :( ona ma bardzo duże szanse na wyzdrowienie - ale jak zostanie w schronisku to wiadomo co będzie....

edit: możesz mi zdjęcia na maila wysłać ewelina027@gmail.com
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto wrz 25, 2012 11:36 Re: SchronWro - kot z urazem kręgosłupa str.32. PILNY DT!!!

A jak z poruszaniem się u tego kotka z urazem kręgoslupa? Leży tylko czy się jakoś przemieszcza? Czy skoro sam się załatwia są szanse na kuwetkowanie? Czy trzeba będzie stosować pieluchy + jakaś profilaktyka przeciwodleżynowa?
Chcę porozsyłać go po znajomych ale potrzebuję więcej informacji.
Obrazek

unawena

Od: Śro kwi 11, 2012 20:31

Post » Wto wrz 25, 2012 11:50 Re: SchronWro - kot z urazem kręgosłupa str.32. PILNY DT!!!

ciężko powiedzieć jak on w klatce siedzi. Można wspomnieć ze na poczatek pieluszki trzeba będzie używać - z tego co TOZ z Wyszkowa napisałał na naszym FB to też mają kotka z urazem kręgosłupa i zaczął chodzić więc jest duża szansa, że ten też zacznie - zwłaszcza że rdzenia nie ma uszkodzonego.

Edit: Spytamy się Agnieszki jak wygląda opieka nad kotem pieluchowym dokładnie. Ale z tego co wiem to po prostu zmiana pieluszki mycie pupy i chyba stosowanie sudocremu - czyli jak u dzieci :wink: żadna filozofia
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto wrz 25, 2012 16:58 Re: SchronWro - kot z urazem kręgosłupa str.32. PILNY DT!!!

Dobra, to myślę że mogę napisać wstępnie że kocio będzie miał DT, trza mu tylko testy zrobić. Jak wszystko pójdzie dobrze to we wtorek już pojedzie. Zbieramy na bilet dla kocurka, Jimmy zaoferował 50zł :1luvu: więc brakuje jeszcze 30zł. Kto się dorzuci? :wink:

Szczegóły podam w poniedziałek jak już wszystko będzie dopięte i poustalane, na razie trwa tzw. gorąca linia i ogarnianie logistyki.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto wrz 25, 2012 20:55 Re: SchronWro - kot z urazem kręgosłupa - zbieramy na bilet!

Strasznie mi szkoda tej koteczki z chorą łapeczką i tego maleństwa z rozwolnieniem. Jak już pisała moja lepsza połowa, nam na razie trudno byłoby zapewnić im właściwą opiekę, ale jeśli ktoś by wziął te maluszki, to podzielimy się karmą suchą i mokrą dla maluchów i możemy się też dorzucić do innych niezbędnych zakupów.

jjw666

Od: Nie sie 19, 2012 11:44

Post » Wto wrz 25, 2012 21:06 Re: SchronWro - kot z urazem kręgosłupa - zbieramy na bilet!

Nasze buraski rozrabiają, aż miło :lol: Wszystkie urosły pięknie i widać, że dieta mięsko + sucha karma im służy. Co prawda, chętniej zaglądają do miseczki Cocusia z suchym, ale Cocuś je teraz Orijena, więc nie powinno im zaszkodzić :roll:
Kropeczek nie dał nam się wyspać tej nocy, cały czas obdarowywał nas całuskami i ocierał się małą łepetynką to o moją, to o męża twarz, bardzo głośno przy tym mrucząc :wink: No i oczywiście wszystkie śpią z nami w łóżku + czasami nasz duży kocurek, jak mu się uda wpasować między bure towarzystwo.
Eh, nie wyobrażamy sobie, jak je trzeba będzie oddać... Cudaki są, wszystkie co do jednego :1luvu:

jjw666

Post » Wto wrz 25, 2012 21:57 Re: SchronWro - kot z urazem kręgosłupa - zbieramy na bilet!

Witam, mam chorego kota..2 lata z uszkodzona miednica...czesciowy niedowlad konczyn tylnich, potrzebuje kogos kto pomoze sie nim opiekowac..badania weterynaryjne wykazaly ze powinien chodzic (byl u 2 neurolgow i na chirurgii na up). Czy ktos bylby w stanie odplatnie sie w ciagu dnia nim zajac..? Info prosze na mail pwoz1234@gmail.com

coeee

Od: Wto wrz 25, 2012 21:47

Post » Wto wrz 25, 2012 22:23 Re: SchronWro - kot z urazem kręgosłupa - zbieramy na bilet!

Kasiaufo pisze:Już nie taki dziki dzik. 8O
Obrazek

przepraszam, że wtrącam, ale muszę się podzielić z Wami pewną rewelacją... otóż, nie dalej jak 2 godziny temu, ten oto Dziki Dzik przeznaczony na działki zaszczycił mnie nie tylko obwąchaniem, ale także przyzwoleniem na pogłaskanie jego Dzikiej szaty :D

On jest piękny! Dlaczemu ludzie się jeszcze nie biją o tego pluszaka? Miszczunio, bez dwóch zdań :)

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Wto wrz 25, 2012 22:37 Re: SchronWro - kot z urazem kręgosłupa - zbieramy na bilet!

Śliczności :ok: Ależ ładny ten Dzikusek

jjw666

Post » Wto wrz 25, 2012 22:38 Re: SchronWro - kot z urazem kręgosłupa - zbieramy na bilet!

ciekawa.swiata pisze:
Kasiaufo pisze:Już nie taki dziki dzik. 8O
Obrazek

przepraszam, że wtrącam, ale muszę się podzielić z Wami pewną rewelacją... otóż, nie dalej jak 2 godziny temu, ten oto Dziki Dzik przeznaczony na działki zaszczycił mnie nie tylko obwąchaniem, ale także przyzwoleniem na pogłaskanie jego Dzikiej szaty :D

On jest piękny! Dlaczemu ludzie się jeszcze nie biją o tego pluszaka? Miszczunio, bez dwóch zdań :)

Może biją nie, ale wyrażają chęć adopcji, tylko teraz się zgadać na wizyty i takie tam tylko, więc sprawa w toku. ^^
A z niego to się miziak zrobił w ostatnich dniach taki, że dziw bierze. Plącze się pod nogami, śpi w łóżku, na kolanach się przewala w tę i z powrotem. Koty lubi, koty jego lubią (nawet Niunia już nie syczy i bywa, że śpią obok siebie a to już naprawdę niebywałe).

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

[poprzednia][następna]